Hipofiza

Sadržaj članaka u meniju je posvećen temi: Hipofiza. Linkovi i uvodni tekstovi članaka su izlistani ispod opisa kategorije, a ovde je dat kratak opis njihovog sadržaja:

Hipofiza – funkcije i poremećaji lučenja hormona: Koje hormone luči hipofiza, kakva je njihova funkcija. Šta se dešava pri pojačanom ili umanjenom lučenju hormona hipofize. Šta je gigantizam, šta akromegalija, kakve su terapije.

Operacija hipofize: Kada se vrši operacija hipofize, koliko je operacija ozbiljna, koliko traje, koliko se ostaje u bolnici. Kakvi su izgledi za oporavak posle operacije hipofize.

Pored članaka u ovom meniju, dodatno se možete informisati o simptomima, bolesti, lečenju, specijalističkim ordinacijama, medicinskim pojmovima, praktično svim člancima koje se bave ovom temom, na strani: Hipofiza.

Ukoliko želite da objavite članak teme: Hipofiza, javite nam se putem kontakt forme.

Operacija hipofize

Koje su indikacije za operaciju hipofize? Kada se ustanovi da na hipofizi postoji tumor. To se može ispoljiti progresivnim gubitkom vida, glavoboljom, promenama na rend­genskom snimku na kome se primećuje erozija koštanog tkiva oko žlezde,…

Hipofiza – funkcije i poremećaji lučenja hormona

Šta je hipofiza i gde se nalazi? To je mala endokrina žlezda, prečnika do 15 milimetara, koja se nalazi u koštanoj duplji lobanje, ispod mozga. Podeljena je u dva dela, prednji i zadnji režanj, od…