Upoznajte dr Jovana Maksimovića, ginekolog – akušer

Upoznajte dr Jovana Maksimovića, ginekolog – akušer

Redovne posete ginekologu predstavljaju sastavni deo očuvanja zdravlja žene. Obično se kod ginekologa odlazi kada se javi neki problem. Međutim, ne bi trebalo čekati da dođe do problema, već o svom zdravlju brinuti na vreme i redovno obavljati ginekološki pregled.

Kod odabira ginekologa, važno je odabrati lekara u kojeg možete verovati i kod kojeg ćete ubuduće redovno odlaziti zbog pregleda ili eventualnih saveta.

Predstavljamo vam dr Jovana Maksimovića i Ginekološku ordinaciju Maksimović.

DR Jovan Maksimović, ginekolog – akušer

Veliki broj zadovoljnih pacijenata izašao je iz Ginekološke ordinacije Maksimović. Ovu poznatu ordinaciju u Novom Sadu vodi veoma stručan i iskusan lekar iz oblasti ginekologije dr Jovan Maksimović.

Dr Jovan Maksimović rođen je u Rumi, gde je završio gimnaziju. Medicinski fakultet i magistraturu završio je u Rijeci. Potom odlazi u Novi Sad gde na Medicinskom fakultetu brani doktorsku disertaciju iz oblasti istorije medicine. Specijalizaciju iz oblasti ginekologije i akušerstva kao i položen specijalistički ispit, završava na Ginekološko – akušerskoj klinici u Beogradu.

Svoje dugogodišnje iskustvo stekao je na ginekološko – akušerskom odeljenju bolnice u Sremskoj Mitrovici i u Domu Zdravlja Novi Sad. Nakon penzionisanja 2009. godine otvorio je svoju privatnu ordinaciju u kojoj radi kao ginekolog – akušer.

Dr Jovan Maksimović u svojoj ordinaciji obavlja sve vrste ginekoloških pregleda i intervencija.

Ginekološki pregled

Redovan ginekološki pregled trebalo bi uraditi najmanje jednom, po mogućstvu dvaput godišnje. Pregled nije bolan niti dugo traje. Ovim pregledom utvrđuje se stanje reproduktivnog sistema žene, kao i prisustvo bolesti, virusa ili bakterija. Pregledi su potrebni svim seksualno aktivnim ženama i devojkama.

Redovan ginekološki pregled sastoji se od:

  • Razgovora sa pacijentom – obavlja se zbog boljeg uvida u zdravlje pacijenta (pitanja u vezi menstruacije, kada ste stupili u seksualne odnose, da li ste koristili zaštitu, ranije trudnoće i porođaji, preležane bolesti i sl.).

  • Kolposkopija sa PAPA testom – ovim pregledom utvrđije se potencijalno prisustvo abnormalnih ćelija na grliću materice.

  • Mikrobiološki i mikološki brisevi – sa njima se mogu otkriti brojne bakterije i gljivice kao i infekcije u ženskom reproduktivnom sistemu. Brisevima može se utvrditi prisustvo brojnih polno prenosivih bolesti.

  • Ultrazvučni pregled – ovakav pregled vrši se vaginalnom sondom, i ovim putem može se videti materica, jajnici, jajovodi i mala karlica.

Razlog za odlazak kod ginekologa ne mora da bude samo kada se javi neki problem, već, ginekolog može da vam pruži savet i pomoć, kako se zaštiti od neželjene trudnoće ili eventualnih infekcija.

Ako želite da zakažete pregled, posavetujete se sa ginekologom i uradite ginekološki pregled broj telefona i više informacija možete pogledati na prezentaciji Ginekološka ordinacija dr Maksimović.