Dragana Jerko Stefanović Viši fizioterapeut – Poliklinika Nada Diva

Dragana Jerko Stefanović Viši fizioterapeut – Poliklinika Nada Diva

Poliklinika Nada Diva
Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dragana Jerko Stefanović Viši fizioterapeut
Dragana Jerko Stefanović fizioterapeut

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Nada Diva, Novi Sad

Medicinske usluge

Kineziterapija
Kineziterapija neposredno uklanja negativne posledice povreda, funkcionalna oštećenja i razvija kompenzatorne kapacitete. Nezamenjiv je i osnovni metod funkcionalnog lečenja, osposobljavanja i rehabilitacije. Opšte dejstvo pokreta i vežbi izraženo je povećanom brzinom i prilivom cirkulišuće krvi iz krvnih depoa u organizmu, najpre i najviše u tkivima koja se pokreću, a onda i u svim tkivima lokomotornog sistema.

Fizikalna terapija
Metode fizikalnog lečenja koje se koriste u Poliklinici su laser Ga As, Shock Wave talasi, elektroterapija (galvanizacija, TENS, dijadinamičke, interferentne struje), CORPO – elektrostimulacija mišića, terapija ultrazvukom, ultrazvučna endomasaža – DERMA JET, niskofrekventna elektromagnetna terapija, akupunktura, presuterapija – aparat za limfnu drenažu, terapeutska masaža kineziterapija.

Terapeutska masaža
Terapeutska masaža se koristi kod određenih medicinskih simptoma kao što su hipertonus, spondiloza, lumboišialgija. Koriste se ulja koja u sebi sadrže ekstrakte limuna, narandže, bergamota, ruzmarina , lavande, bibera, eukaliptusa i sličnih koji deluju na krvotok i opuštanje muskulature.

Laserska terapija
Terapije laserima različitih vrsta, za tretmane oboljenja kože i sluzokože i epilaciju.

Ultrazvučna kavitacija
Najnoviji tretman za tretiranje potkožnih masnih naslaga i celulita. Specifična ultrazvučna frekvenca deluje na razgradnju masnih ćelija i pri tome ima selektivno delovanje samo na potkožno masno tkivo, bez oštećenja okolnih struktura. Tretmani se izvode jednom nedeljno, traju 40 do 60 minuta i bezbolni su.

Kriolipoliza
Neinvazivna procedura uklanjanja masnih naslaga, pri čemu se površine se tretiraju u trajanju od 3-30 minuta, uz praćenje izgleda i boje kože. Ovom metodom se vrši uklanjanje masnih naslaga na struku iznad bokova, na stomaku, leđima i ostalim delovima tela. Prilikom udara vazduha u kožu dolazi do vibromasaže koja je vrlo poželjna kako bi se ispraznila kapilarna mreža i mehanički pokrenuo limfotok. Efekat kriolipolize je progresivni gubitak do 3cm masnih naslaga nakon prvog tretmana.

Terapija akustičnim talasima
Nova metoda u fizikalnoj i estetskoj medicini. Kod vanzglobnog reumatizma šok talasi su rešenje za bol. Zvučni šok talasi su najsavremenija fizikalna terapija koja podrazumeva brze, kratkotrajne, pojedinačne fluktuacije akustične energije.

Biografija doktora: Dragana Jerko Stefanović Viši fizioterapeut

Dragana Jerko Stefanović fizioterapeut

Srednju medicinsku školu završila je 2001. godine u Novom Sadu, a višu medicinsku školu u Zemunu 2005. godine, smer fizioterapeut. Zaposlena je za stalno u Poliklinici Nada Diva od 2007. godine, gde obavlja posao fizioterapeuta i usluge: kineziterapija, fizikalna terapija, terapeutska masaža i laseroterapija. Poseduje sertifikate o završenim kursevima ultrazvučne kavitacije, kriolipolize i terapije akustičnim talasima u domenu estetike i rehabilitacije.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Nada Diva

Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dragana Jerko Stefanović, viši fizioterapeut, u Poliklinici Nada Diva pruža sledeće usluge: kinezoterapija, fizikalna terapija, terapeutska masaža, laserska terapija, ultrazvučna kavitacija, kriolipoliza, terapija akustičnim talasima.

Poliklinika Nada Diva
Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Preporuka strane: