Nenad Kukić Viši fizioterapeut – Studio za održavanje i negu tela Motus

Nenad Kukić Viši fizioterapeut – Studio za održavanje i negu tela Motus

Studio za održavanje tela Motus
Bulevar Evrope 20
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Nenad Kukić Fizioterapeut
Nenad Kukić - Viši fizioterapeut

Medicinske usluge

Biografija doktora

Fizikalna terapija i rehabilitacija Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Prvi pregled pacijenta je besplatan!

Manuelna terapija i kiropraktika, Cena: 3500,00 dinara.
Kiropraktika prestavlja ručno korigovanje položaja zglobova. Zadatak kiropraktičara je da uoči blok, da ga manipulativnom tehnikom otkloni, a samim tim otklanja i energetski blok na određenom nivou, te nakon tretmana organizam može da otpočne prirodni proces samoizlečenja. Terapije nisu bolne, a u proseku je potrebno oko tri terapije kako bi se stanje organizma dovelo u red. Najpre se zglobovi pozicioniraju, potom se tretiraju mišići, vezivno tkivo i cirkulatorni seistemi na kraju pacijent dobija savet kako bi novonastalo stanje što duže održao.

Spinalna dekompresija, Cena 2000,00 dinara.
Tokom trakcije, pacijent leži na kompjuterski konrolisanom stolu, čija je donja polovina mobilna. Terapeut nakon pregleda i ukoliko je potrebno uvida u MRI snimak, određuje vrednosti koje se unose u kompjuter, individualno za svakog pacijenta.

Tokom trakcije dolazi do povećanja negativnog pritiska u samom segmentu, čime se objašnjava mehanizam retrakcije, vraćanja iscurelog diska u svoje ležište i samim tim dekompresija nervnih struktura u samom spinalnom kanalu.

Pored toga, povećava se prostor između pršljenova što omogućava bolju cirkulaciju krvi, ishranu samog diska i antiinflamatorni efekat. Svako mehaničko oštećenje diska koje se morfološki opisuje kao početna fisura-rascep prstena diska, stvara uslove za dalje produbljivanje mehaničkog oštećenja koje dovodi do diskus hernije (protruzija, extruzija, secvestracija diska), i upalne reakcije u samom disku što je praćeno izrazitim bolnim stanjem.

Kada koristimo dekompresiju?

  • Bol u vratu i leđima (degenerativno izmenjena kičma)
  • Osećaj ukočenosti u vratu i leđima, bez širenja bola (obično su mehanička oštećenja diska, morfološki opisana kao fisura unutar diska, ili blokada meniskusa unutar malih zglobova – fesetnih zglobova.
  • Bol koji se širi iz vrata u rame i pored unutrašnje ivice lopatice, u dubini i nije vezan za pokret, ukazuje na cepanje prstena unutar diska u njegovoj vanjskoj trećini,kao i bol u sedalnoj regiji koji se širi iz lumbalnog dela
  • Bol koji se širi niz ruku ili nogu, praćen osećajem trnjenja ili slabosti, ukazuje da je došlo do većeg cepanja prstena diska i izmeštanja unutrašnjeg dela diska (diskus hernia) prema spinalnom kanalu i kompresiji izlazećeg nerva.
  • Osećaj grčeva u nogama koji se povećavaju pri hodu, a olakšanje se javlja na savijanje trupa i kratki odmor, ukazuje na stenozu spinalnog kanala i narušenu cirkulaciju (protok krvi ) u spinalnom kanalu.

Schroth tehnika, Cena: 2000,00 dinara.
Indikacije za primenu spinalne dekompresije su:Vežbe po Schroth metodi izvode se individualno ili sa fizioterapeutom koji prvo proceni držanje deteta i tip skolioze i prema tome odredi koje vežbe su za dete najbolje. Najvažniji deo ove tehnike je takozvano trodimenzionalno disanje, odnosno disanje kojim se postiže derotacija krivine u pravilno pozicioniranje u svakoj vežbi. Vežbe traju minimalno 15 do 20 radnih dana, u zavisnosti od uzrasta pacijenta i od klasifikacije skolioze.

Kineziterapija, Cena: 1500,00 dinara.
Kineziterapija ili terapija pokretom je oblast fizikalne medicine koja uklanja negativne posledice povreda. Kineziterapijske vežbe direktno utiču na mišiće i zglobove, ali i na organizam u celini. U kineziterapiju spadaju funkcionalni status - detaljan fizioterapeutski pregled i anamnezu kako bi se postavila tačna dijagnoza i utvrdila priroda bolesti. , vežbe snage, vežbe elastičnosti, vežbe posturalne korekcije (skolioza, kifoza, udubljene i ispupčene grudi), vežbe balansa i vežbe za korekciju deformiteta stopala.

Elektroterapija, Cena: 1000,00 dinara.
Elektroterapija podrazumeva korišćenje struja različitih frekvencija za lečenje reumatskih bolesti, bolesti perifernih krvnih sudova i poremećaja cirkulacije, edema, degenerativnih bolesti zglobova, sportskih i drugih povreda, bolne kičme. Terapije nisu bolne ni neprijatne.

Rehabilitacija, Cena: 1500,00 dinara.
Rehabilitacija obuhvata vežbe koje pomažu što bržem oporavku kod određenih povreda i bolesti. Rehabilitacijske vežbe izuzetno su delotvorne u slučajevima preloma, uganuća, iščašenja, moždanog udara, multiple skleroze, Parkinskonove bolesti, cerebralne paralize, dečije cerebralne paralize, hemiplegije, paraplegije, kvadriplegije, lumbaga, išijasa, cervikalnog sindroma.

Relaks i deep-relaks masaža, Cena: 1500,00 dinara.
Ima pozitivan efekat na prevenciju stresa i premora, relaksaciju mišića poboljšava cirkulaciju, podiže raspoloženje poboljšava koncentraciju, ubrzava metabolizam i pomaže detoksikaciju i izbacivanje nagomilane tečnosti iz organizma.

Kraljevska masaža, Cena: 3000,00 dinara.
Kraljevska masaža je relax masaža koju izvode dva fizioterapeuta istovremeno – masaža jednog pacijenta u 4 ruke. Njome se postiže dupli efekat opuštanja.

Sportska masaža, Cena: 1700,00 dinara.
Pomoću sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, ali može se koristiti i pre vežbanja za zagrevanje i istezanje mišićnog tkiva.

Terapeutska masaža, Cena: 1700,00 dinara.
Terapeutska masaža se fokusira na određeni deo tela: leđa, ramena, noge, sa ciljem da ublaži bolove i napetost u tom delu tela. Preporučuje se osobama izloženim stresu, ublažava hronični bol, poboljšava san, smanjuje stres i nervnu napetost.

Biografija doktora: Nenad Kukić Fizioterapeut

Nenad Kukić - Viši fizioterapeut

Nenad Kukić, viši fizioterapeut, završio je Srednju medicinsku školu u Sremskoj Mitrovici, a potom Visoku zdravstvenu školu strukovnih studija u Zemunu.

Završio je brojne postdiplomske edukacije iz oblasti manuelne medicine, kao što su Schroth tehnika, mulligan tehnika ili maitland tehnika.

Kao fizioterapeut bio je zaposlen u banji Termal u Vrdniku (2008, do 2010.), a potom u Domu zdravlja Novi Sad. Svoj studio za održavanje i negu tela Motus, u Novom Sadu, osniva 2013. godine.

Zakazivanje pregleda

Nenad Kukić

FizioterapeutMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Studio za održavanje tela Motus

Bulevar Evrope 20
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Studio za održavanje tela Motus

Bulevar Evrope 20
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Nenad Kukić Viši fizioterapeut, vlasnik je studia za održavanje i negu tela Motus, u Novom Sadu, na bulevaru Evrope. Obavlja sledeće usluge: fizikalna terapija i rehabilitacija, a akcentom na manuelnu medicinu. Manuelna terapija, kiropraktika, kineziterapija, elektroterapija, rehabilitacija. Masaža.

Studio za održavanje tela Motus
Bulevar Evrope 20
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: