Dr Dimitrije Jeremić Urolog – Poliklinika Uromedica

Dr Dimitrije Jeremić Urolog – Poliklinika Uromedica

Poliklinika Uromedica NS
Gundulićeva 8
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Dimitrije Jeremić Urolog
Dr Dimitrije Jeremić urolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Uromedica NS

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Specijalistički urološki pregled
Specijalistički pregled urologa podrazumeva pregled prostate, testisa i transrektalni ultrazvučni pregled prostate. Pre pregleda, od pacijenta se uzima anamneza i razgovara se o urološkim problemima koje ima (upala prostate, pesak u bubregu, otežano mokrenje, polne bolesti, bakterije itd). Pregled urologa je poželjan i pri planiranju potomstva. Nakon razgovora sa pacijentom i detaljnog specijalističkog pregleda, urolog će postaviti dijagnozu i, ukoliko je potrebno, ldati uputstva za lečenje urogenitalnih oboljenja.

Cistoskopija
Cistoskopija je pregled mokraćne bešike kroz uretru, posebnim aparatom koji omogućava da se uoče sve promene i eventualne izrasline na zidu mokraćne bešike.

Urofloumetrija
Ovom metodom ispituje se protok urina, što je od velike važnosti za procenu stanja donjeg urinarnog trakta. Obavlja se tako što pacijent mokri u posudu, pri čemu se meri vreme mokrenja i količina urina. Nakon toga se ultrazvučnim aparatom proverava kolika je preostala količina urina. Test se obično radi oko podneva, jer je poželjno da pacijent ima punu mokraću.

Cirkumcizija
Cirkumcizija je otklanjanje celog prepucijuma ili jednog njegovog dela, sa kože penisa. Obavlja se kao terapija kod fimoze, hroničnog balanopostitisa i prekanceroznih lezija na glansu, iz estetskih i higijenskih, kao i verskih razloga. U pitanju je mala hirurška intervencija, pod lokalnom anestezijom, koja traje oko pola sata. Nakon intervencije se nekoliko dana nosi zavoj, posle čega pacijent dolazi na previjanje. Zarastanje traja do dve nedelje.

Frenulotomija
Frenulotomija je operacija frenula na penisu, koja kratko traje, obavlja se u kolalnoj anesteziji, rutinska je i bezbedna. Razlog intervencije najčešće je kratak frenulum, uglavnom kod fimoze. Oporavak traje desetak dana.

Uklanjanje kondiloma
Uklanjanje kondiloma (polnih bradavica) obavlja se elektrokauterom i radio talasima. Najbrži i najefikasniji način uklanjanja kondiloma sa kože je uklanjanje elektrokauterom, odnosno spaljivanje kondiloma. Elektrokauterizacija kondiloma se obavlja pod lokalnom anestezijom, a podrazumeva potpuno uklanjanje promena sa kože. Skidanje kondiloma radiotalasima manje povređuje okolna tkiva u odnosu na druge intervencije. Ovo je izuzetno precizna metoda, a oporavak znatno brži, pri čemu nema hirurških konaca i previjanja, niti ožiljaka.

Ultrazvučno vođena biopsija prostate
Ova metoda služi za otkrivanje karcinoma prostate, koja omogućava uzimanje uzoraka iz tačno određenih delova prostate, nad kojima se onda sprovodi patohistološka analiza. Time je omogućena rana dijagnostika karcinoma prostate. Obavlja se uglavnom bez anestezije i relativno se dobro podnosi.

Bužiranje mokraćnih kanala
Bužiranje mokraćnih kanala je metoda proširivanja suženih mokraćnih kanala, koji onemogućavaju normalno mokrenje. Obavlja se malim metalnim instrumentom, bužijom. Nakon intervencije pacijent dobija terapiju antibioticima.

Operacije varikočele i hidročele
Operacija varikočele - proširene vene testisa, obavlja se pod anestezijom, kod indikovanih slučajeva. Napravi se mali rez na koži u predelu prepone, podvežu se krvni sudovi, a koža ušije. Oslobađa bola u testisu i poboljšava spermogram. Operacija hidročele - vodene kile oko testisa, spada u grupu malih hiruških intervencija i radi se u lokalnoj anesteziji. Posle operacije potrebno je da pacijent miruje i uzima lekove koji su mu prepisani.

Biografija doktora: Dr Dimitrije Jeremić Urolog

Dr Dimitrije Jeremić urolog

Dr Dimitrije Jeremić rođen je 11.11.1980. godine u Novom Sadu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Godine 1999. upisao je Medicinski fakultet i diplomirao sa prosečnom ocenom 9, 14. Nakon završenih osnovnih studija upisao je doktorske studije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu iz oblasti urologije sa doktorskom tezom  Značaj određivanja vitamina D kod pacijenata sa dijagnostikovanim karcinomom prostate. Deo specijalizacije proveo je u Royal Hallamshire Hospital u Sheffieldu u Velikoj Britaniji pod mentorstvom prof. dr Christopher Chapple.

Zvanje specijaliste urologije stekao je 2015. godine. Tečno govori engleski jezik.

Zakazivanje pregleda

Dr Dimitrije Jeremić

UrologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Uromedica NS

Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Uromedica NS

Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Dimitrije Jeremić, urolog, svoje iskustvo iz oblasti urologije stekao je delom radeći u Royal Hallamshire Hospital u Sheffieldu u Velikoj Britaniji. Kvalitetno izvođenje različitih vrsta zahvata kao što su cistoskopija, urofloumetrija, cirkumcizija, frenulotomija, uklanjanje kondiloma, ultrazvučno vođena biopsija prostate, bužiranje mokraćnih kanala, operacije varikočele i hidročele ono su što dr Dimitrija Jeremića čine vrsnim lekarom.

Poliklinika Uromedica NS
Gundulićeva 8
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: