Itana Đuranović Strukovni fizioterapeut – Poliklinika Nada Diva

Itana Đuranović Strukovni fizioterapeut – Poliklinika Nada Diva

Poliklinika Nada Diva
Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Itana Đuranović fizioterapeut Strukovni fizioterapeut
Itana Đuranović fizioterapeut

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Nada Diva, Novi Sad

Medicinske usluge

Kineziterapija
Kineziterapija neposredno uklanja negativne posledice povreda, funkcionalna oštećenja i razvija kompenzatorne kapacitete. Nezamenjiv je i osnovni metod funkcionalnog lečenja, osposobljavanja i rehabilitacije. Opšte dejstvo pokreta i vežbi izraženo je povećanom brzinom i prilivom cirkulišuće krvi iz krvnih depoa u organizmu, najpre i najviše u tkivima koja se pokreću, a onda i u svim tkivima lokomotornog sistema.

Fizikalna terapija
Metode fizikalnog lečenja koje se koriste u Poliklinici su laser Ga As, Shock Wave talasi, elektroterapija (galvanizacija, TENS, dijadinamičke, interferentne struje), CORPO – elektrostimulacija mišića, terapija ultrazvukom, ultrazvučna endomasaža – DERMA JET, niskofrekventna elektromagnetna terapija, akupunktura, presuterapija – aparat za limfnu drenažu, terapeutska masaža kineziterapija.

Terapeutska masaža
Terapeutska masaža se koristi kod određenih medicinskih simptoma kao što su hipertonus, spondiloza, lumboišialgija. Koriste se ulja koja u sebi sadrže ekstrakte limuna, narandže, bergamota, ruzmarina , lavande, bibera, eukaliptusa i sličnih koji deluju na krvotok i opuštanje muskulature.

Laserska terapija
Terapije laserima različitih vrsta, za tretmane oboljenja kože i sluzokože i epilaciju.

Ultrazvučna kavitacija
Najnoviji tretman za tretiranje potkožnih masnih naslaga i celulita. Specifična ultrazvučna frekvenca deluje na razgradnju masnih ćelija i pri tome ima selektivno delovanje samo na potkožno masno tkivo, bez oštećenja okolnih struktura. Tretmani se izvode jednom nedeljno, traju 40 do 60 minuta i bezbolni su.

Kriolipoliza
Neinvazivna procedura uklanjanja masnih naslaga, pri čemu se površine se tretiraju u trajanju od 3-30 minuta, uz praćenje izgleda i boje kože. Ovom metodom se vrši uklanjanje masnih naslaga na struku iznad bokova, na stomaku, leđima i ostalim delovima tela. Prilikom udara vazduha u kožu dolazi do vibromasaže koja je vrlo poželjna kako bi se ispraznila kapilarna mreža i mehanički pokrenuo limfotok. Efekat kriolipolize je progresivni gubitak do 3cm masnih naslaga nakon prvog tretmana.

Terapija akustičnim talasima
Nova metoda u fizikalnoj i estetskoj medicini. Kod vanzglobnog reumatizma šok talasi su rešenje za bol. Zvučni šok talasi su najsavremenija fizikalna terapija koja podrazumeva brze, kratkotrajne, pojedinačne fluktuacije akustične energije.

Biografija doktora: Itana Đuranović fizioterapeut Strukovni fizioterapeut

Itana Đuranović fizioterapeut

Srednju medicinsku školu završila je u Novom Sadu, 2003. godine, smer kozmetički tehničar. Fakultet primenjene fizioterapije završila je u Igalu, 2009. godine U Poliklinici Nada Diva za stalno je zaposlena od 2011. godine i obavlja poslove kozmetičara i fizioterapeuta, kao što su: kozmetički tretmani lica i tela, kineziterapija, fizikalna terapija, terapeutske masaže i laseroterapija. Poseduje sertifikate o završenim kursevima ultrazvučne kavitacije, kriolipolize i terapije akustičnim talasima u domenu estetike i rehabilitacije.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Nada Diva

Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Itana Đuranović, strukovni fizioterapeut, u poliklinici Nada Diva pruža usluge: terapeutska masaža, fizikalna terapija, terapija laserima, kineziterapija, ultrazvučna kavitacija, kriolipoliza itd.

Poliklinika Nada Diva
Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Preporuka strane: