Dr Jasmina Zigmanović Radiolog – Poliklinika Nada Diva Med Plus

Poliklinika Nada Diva med plus
Vase Stajića 25
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Jasmina Zigmanović Radiolog
Dr Jasmina Zigmanović, radiolog

Medicinske usluge

Poliklinika Nada Diva Med Plus Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

UZ abdomena - 3000,00 din
Ultrazvuk gornjeg abdomena je izuzetno važna metoda pri pregledu organa gastrointestinalnog i genitourinarnog trakta, obzirom da se njime dobija detaljan uvid u stanje abdominalnih organa. Ovim ultrazvukom pregleda se jetra, žučne kesica, žučni kanali, pankreas, slezina i bubrezi. Za pregled organa gornjeg abdomena pacijent je pripremljen na tašte, bez konzumiranja bilo kog sadržaja, zbog čega je bolje da je u jutarnjim časovima. Metoda je jednostavna, bezbolna i brza. Pacijent je u ležećem položaju, gornji deo abdomena se namaže gelom, zatim sledi pregled u trajanju od 10-30 minuta. Ultrazvukom se dobija informacija o veličini organa, obliku, položaju, strukturi i eventualnom postojanju patoloških promena.

Urotrakt: (bubrezi, bešika, prostata) - rezidualni urin: 2500,00 din.
Za pregled ovih organa pacijent se hidrira određenom količinom tečnosti potrebnom da distendira mokraćnu bešiku u vreme kada će se pregled odvijati. Pacijent je u ležećem položaju, deo trbuha se namaže gelom, nakon čega se obavlja pregled koji traje od 10-30 minuta. Povratnim informacijama i njihovim grafičkim prikazom se analzira stanje ispitivanog organa, promene ili povrede, odnosno odstupanja od normalnog morfološkog prikaza. Na kraju pacijent dobija izveštaj, sa dijagnozom ili zaključkom i uputstva za dalje isptivanje i lečenje.

Meka tkiva i kožne/potkožne promene: 2500,00 din

Dopler krvnih sudova: 5000,00

Savremena, brza i bezbolna dijagnostička metoda koja daje uvid u stanje krvnih sudova (arterija i vena) u određenom delu organizma. Ultrazvuk krvnih sudova služi kao početni uslov za adekvatno planiranje prevencije i lečenje oboljenja krvnih sudova. Ovom metodom, otkrivaju se bolesti vena (venska tromboza, venska insuficijencija) i bolesti arterija (aterosklerotske promene na krvnim sudovima, karotidna bolest kao uzrok moždanog inzulta, oboljenja arterija donjih i gornih ektremiteta kao uzročnika gangrena, aneurizmatska bolest perifernih arterija i druge poremećaje cirkulacije).

- Karotide: 3000,00 din.
- Vene donjih i gornjih ekstremiteta: 3000,00 din.
- Arterije donjih i gornjih ekstremiteta: 3000,00 din.
- Renalne arterij: 3000,00 din.

Ultrazvučni pregled mekih tkiva vrata: 3000,00 din
Ultrazvučni pregled mekih tkiva vrata daje uvid u stanje štitaste žlezde, paraštitastih žlezdi, pljuvačnih žlezda (uključene i parotidne žlezde) i limfni žlezda vratne regije. Tako se može uočiti i postojanje tumorskih promena ostalih mekotkivnih struktura, postojanje podliva i drugo.

UZ štitne štitaste žlezde: 2500,00 din
Ultrazvuk štitne žlezde obavlja se u slučajevima svih oblika strume (gušavosti), Hašimoto tireoiditisa (hronične zapaljenske bolesti štitne žlezde nastale zbog autoimunog procesa), benignih i malignih promena (čvorova) i cisti štitaste žlezde. Pacijent se namešta u ležeći položaj, nakon čega mu se vratni deo premazuje gelom, kako bi sonda ultrazvučnog aparata imala lakši kontakt sa kožom. Sonda se prislanja na vrat pacijenta i njome se obavlja detaljan pregled, gde se uočavaju promene u veličini, građi i prokrvljenosti štitne žlezde. Pregled je bezbolan, brz i jednostavan, bez jonizujućeg zračenja i traje 10-30 minuta nakon čega pacijent dobija izveštaj, sa dijagnozom ili zaključkom i uputstva za dalje isptivanje i lečenje.

Pljuvačnih žlezda: 3000,00 din

UZ limfne žlezde : 3000,00
U slučaju uvećanja limfnih čvorova ili bola u njima, neophodno je obaviti ultrazvuk. Za pregled nije potrebna posebna priprema. Pacijent leži, vratni deo se premazuje gelom i obavlja se pregled ultrazvučnim aparatom, bez jonizirajućeg zračenja. Metoda je neinvazivna, bezbolna, brza.

TRUS - transrektalni UZ prostate: 3000,00 din
Ovom vrstom ultrazvuka omogućava se precizna punkcija prostate, koja nije bolna, tek malo neprijatna. Tankom iglom se uzimaju uzorci tkiva prostate. Koristi se za preciznu analizu prostate i otkrivanje različitih bolesti ovog organa.

UZ dojke sa elastografijom: 4500,00 din.
Ultrazvuk dojke se preporučuje svim ženama starijim od 30 godina, minimalno jednom godišnje, kao prevencija oboljenja dojke. Neškodljiv je, bezbolan i efikasan. Za ovaj pregled nije potrebna posebna priprema. Kod žena u reproduktivnom periodu ultrazvuk dojke se obavlja 7 dana nakon završetka menstrualnog ciklusa. Ultrazvukom se dobija uvid u stanje tkiva dojke i otkrivaju se eventualne patološke promene. Pacijentkinja je u ležećem položaju, sa jedom rukom nagore, kako bi se pregledale i pazušne jame. Dojke se pre pregleda premazuju gelom, kako bi sonda ultrazvučnog aparata imala lakši kontakt sa kožom.

Dojke (na osnovnom nivou): 3000,00 din.

Ileocekalne regije (kron, apendicitis): 2500,00 din

UZ testisa: 2500,00 din.
Ultrazvučni pregled testisa važno je uraditi pri pojavi impotencije, bračnog steriliteta, zapaljenskih procesa, bola, prisustva krvi u spermi, povreda, otoka ili drugih promena, tumora, bilo kakavih subjektivnih tegoba. Pregled daje uvid u strukturu testisa, epidimisa, krvnih žila u skrotumu. Ultrazvukom se mogu otkriti promene u testisima koje su posledica raka, upale, povrede. Za pregled nije potrebna posebna priprema. Lako se izvodi, postoji visoka tolerancija od strane pacijenta za ovu metodu, nije invazivna, nema jonizujućeg zračenja.

UZ dve regije (osnovni): 4500.00 din

Zakazivanje pregleda

Dr Jasmina Zigmanović

RadiologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Nada Diva med plus

Vase Stajića 25
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Nada Diva med plus

Vase Stajića 25
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Jasmina Zigmanović, radiolog u Poliklinici Nada Diva Med Plus obavlja usluge pregleda sa ultrazvukom.

Poliklinika Nada Diva med plus
Vase Stajića 25
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: ,