Dr Petar Bede Stomatolog – Stomatološka ordinacija Dr Bede

Dr Petar Bede Stomatolog – Stomatološka ordinacija Dr Bede

Stomatološka ordinacija Dr Bede
Nikole Tesle 20
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Petar Bede Stomatolog
Dr Petar Bede stomatolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Stomatološki pregled
Stomatološki pregled je najbolja prevencija u borbi protiv karijesa. Preporučuje se dva puta godišnje, a u uslovima saniranih zuba i uspostavljene dobre oralne higijene, obavezan je pregled jednom godišnje. Redovan stomatološki pregled neophodan je da bi se sprečili ili rano otkrili odredjeni poremećaji.

Kompozitne (bele) plombe, plombiranje kompozitnim plombama
Prilikom standardne popravke zuba koristimo kompozitne, odnosno bele plombe. Radi se o materijalu poslednje generacije, vrhunskog kvaliteta

Lečenje kanala korena zuba (endodoncija), endodontska terapija ili vađenje zubnog živca (pulpe)
Tokom ovog postupka iz kanala korena vadimo zubni živac i zub se restaurira plombom ili keramičkom krunicom. Intervencija je bezbolna.

Kompozitna nadogradnja (kompozitni kočići)
Kompozitna nadogradnja se kopristi kod velikih destrukcija krunice zuba. Izvodi se tako sto se fiberglas kočić postavlja u kanal korena zuba i služi kao armatura, oko koje se zub restaurira kompozitnim plombama i metalokeramičkom krunicom.

Vađenje zuba (ekstrakcija)
Samo u slučaju da zub ne možemo nikako da izlečimo ili on ometa izrastanje drugog zuba, pristupamo njegovom vađenju u lokalnoj anesteziji.

Metalokeramičke krune (ili navlake)
Metalokeramičke krune izrađujemo kao zamenu za nedostajuće zubne površine jednog zuba. Izrađujemo ga ukoliko je potrebno korigovati oblik, veličinu, boju ili položaj zuba, a najčešće se prave kada je u najvećoj meri zub oštećen karijesom i nemoguće ga je sanirati belom plombom. One u potpunosti imitiraju prirodne zube, kako estetski, tako i funkcionalno.

Metalokeramički mostovi
Metalokeramičke mostove izrađujemo ukoliko nedostaje nekoliko zuba, a da je pritom bezubi prostor sa obe strane ograničen prirodnim zubima koji će se koristiti kao nosači mosta. Oni imaju, ne samo estetsku, nego i zdravstvenu funkciju, jer sprečavaju povlačenje zubnog mesa, a samim tim i pomeranje susednih zuba.

Bezmetalne krunice i mostovi
Bezmetalne krunice i mostove izrađujemo kada kod pacijenata postoji veća potreba za prirodnjim izgledom zuba. Oni su približno istog kvaliteta i čvrstine kao i metalokeramičke krunice i mostovi. U njihovoj izradi se koriste cirkonijum-dioksid i litijum-disilikat koji obezbeđuju izuzetnu mehaničku otpornost, ali i prelamanje svetlosti koje je slično kao i kod prirodnog zuba.

Totalne proteze
Totalnom protezom rešavamo problem potpune bezubosti. Uzimamo otisak vilice i na osnovu njega izrađujemo totalnu protezu. Potrebno je izvesno vreme kako biste se navikli na novo strano telo u ustima.

Parcijalne i akrilatne proteze
Ukoliko pacijent nema svoje zube ili ih ima veoma malo, izrađujemo parcijalne akrilatne proteze. Akrilatne proteze mogu da se koriste i kao privremeno rešenje kada se planira rad na implantima, posle režanj operacije itd.

Skeletirane (vizil ili wironit) parcijalne proteze
Skeletirane proteze su izuzetno trajne i predstavljaju najbolje proteze u konvencionalnoj protetici. Mnogo su čvršće, manje i estetski privlačnije. Zahvaljujući smanjenju njihove veličine znatno je olakšano prilagođavanje na postojanje stranog tela u ustima.

Beljenje zuba
Kućno beljenje zuba predstavlja metodu kojom se, u toku 7 dana, zub postepeno izbeljuje do željene nijanse. Ova metoda je bezbedna i neinvazina, sa rezulatima koji traju više godina.

Izrada aparata protiv hrkanja (SILENSORA)
Izrađujemo aparate protiv hrkanja kako bismo Vam obezbedili kvalitetan san, ali i zdravlje koje je znatno narušeno postojanjem ove pojave. Ovim aparatom učvršćuju se gornja i donja vilica jedna za drugu, te se onemogućava pomeranje donje vilice u nazad što uzrokuje hrkanje.

Biografija doktora: Dr Petar Bede Stomatolog

Dr Petar Bede stomatolog

Dr Petar Bede, doktor stomatologije, završio je Stomatološki fakultet u Rijeci, odsek za stomatologiju. Kontinuirano se usavršava u oblasti estetske stomatologije, protetike i lečenja kanala korena zuba (endodoncije), i prati savremene trendove u stomatologiji, pohađanjem kurseva, kako kod nas tako i u inostranstvu.

Stomatolog dr Petar Bede pruža sve stomatološke usluge iz oblasti endodoncije, parodontologije, fiksne protetike, mobilne protetike i estetske stomatologije. Pored toga, izrađuje aparate protiv hrkanja – SILENSORE. Svojim aktivnim i stalnim usavršavanjem, dr Petar Bede svojim pacijentima pruža najbolju moguću negu.

Zakazivanje pregleda

Dr Petar Bede

StomatologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Dr Bede

Nikole Tesle 20
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Dr Bede

Nikole Tesle 20
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Stomatolog dr Petar Bede pruža sve stomatološke usluge iz oblasti endodoncije, parodontologije, fiksne protetike, mobilne protetike, ortodoncije i estetske stomatologije. Pored toga, izrađuje aparate protiv hrkanja – SILENSORE, sportske splintove, splintove protiv bruksizma,  i obavlja korekciju bora hijaluronskim filerima. Svojim aktivnim i stalnim usavršavanjem, dr Petar Bede svojim pacijentima pruža najbolju moguću negu.

Stomatološka ordinacija Dr Bede
Nikole Tesle 20
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: