Dr Ružica Jović Stomatolog – Stomatološka ordinacija Medicodent

Stomatološka ordinacija Medicodent
Doža Đerđa 1
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Dr Ružica Jović Stomatolog
Dr Ružica Jović stomatolog protetičar

Medicinske usluge

Biografija doktora

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Metalokeramičke krune (ili navlake)
Metalokeramičke krune (ili navlake) izrađuju se kao zamena za nedostajuće zubne površine jednog zuba. Izrađujemo ih ukoliko je potrebno korigovati oblik, veličinu, boju ili položaj zuba, a najčešće se prave kada je u najvećoj meri zub oštećen karijesom i nemoguće ga je sanirati belom plombom. One u potpunosti imitiraju prirodne zube, kako estetski, tako i funkcionalno.

Metalokeramički mostovi
Metalokeramički mostovi se izrađuju ukoliko nedostaje nekoliko zuba, a da je pritom bezubi prostor sa obe strane ograničen prirodnim zubima koji će se koristiti kao nosači mosta. Ukoliko pak ne postoje zdravi zubi, most se može zakačiti za implantat. Oni imaju, ne samo estetsku, nego i zdravstvenu funkciju, jer sprečavaju povlačenje zubnog mesa, a samim tim i kretanje susednih zuba.

Bezmetalne krunice i mostovi
Bezmetalne krunice i mostove izrađujemo kada kod pacijenata postoji veća potreba za prirodnjim izgledom zuba. Oni su približno istog kvaliteta i čvrstine kao i metalokeramičke krunice i mostovi. U njihovoj izradi se koriste cirkonijum-dioksid i litijum-disilikat koji obezbeđuju izuzetnu mehaničku otpornost, ali i prelamanje svetlosti koje je slično kao i kod prirodnog zuba.

Livena nadogradnja zuba
Livena nadogradnja zuba se koristi u slučajevima kada je krunica zuba uništena, ali je koren zuba dovoljno dobar da se može iskoristiti. Ona predstavlja metalni kočić, koji se jednim delom zakači u koren zuba, a njegov drugi deo je tako oblikovan da nosi navlaku, odnosno krunicu veštačkog zuba.

Kompozitna nadogradnja (kompozitni kočići)
Kompozitna nadogradnja (kompozitni kočići) se, kao i livena nadogradnja koristi u slučaju da pacijent ima očuvan koren zuba iako je krunica u potpunosti uništena. Ona predstavlja metalni kočić koji se sa jedne strane zalepi u koren zuba, a na njegov drugi deo, koji nosi navlaku, tj. veštačku krunicu, se nadoknađuje kompozitnim ispunom.

Fasetirane krunice, fasete ili zubne navlake
Fasetirane krunice, fasete ili zubne navlake koristimo kako bismo popravili izgled istrošene zubne gleđi, izmenjene boje zuba u smislu potamnelih ili obezbojenih zuba, u slučaju postojanja razmaka između zuba, pukotine ili naprsline. To su posebno napravljene “ljuspice” koje se postavljaju na površinu zuba ulepšavajući njihov izgled. Najčešće se izrađuju od porcelana i kompozitnih materijala.

Hirurška ekstrakcija impaktiranih (neizraslih) zuba
Hirurška ekstrakcija impaktiranih (neizraslih) zuba predstavlja intervenciju koju sprovodimo prilikom postavljanja fiksnog aparata radi nameštanja zuba na njegovo mesto. Tokom te intervencije prilazimo impaktiranom zubu, oslobađamo ga od kosti i na taj način omogućavamo ortodontu prilaz. Ortodont tom prilikom zalepi breket na zub i žičanom vučom ga kasnije polako, pažljivo spušta i dovodi na pravilno mesto u zubnom luku.

Hirurško uklanjanje viličnih cista (cistektomija)
Hirurško uklanjanje viličnih cista (cistektomija) vršimo kako bismo u potpunosti uklonili cistični sakus, a koji nastaje kao posledica dugotrajno nelečenog zuba i infekcije njegovog živca. Nekoliko dana pre operacije neophodno je da počnete da pijete antibiotike koje Vam stomatolog prepiše, a sa antibioticima nastavljate i nakon operacije. Sama intervencija se vrši pod lokalnom anestezijom.

Resekcija korena zuba (apikotomija)
Tokom resekcije korena zuba seče se inficirani deo korena zuba. Istovremeno se radi i kiretaža (čišćenje) i potpuno odstranjenje patološkog procesa iz kosti. Prethodno se obavlja mehanička i hemijska priprema kanala korena zuba iz kojeg se infekcija i proširila, odnosno kanal se prethodno obradi i napuni. Obavlja se u lokalnoj anesteziji.

Beljenje zuba
Beljenje zuba predstavlja estetsku intervenciju koju primenjujemo kada zubi usled dugotrajnog konzumiranja kafe, duvana, slatkiša itd. promene boju i izgube svoj prirodni sjaj. Tokom ove metoode boju zuba nakon samojedne terapije posvetlimo za šest do osam nijansi. Efekat izbeljivanja zuba traje tri do četiri godine, kada se može ponoviti postupak. Nakon ovog postupka, često ostaje blag bol na zubima tokom nedelju do dve dana i primetna je osetljivost na toplo i hladno.

Biografija doktora: Dr Ružica Jović Stomatolog

Dr Ružica Jović stomatolog protetičar

Dr Ružica Jović je 2009. godine završila Medicinski fakultet u Novom Sadu, odsek stomatologija. Nagradu fondacije Slađana Đorđević za najboljeg studenta stomatologije dobila je na trećoj godini studija.

Po završetku fakulteta svojih godinu dana staža obavila je na odeljenju stomatologije Vojno medicinskog centra Novi Sad. Trenutno je na završnoj godini specijalizacije iz oralne hirurgije.

Dominantne oblasti kojima se bavi dr Ružica Jović jesu estetska stomatologija, keramičke i kompozitne fasete, sve vrste protetskih nadoknada, hiruške intervencije i izbeljivanje zuba.

Zakazivanje pregleda

Dr Ružica Jović

StomatologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Medicodent

Doža Đerđa 1
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Medicodent

Doža Đerđa 1
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Ružica Jović, zaposlena u stomatološkoj ordinaciji Medicodent tu je za Vas ukoliko Vam zatreba bilo koja od sledećih usluga: izrada metalokeramičkih i bezmetalnih krunica i mostova, livena i kompozitna nadogradnja, fesete ili nešto komplikovaniji zahvati kao što su hirurška ekstrakcija impaktiranih (neizraslih) zuba, hirurško uklanjanje viličnih cista (cistektomija) ili resekcija korena zuba (apikotomija).

Stomatološka ordinacija Medicodent
Doža Đerđa 1
Novi Sad
Telefoni i E-mail:

Zakažite pregled

Preporuka strane: