Dr Jovan Maksimović Ginekolog Akušer – Ginekološka ordinacija Maksimović

Ginekološka ordinacija Maksimović
Mičurinova 68A
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Jovan Maksimović Ginekolog Akušer
Dr Jovan Maksimović ginekolog - akušer

Medicinske usluge

Biografija doktora

Ginekološka ordinacija Maksimović Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Ginekološki pregled
Ginekološki pregled podrazumeva: pregled spoljašnjih genitalija, pregled pod spekulima, bimanuelni pregled, kolposkopiju, uzimanje PA brisa i pregled ultrazvukom.

Pregled spoljašnjih genitalija
Ovim  pregledom dobijamo informaciju o postojanju crvenila, iritacije, sekreta ili nekih drugih promena na spoljašnjem otvoru vagine, malim i velikim usnama, a pregledom pod spekulima i o stanju vagine grlića materice.

Ginekološki informativni razgovor
Moguće je obaviti razgovor tokom kojeg će vam ginekolog razjasniti sve nedoumice, dati odgovore na pitanja u vezi sa kontracepcijom, začećem, planiranjem trudnoće, polnim bolestima itd.

Sistematski ginekološki pregled
Ovaj pregled podrazumeva bimanuelni pregled, kolposkopija, pa bris, pregled ultrazvukom.

Pregled i ultrazvuk dojki
Ultrazvučni pregled dojki je potrebno obaviti ukoliko primetite čvor u dojci ili pazuhu, crvenilo i toplotu kože ili ukoliko dođe do povrede. To je potpuno bezbolan i visoko senzitivan pregled, koji omogućava otkrivanje promena u dojkama. Ultrazvučni pregled dojki traje desetak minuta i nije škodljiv, te se u slučaju potrebe može ponoviti više puta. Poželjno ga je obaviti u prvoj polovini menstrualnog ciklusa – od 1. do 14. dana. Njime se jasno diferencira da li je čvor cistične ili mekotkivne strukture, a koristi se i prilikom punkcije ciste i core biopsije.

Bimanuelni ginekološki pregled
Služi za proveru stanja jajnika, jajovoda i materice. Pregled je bezbolan, a osećaj bola daje informacije ginekologu o mogućim upalama. Ovim pregledom ginekolog može utvrditi i postajanje tumora na materici ili na jajnicima.

Ultrazvučni pregled (vaginalnom ili abdominalnom sondom)
Ovom neinvazivnom metodom dobija se uvid u anatomiju materice i jajnika, zapaljenske procese u maloj karlici, dijagnostikuje tumor jajnika ili materice, i mogući uzroci neplodnosti itd.

Kardiotokografija (CTG)
Predstavlja  dijagnostičku metodu kojom se prati stanje fetusa, odnosno otkriva njegova ugroženost tokom trudnoće i porođaja, ovom metodom meri se srčana aktivnost ploda, ali i kontrakcije materice kod trudnice.

Utvrđivanje rane trudnoće ultrazvukom
Ultrazvučnom metodom je moguće rano utvrđivanje trudnoće. Obavlja se transvaginalnom sondom.

Folikulometrija
Folikulometrija predstavlja neinvazivnu ultrazvučnu metodu kojom se prati rast folikula u sklopu ispitivanja steriliteta.

PA test (Papanicolau test)
PA test služi za otkrivanje izmenjenih ćelija, grlića meterice u cilju otkrivanja premalignih i malignih promena, izvodi se uzimanjem brisa iz grlića materice.

Kolposkopski pregled
Ovim pregledom je moguće rano otkrivanje premalignih promena grlića materice, a obavlja se posmatranjem grlića materice kroz mikroskop koji uvećava nekoliko puta. Grlić se premazuje određenim rastvorima i posmatra kako se njegov epitel boji jodom.

Kompletan kontrolni pregled trudnica
Kompletan kontrolni pregled trudnica podrazumeva ginekološki pregled, ultrazvučni pregled, pregled nalaza krvi i urina.

Eksplorativna kiretaža
Eksporativna kiretaža  je postupak koji se koristi za postavljanje dijagnoze promene na materičnoj sluznici: najčešće se izvodi kod produženih  krvarenja, i krvarenja u postmenopauzi. Iz cervikalnog kanala ili materične šupljine se uzima sluznica koja se zatim šalje na patohistološku analizu. Izvodi se i kod krvarenja posle spontanog pobačaja.

Frakcionirana eksplorativna kiretaža
Odvojeno se vrši kiretaža iz kanala grlića materice, a posebno iz materične šupljine.

Uklanjanje polipa grlića materice (Polipektomija)
Polipektomija se koristi u dijagnostičke i terapijske svrhe. Nakon uklanjanja polipa obavezno se vrši i frakcionirana eksplorativna kiretaža. Dobijeni materijal se šalje na patohistološku analizu.

Biopsija
Biopsija predstavlja intervenciju tokom koje se uzima uzorak tkiva, a koja se sprovodi ukoliko je kolposkopskim pregledom utvrđeno da postoje neke sumnjive promene na grliću materice. Isečak se šalje na patohistološki pregled.

Biopsija grlića materice  + kiretaža cervikalnog kanala

Postavljanje intrauterinog uloška (IUD)/ aplikacija spirale
Postavljanje spirale preporučuje se kod žena koje su rodile, a ne žele da uzimaju oralnu kontracepciju, ali i kod žena preko 40 godina kod kojih se ne preporučuje uzimanje oralnh kontraceptiva.

Vađenje intrauterinog uloška (IUD) /ekstrakcija spirale
Nakon tri do pet godina, kolika je trajnost ovog kontraceptiva,  preporučuje se njegova zamena.

Incizija apcesa Bertholijeve žlezde + mikrobiološka analiza
Incizija apcesa Bertholijeve žlezde je hirurški postupak kojim se tretira upala Bertholinijeve žlezde. U zavisnosti od obima upale pravi se mali rez i ubacuje mali dren sa antibiotskim rastvorom. Uzorak gnoja se šalje na mikrobiološku analizu.

Bris cervixa uteri na Chlamydija trachomatis
Na osnovu ovog brisa detektuje se prisustvo ove bakterije koja uzrokuje hlamidijsku infekciju genitalnih organa.

Bris cervixa uteri na Mycoplasma Hominis
Na osnovu ovog brisa detektujemo prisustvo ove bakterije koja uzrokuje infeckije muškog i ženskog genitalnog trakta.

Bris cervixa uteri na Ureaplasma Urealiticum
Ovim brisom detektujemo abnormalno prisustvo bakterije Ureaplasma Urealiticum koja uzrokuje genitalne infekcije i može dovesti do steriliteta.

Tipizacija za humane papilloma viruse
Ova tipizacija se obavlja kada postoje promene na grliću materice, a radi prevencije nastanka raka grlića materice.

Bris cervixa uteri/ Mikrobiološki cervikalni bris
Cevrikalni bris se radi sa ciljem utvrđivanja postojanja bakterija na grliću materice, a koji mogu biti uzrok steriliteta ili pobačaja.

Bris vagine/ Mikrobiološki vaginalni bris
Vaginalni bris se vrši sa ciljem detektovanja bakterija, gljivične infekcije, gonoreje itd.

Hemijski tretman kondiloma podofilinom
U slučaju nastanka polnih, virusnih bradavica na spoljnim genitalnim organima i analnoj regiji, moguće ih je skinuti tečnim preparatima na bazi podofilina.

Elektrokoagulacija kondiloma/polnih bradavica
Elektrokoagulacija kondiloma predstavlja uklanjanje kondiloma odnosno polnih bradavica uz pomoć visokonaponske struje, uz lokalnu anesteziju, pri čemu je gubitak krvi veoma mali. Oporavak nakon spaljivanja kondiloma se očekuje nakon 2 do 4 nedelja u zavisnosti od broja i veličine kondiloma koji su otklonjeni.

Skidanje konaca sa toaletom rane
Nakon carskog reza i nekih drugih intervencija potrebno je skinuti konce uz adekvatnu toaletu rane kako bi što brže došlo do njenog zarastanja.

Davanje IM (intramuskulinih) injekcija
Ukoliko Vaša terapija zahteva primanje intramuskulinih injekcija, brzo, lako i bez velikog bola aplikovaćemo Vam prepisan lek.

Krioterapija (zamrzavanje)
Kriokoagulacija promena na grliću materice koristi se radi uklanjanja ektopije (ranice), koja je često praćena ponavljanim upalama grlića sa pojačanom sekrecijom. Postupak je bezbolan, a za potpuno zarastanje potrebne su 4 nedelje.

Biografija doktora: Dr Jovan Maksimović Ginekolog Akušer

Dr Jovan Maksimović ginekolog - akušer

Dr Jovan Maksimović je rođen u Rumi, gde je završio gimnaziju. Medicinski fakultet završio je u Rijeci gde je i magistrirao. Doktorsku disertaciju iz oblasti istorije medicine odbranio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Na Ginekološko-akušerskoj klinici u Beogradu je završio specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva i položio specijalistički ispit.

Godinama je radio na ginekološko-akušerskom odeljenju bolnice u Sremskoj Mitrovici, zatim u Domu Zdravlja Novi Sad. Prošao je sva akademska zvanja na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, od asistenta do redovnog profesora. Penzionisao se 2009. godine kada je otvorio svoju privatnu ordinaciju u kojoj i sada radi kao ginekolog - akušer.

Zakazivanje pregleda

Dr Jovan Maksimović

Ginekolog AkušerMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Maksimović

Mičurinova 68A
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Maksimović

Mičurinova 68A
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Jovan Maksimović, ginekolog – akušer i vlasnik Ginekološke ordinacije Maksimović obavlja sve vrste ginekoloških pregleda i intervencija. Planiranje i praćenje trudnoće, pregled trudnica, CTG, PAPA test, kolposkopski pregled i drugi pregledi mogu se obaviti u njegovoj Ginekološkoj ordinaciji. Prijatan i profesionalan odnos prema pacijentu, očekuje Vas u Ginekološkoj ordinaciji Maksimović.

Ginekološka ordinacija Maksimović
Mičurinova 68A
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: