Dr Ljiljana Lovre Škrivan Ginekolog – Poliklinika Consilium

Dr Ljiljana Lovre Škrivan Ginekolog – Poliklinika Consilium

Poliklinika Consilium
Vršačka 21
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Ljiljana Lovre Škrivan Ginekolog
Dr Ljiljana Lovre Škrivan ginekolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Consilium

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Ginekološki pregled
Ginekološki pregled podrazumeva: pregled spoljašnjih genitalija, pregled pod spekulima, bimanuelni pregled, kolposkopiju, uzimanje PA brisa i pregled ultrazvukom.

Ginekološki UZ
Ovom neinvazivnom metodom dobija se uvid u anatomiju materice i jajnika, zapaljenske procese u maloj karlici, dijagnostikuje tumor jajnika ili materice, mogući uzroci neplodnosti itd

Ekspertni UZ
Tokom ovog pregleda obraća se više pažnje na bebinu anatomiju, pregleda se da li postoje bilo kakve anomalije, procenjuje se bebin rast, ali i posteljica, pupčana vrpca i amnionska tečnost.

Brisevi i ispiranje
Na osnovu briseva detektuje se prisustvo bakterija Chlamydija trachomatis, Mycoplasma Hominis, Ureaplasma Urealiticum, koje uzrokuju infekcije genitalnog trakta i mogu dovesti do steriliteta. Na ovaj način se obavlja i Papanicolau test, koji služi za otkrivanje izmenjenih ćelija, grlića meterice u cilju otkrivanja premalignih i malignih promena.

Konsultacije za sterilitet

Konsultacije specijaliste

Pregled + kolposkopija

Kolposkopija
Kolposkopskim pregledom je moguće rano otkrivanje premalignih promena grlića materice, a obavlja se posmatranjem grlića materice kroz mikroskop koji uvećava nekoliko puta. Grlić se premazuje određenim rastvorima i posmatra kako se njegov epitel boji jodom.

Biopsija grlića materice
Biopsija predstavlja intervenciju tokom koje se uzima uzorak tkiva, a koja se sprovodi ukoliko je kolposkopskim pregledom utvrđeno da postoje neke sumnjive promene na grliću materice. Isečak se šalje na patohistološki pregled.

Folikulometrija
Folikulometrija predstavlja neinvazivnu ultrazvučnu metodu kojom se prati rast folikula u sklopu ispitivanja steriliteta.

Uzimanje isečka sa zida vagine i spoljašnjih genitalija
Uzimanje isečka obavlja se u lokalnoj anesteziji, nakon čega se isečak šalje na ph.

Ispiranje vagine i aplikacija leka

Ispiranje vagine uz tuširanje albothilom

Stavljanje IUD
Postavljanje spirale preporučuje se kod žena koje su rodile, a ne žele da uzimaju oralnu kontracepciju, ali i kod žena preko 40 godina kod kojih se ne preporučuje uzimanje oralnh kontraceptiva.

Odstranjivanje IUD
Nakon tri do pet godina, kolika je trajnost ovog kontraceptiva, preporučuje se njegova zamena.

Skidanje kondiloma
Ovom metodom uklanjanja polnih, virusnih bradavica, sa spoljnih genitalnih organa i analne regije postiže se znatna preciznost i manje oštećenje okolnog tkiva.

Punkcija bartolinijeve žlezde
Ukoliko postoji manja upala ili cista, obavlja se punkcija, odnosno dreniranje sadržaja bartolinijeve žlezde.

Polipektomija
Polipektomija je uklanjanje polipa grlića materice i materične šupljine. Intervencija se obavlja u lokalnoj ili totalnoj anesteziji.

Ekspertni UZ + pregled

CTG
Predstavlja dijagnostičku metodu kojom se prati stanje fetusa, odnosno njegove ugroženosti tokom trudnoće i porođaja i otkrivaju bilo kakve patnje. Tokom te metode, meri se srčana aktivnost ploda, ali i kontrakcije majke.

Biografija doktora: Dr Ljiljana Lovre Škrivan Ginekolog

Dr Ljiljana Lovre Škrivan ginekolog

Dr Ljiljana Lovre Škrivan, ginekolog, stalno je zaposlena u Vojno-medicinskom centru Petrovaradin. Od 2000. godine radi u Vojnoj bolnici, u sastavu hiruškog odeljenja, kao ginekolog. U periodu od 1996-2000. godine radila je u Domu zdravlja Novi Sad. Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva završila je 1996. godine, na GAK u Novom Sadu. Medicinski fakultet završila je 1988. godine, u Novom Sadu.

Zakazivanje pregleda

Dr Ljiljana Lovre Škrivan

GinekologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Consilium

Vršačka 21
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Consilium

Vršačka 21
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Ljiljana Lovre Škrivan, ginekolog, u Poliklinici Consilium obavlja usluge: ginekološki pregled, ekspertni UZ, konsultacije za sterilitet, kolposkopija, biopsija grlića materice, folikulometrija, skidanje kondiloma, polipektomija itd.

Poliklinika Consilium
Vršačka 21
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: