Alergijski testovi

Alergijski testovi mogu da se obave bilo kad, ali su jesenji i zimski meseci idealni zatestiranje na alergiju, jer je tada u vazduhu mnogo manje alergena nego s proleća.Alergo testovi služe da se na brz i bezbolan način sazna da li je osoba alergična i kojevrste alergija ima. Testovi na alergene su neophodni kako bi se odredilo i sprovelo adekvatno lečenje alergije.

Alergološka ordinacija Dr Veselin Kikinđanin
 vrši alergo test kod dece i odraslih i obavlja specijalistički lekarski pregled. Nakon dobijenih rezultata, alergolog savetuje koji će se lekovi za alergiju koristiti. U okviru ove alergološke ordinacije, obavljaju se svialergijski testovi:

  • inhalatorni alergo testovi
  • nutritivni alergo testovi (alergija na hranu)
  • alergijski testovi na aditive
  • test provokacije (alergija na lekove)

Nije dovoljno da primetite alergijske reakcije i da sami koristite lekove. Veoma je važno da saznate na šta ste alergični, kako bi se alergija suzbila na odgovarajuć način. Jer, nije svejedno da li Vas muči alergija na hranu, alergija na lekove ili alergija na grinje,ambroziju ili polen. Svaka od ovih alergija ima svoj način lečenja.

Obzirom da je prof. dr Veselin Kikinđanin pedijatar-alergolog, posebna se pažnja usmerava na lečenje alergije kod beba i dece. Čim se primete prvi simptomi alergije kod beba, ali i kod odraslih, ne sme se čekati, već doći kod specijaliste koji će obaviti alergo test. Jedino tako borba protiv alergije može biti uspešna.

Ordinacija u kojoj ćete dobiti najstručnije savete i lečenje, kada su u pitanju alergije kod bebadece i odraslih, ali i ordinacija u kojoj se mogu uraditi alergijski testovi je alergološka ordinacija Dr Kikinđanin.