Dr Andrijana Arapović Dermatovenerolog – Poliklinika Uromedica NS

Dr Andrijana Arapović Dermatovenerolog – Poliklinika Uromedica NS

Poliklinika Uromedica NS
Gundulićeva 8
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Andrijana Arapović Dermatovenerolog
Dr Andrijana Arapović dermatovenerolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Uromedica NS

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Dermatološki pregled
Dermatološki pregled nam služi za određivanje tipa kože, dijagnozu dermatoloških problema, odnosno njihovih uzroka i predlog daljeg lečenja.

Lečenje kožnih i polnih bolesti
Kožne i polne bolesti su praćene izuzetno neprijatnim simptomima, neretko neprivlačnim na oko ili čak i bolnim. Neke od ovih bolesti su i prenosive, a ukoliko se pravovremeno ne leče, ulaze u sve gore faze. Neophodno je da lečenje obavi stručnjak, koji će, nakon pregleda i postavljene dijagnoze, prepisati adekvatnu terapiju.

Nega i lečenje problematične kože
Problematičnu kožu nije lako svakodnevno negovati, ali uz pomoć lekara koji će Vam preporučiti način i sredstva uz pomoć kojih ćete to činiti, Vaša koža ima šanse da bude lepa i kvalitetna.

Uklanjanje kapilara sa lica i tela
Kapilari na licu i telu (najčešće su to kapilari na nogama) predstavljaju značajan problem, koji se rešava u nekoliko tretmana, aparatom Bionic Skin Therapy ili TC 3000 aparat za termokoagulaciju kapilara. Obično je potrebno 2-4 tretmana po jednom polju, u razmaku od tri nedelje.

Piling lica tečnim azotom
Vrsta pilinga koja se koristi za sve anomalije na koži lica, najčešće na koži sa aknama i ožiljcima. Radi se pomoću tečnog azota na oko minus 170C, koji uklanja površinski sloj. Piling se radi polako i bezbolan je.

Uklanjanje polnih bradavica
Polne bradavice se uklanjaju na više načina, a jedna od najnežnijih, a delotvornih metoda je CO2 laser. Rade se jedan do dva tretmana, koji su bezbolni, bez krvi i kratko traju. Nakon tretmana ne ostaju nikakvi ožiljci.

Lečenje proširenih kapilara i vena
Tehnike uklanjanja proširenih kapilara su različite u zavisnosti od lokacije i same prirode krvnih sudova. Na licu se najčešće pribegava koagulaciji radiotalasima i tretmanima laserom, a na nogama se često primenjuje sklerozacija - ubrizgavanje aktivne supstancije u krvne sudove.

Lečenje rana koje teško zarastaju (potkolenica)
Ove rane su najčešće (na potkolenicama) zbog poremećaja venske cirkulacije. Lečenje zavisi od dubine rane.

Uklanjanje akni
Akne se najčešće javljaju između 13. i 15. godine i nestaju do 20. godine života. Ponekad se one zadrže i do 30. godine i duže. Akne je moguće ukloniti na nekoliko načina. Terapija akni se određuje u zavisnosti od kliničkog oblika. Za uklanjanje akni najblažeg oblika dovoljni su losioni, gleovi i emulzije, a uklanjanje težih oblika akni obavlja se hemijskim pilinzima, mikrodermoabrazijom, dermalnim rolerom ili korišćenjem metode IPL (intense pulsed light).

Uklanjanje ožiljaka
Uklanjanje ožiljaka može se obaviti korišćenjem nekoliko različitih metoda. U zavisnosti od vrste ožiljka, njegove izraženosti, tipa kože itd. za uklanjanje ožiljaka mogu se koristiti hemijski pilinzi, mikrodermoabrazija dijamantima, PRP terapija plazmom obogaćenom trombocitima, diodni laser, kolagen indukciona terapija pomoću dermalnog rolera, tretman hijaluronskom kiselinom, cryoterapija, intraleziona aplikacija kortikosteroida. Ožiljci od akni su veoma česti i posledica su nestručnog ili zakasnelog lečenja akni. Vrsta ožiljka zavisi od dubine, ali i od dužine trajanja upalnog procesa. Prevencija nastanaka ožiljaka je najvažnija mera u lečenju akni.

Uklanjanje fibroma
Fibromi su sitne izrasline na koži promera od 1 do 2mm, pa do 1cm., u boje kože ili braon boje. Najčešće ih nalazimo na vratu, oko pazuha, ispod grudi, ali se mogu javiti i na drugim mestima. Promene se vrlo lako otklanjaju elektrohiruški, ranice brzo zarastaju i ožiljaka nema.

Uklanjanje keratoza
Keratoze su promene na koži prouzrokovane dugogodišnjim izlaganjem suncu, a najčešće se nalaze na licu, nosu, ušnim školjkama, šakama. Izgledaju kao žućkaste ili braonkaste ljuspice na koži, prečnika od 3 do 4mm do 1cm. Promene mogu vremenom prerasti u tumor kože i treba ih na vreme ukloniti. Tretman je jednostavan, pri čemu se koristi tečni azot.

Dermoskopija
Dermoskopija predstavlja metodu za razlikovanje dobroćudnih od zloćudnih mladeža. Pomoću specijalnog aparata koji se naziva dermoskop, a sadrži uveličavajuće staklo i hladan izvor svetla, posmatraju se promene na koži. Naročito je preporučljivo da se obavi dermoskopija u slučaju da primetite promene u veličini, obliku ili boji mladeža.

Pregled sa terapijom elektrokauterom (elektrokauterizacija)
Elektrokauterizacija služi za otklanjanje različitih kožnih promena i dobroćudnih izraslina kao što su fibromi, hemangiomi, seboroičina i aktiničina keratoza, papiloma vulgarne veruke, seboroične veruke itd. Pre same terapije obavlja se detaljan pregled tokom kog dermatolog stiče uvid u stanje Vaše kože i promena koje bi trebalo otkloniti.

Prvi pregled sa prvom terapijom tečnim azotom (krioterapija) nezavisno od broja promena koje treba ukloniti
Terapija tečnim azotom, odnosno krioterapija koristi se za lečenje benignih, premalignih i malignih promena na koži. Njome se postižu izuzetni kozmetički rezultati, a neželjeni efekti su svedeni na minimum. Na osnovu detaljnog pregleda kože dermatolog locira promene koje treba ukloniti. Tečnim azotom se tretiraju promene kao što su: aktinične keratoze, hemangiomi, bradavice, kondilomi - polne bradavice, dermatofibromi, hipertrofični ožiljci, keloidi, oralne mukocele, kožne hiperpigmentacije i dr.

Svaka sledeća upotreba tečnog azota (krioterapija)
Neke promene potrebno je tretirati više puta. Kontinuirano tretiranje promene tečnim azotom više od 30 sekundi dovodi do stvaranja zamrznutog balona (bule) oko promene koja se tretira. To za posledicu može imati narušavanje strukture kolagena i moguće oživljavanje tkiva.

Aplikacija kortikosteroida intraleziono
Kortikosteroidi su izuzetno važni u lečenju upalnih bolesti kože, kao što su dermatitis, atopijski dermatitis, seboreični dermatitis i seboreja, pemfigus i brojne druge kožne upalne bolesti.

Biografija doktora: Dr Andrijana Arapović Dermatovenerolog

Dr Andrijana Arapović dermatovenerolog

Dr Andrijana Arapović, specijalista dermatovenerologije, rođena je u Novom Sadu 08.11.1976. godine, gde je završila osnovnu i srednju medicinsku školu. Medicinski fakultet u Novom Sadu upisala je 1995 godine, a završila 2003 godine, prosečnom ocenom 8,33.

Radila je kao klinički lekar na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine, a potom kao lekar opšte prakse u Domu zdravlja i u Poliklinici Pekić

Od 2011. godine radi u Srednjoj medicinskoj školi 7.april u Novom Sadu, kao profesor stručnih predmeta: Dermatologija, Estetska hirurgija, Histologija i Higijena. Zvanje specijaliste stekla je 2015 godine. Majka je troje dece.

Zakazivanje pregleda

Dr Andrijana Arapović

DermatovenerologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Uromedica NS

Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Uromedica NS

Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Andrijana Arapović, dermatovenerolog, u Poliklinici Uromedica obavlja sledeće usluge: dermatološki pregled, lečenje kožnih i polnih bolesti, nega i lečenje problematične kože, uklanjanje kapilara sa lica i tela, piling lica tečnim azotom, uklanjanje polnih bradavica, lečenje proširenih kapilara i vena, lečenje rana koje teško zarastaju i drugo.

 

Poliklinika Uromedica NS
Gundulićeva 8
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: