Mr sc med. dr Dragana Petrović Hematolog – Poliklinika dr Brana Kovačević

Mr sc med. dr Dragana Petrović Hematolog – Poliklinika dr Brana Kovačević

Poliklinika Dr Brana Kovačević
Mičurinova 28
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Dragana Petrović Hematolog
Mr sc med. dr Dragana Petrović hematolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Dr Brana Kovačević Novi Sad

Medicinske usluge

Specijalistički pregled hematologa, Cena: 3500,00 dinara.
Specijalistički pregled hematologa obavlja hemostaziolog dr Dragana Petrović. Ukoliko osetite simptome kao što su slabost, gubitak apetita, malaksalost, mučnina, gađenje, glavobolja, zujanje u ušima, nesvestica, lupanje srca, grčevi u mišićima ruku i nogu tokom noći, poremećaj vida, povišena temperatura, modrice na koži, pad imuniteta, sklonost ka infekcijama, bolovi u kostima, otoci ekstremiteta ili produženo krvarenje nakon povrede, obavezno idite na pregled hematologa. Specijalistički pregled hematologa obuhvata detaljan razgovor sa pacijentom radi utvrđivanja postojećih tegoba i faktora rizika i kompletan klinički pregled. Ukoliko je potrebno, nakon ovog pregleda, hematolog će Vas poslati na dalja laboratorijska ispitivanja. Na osnovu dobijenih rezultata poslaće Vas na ispitivanje koštane srži, limfnih žlezda, ispitivanje hemostaze i koagulacije. Ta ispitivanja će hematologu dati bitne informacije na osnovu kojih će odrediti terapiju.

Prevencija tromboze (prvi pregled), Cena: 3000,00 dinara.
Pregled obavlja hemostaziolog dr Biljana Vučković

Ukoliko primetite natečena, osetljiva ili crvena područja na nozi, utrnulost i bol pri hodu ili oslanjanju na nogu, trebalo bi da posetite hematologa i proverite da li imate problem sa trombozom. Tromboza ne mora biti opasna bolest, ali ukoliko se ne leči, te se tromb otkine i ode u pluća može da dovede do posledica opasnih po život (plućna embolija). Pored embolije, nelečena tromboza može dovesti do hroničnog oticanja nogu, bolova, venskih ulkusa (rana), pa čak i ishemije noge. Stoga, veoma je važna prevencija tromboze, odnosno precizna dijagnostika i adekvatno lečenje tromboze.

Prevencija tromboze (kontrola), Cena: 2000,00 dinara.
Obzirom da je tromboza bolest koja može dovesti do trajnih i po život opasnih posledica, veoma je važno držati je pod kontrolom. Prevencija tromboze podrazumeva ne samo utvrđivanje terapije, već i redovne kontrole koje ćete obaviti kod svog hematologa. Na osnovu stanja Vašeg organizma i reakcije na prepisan tretman, on će izvršiti eventualnu korekciju terapije.

Endokrinološki pregled kontrola, Cena: 3000,00 dinara.
Specijalistički pregled endokrinologa obuhvata detaljan pregled rada svih endokrinih žlezda. Tokom ovog pregleda obavlja se dijagnostika oboljenja endokrinih žlezda na osnovu analize rezultata dobijenih iz krvi i podataka dobijenih anamnezom, te se daje predlog terapije. Obavljaju se pregled funkcije hipofize, epifize, štitne žlezde, paraštitastih žlezda, grudne žlezde, nadbubrežne žlezde i gonada. Na taj način se otkrivaju bolesti štitne žlezde kao što su: uvećanje štitne žlezde, čvorići na štitnoj žlezdi, maligniteti, pojačano lučenje hormona (hipertireoza) ili smanjeno lučenje hormona (hipotireoza); bolesti hipofize: preterano ili smanjeno lučenje hormona, tumori; bolesti kao što su: šećerna bolest, gojaznost, anoreksija itd.

Biografija doktora: Dr Dragana Petrović Hematolog

Mr sc med. dr Dragana Petrović hematolog

Dr Dragana Petrović je 1987. godine završila Medicinski fakultet u Novom Sadu, prosečnom ocenom 9,30. Na Institutu za onkologiju Vojvodine radi od 1993. godine, gde je šef laboratorije za citodijagnostiku i hemostazu. Specijalistički ispit iz interne medicine položila je 1994. godine, a četiri godine kasnije i subspecijalistički ispit iz hematologije. Godine 2001. odbranila je svoj magistarski rad. Oblast interesovanja dr Dragane Petrović je visokodozna hemioterapija uz autolognu transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Dr Brana Kovačević

Mičurinova 28
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Dragana Petrović, hematolog, obaviće sva potrebna ispitivanja ukoliko posumnjate na postojanje neke bolesti krvi. Dijagnostika, prevencija i lečenje bolesti krvi, sa naglaskom na prevenciju razvoja tromboze obaviće se vrhunski, profesionalno i maksimalno posvećeno. Ukoliko Vas pregleda dr Dragana Petrović, znajte da ste u sigurnim rukama i da će svi eventualni poremećaji krvi biti na vreme otkriveni i sanirani.

Poliklinika Dr Brana Kovačević
Mičurinova 28
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Preporuka strane: