Optike Novi Sad – Optika Popović

Optika Popović, Novi Sad

Optika Popović
Jevrejska 4,
21000 Novi Sad

Telefoni:
063 21 20 28
021 66 19 691

Obzirom da najveći deo informacija o svetu dobijamo putem čula vida, ono predstavlja jedno od naših najvažnijih čula. Međutim, velik procenat ljudi ne obraća dovoljno pažnje na zdravlje očiju, bez obzira na njegovu izuzetnu važnost.

Nakon što obavite oftalmološki, odnosno očni pregled, potrebno je opredeliti se za odgovarajuća dioptrijska stakla za naočare, ali i odgovarajući okvir za naočare koji će se uklopiti uz oblik Vašeg lica. Ukoliko ne volite da nosite naočare ili ste ih nosili dug niz godina, na raspolaganju su Vam izuzetno kvalitetna kontaktna sočiva. Sve to možete naći u optici Popović koja se nalazi u samom cetru Novog Sada.

Prodaja naočara, dioptrijskih stakala, ramova i kontaktnih sočiva ono su što može da Vam ponudi moderno opremljena Optika Popović. I ne samo to. Ukoliko Vam je potreban oftalmološki pregled, pored optike se nalazi oftalmološka ordinacija Svetlost – SP, u kojoj će Vas dočekati dr Svetlana Popović specijalista oftalmolog i obaviti neophodne preglede i dijagnostiku eventualnih bolesti oka, te predložiti i obaviti neophodnu terapiju.

Optika Popović u svojoj ponudi ima širok spektar proizvoda. Tu spadaju:

 • sve vrste dioptrijskih stakala,
 • sve vrste kontaktnih sočiva,
 • dioptrijski ramovi,
 • naočare za sunce i
 • sunčane naočare sa dioptrijom.

Međutim, prodaja dioptrijskih stakala, kontaktnih sočiva i dioptrijskih ramova nije sve što optika Popović nudi.

Obzirom da bi na izbor rama za naočare trebalo da utiču dijagnostikovana dioptrija, sveukupna dijagnoza, pa čak i posao kojim se bavite, optičar zaposlen u našoj optici će Vam dati važne savete i instrukcije kojima biste trebali da se vodite u svom izboru. Znajte da ne odgovaraju sve vrste ramova svima.

Pored saveta u izboru rama za dioptrijske naočare i naočare za sunce sa dioptrijom, Optika Popović Vam nudi i mogućnost da na istom mestu obavite i očni pregled uz određivanje dioptrije. Specijalista oftalmolog, iz oftalmološke ordinacije Svetlost -SP, omogućiće Vam sve neophodne oftalmološke usluge. Ukoliko se dijagnostikuje postojanje neke bolesti oka, Optika Popović će se pobrinuti da Vam bude obezbeđena najsavremenija terapija za njeno lečenje.

Ispitivanje vida

U Optici Popović možete obaviti ispitivanje vida, odnosno trenutne i potencijalne vidne oštrine kod smanjene prozirnosti optičkih medija, i to:

 • ispitivanje binokularnog (stereoskopskog) vida,
 • ispitivanje kolornog vida – daltonizam i
 • ispitivanje vidnog polja (kompjuterizovana perimetrija KVP).

Oftalmološki – očni pregled

Ukoliko ste osetili promene u oštrini vida, otežan vid na daljinu ili blizinu, koji vrlo često uzrokuje česte glavobolje, potrebno je da odete na oftalmološki pregled i određivanje dioptrije. Međutim, to nije dovoljno. Potrebno je obaviti detaljan očni pregled.

Detaljan očni pregled obuhvata:

 • pregled oka na biomikroskopu,
 • kompjuterizovanu keratorefraktometriju,
 • određivanje dioptrije za naočare,
 • pregled za kontaktna sočiva – fitovanje,
 • merenje očnog pritiska (kontaktna i beskontaktna metoda),
 • pahimetriju – CCT (merenje debljine rožnjače) i izračunavanje realnog očnog pritiska na osnovu pahimetrije i keratometrije i
 • pregled očnog dna.

Terapija i lečenje bolesti i anomalija oka

Terapija i lečenje bolesti i anomalija oka koje pruža Optika Popović obuhvata primenu najsavremenijih terapijskih metoda i lekova – kapi, masti, subkonjunktivalne i parabulbarne injekcije.

Takođe, moguće je obaviti konsultacije za eventualno korigovanje refrakcionih mana naočarima i kontaktnim sočivima. Njima se mogu korigovati: miopija (kratkovidost), hipermetropija (dalekovidost), astigmatizam.

Bez obzira na uzrast i pol, svi bismo trebali da vodimo računa o vidu i zdravlju oka. Upravo zbog toga smo tu za Vas, Vaša optika Popović.

Optika Popović
Jevrejska 4,
21000 Novi Sad

Telefoni:
063 21 20 28
021 66 19 691

Preporuka strane: ,