Aparat protiv hrkanja Silensor Sl – Stomatološka ordinacija Dr Bede

Aparat protiv hrkanja Silensor Sl – Stomatološka ordinacija Dr Bede

Hrkanje predstavlja vaš problem ili problem vaših ukućana? Toliko je neugodno, a ne znate koji bi vam lek protiv hrkanja mogao pomoći? Dešava vam se i opstruktivna sleep apnea, što sve zajedno kao posledicu može imati bolesti srca i krvotoka? Hrkanje će nestati uz Silensor Sl – aparat protiv hrkanja, koji možete izraditi u stomatološkoj ordinaciji Dr Bede, Novi Sad.

Silensor aparat protiv hrkanja
Hrkanje nastaje u toku sna, kada donja vilica osobe koja hrče zauzme položaj u nazad i time smanjuje protok vazduha. Ovo stanje uzrokuje vibriranje mekoga nepca i tada osoba hrče.

Opstruktivna sleep apnea predstavlja prestanak disanja na nekoliko sekundi u toku spavanja zbog suženja gornjiih disajnih puteva. Ponavlja se više puta u toku noći i dovodi do smanjene koncentracije kiseonika u krvi.

Usled smanjenog protoka vazduha i čestog buđenja u toku noći, osoba se sutradan oseća umorno i neispavano. Bolesti srca i krvotoka takođe mogu biti posledice ovih stanja.

Hrkanje i opstruktivna sleep apnea uspešno se tretiraju u sklopu stomatološke terapije.

Šta je Silensor?

Silensor predstavlja aparat koji sprečava zauzimanje nepravilnog polozaja donje vilice, tako što je za vreme spavanje fiksira u prednjem položaju i time omogućava nesmetan prolaz vazduha kroz gornje disajne puteve. Aparat se nosi u toku spavanja i obezbeđuje dobar san, kako osobi koja pati od hrkanja i opstruktivne sleep apnee, tako i njegovom partneru.

Kako se pravi aparat protiv hrkanja Silensor?

Slinesor se izrađuje na osnovu otisaka zuba gornje i donje vilice pacijenta i individualan je za svakoga.

Silensor aparat hrkanje

Da li nošenje ovog aparata vremenom znači i lečenje hrkanja?

Ovaj aparat deluje simpotmatski, što znači da ne dolazi do izlečenja, već pomaže samo u toku nošenja, tj. spavanja sa aparatom. Podaci proizvođača Erkodent iz Nemačke navode da do smanjenja simptoma dolazi kod 80% pacijenata koji redovno nose Silensor.

Da li svi pacijenti mogu da nose aparat protiv hrkanja Silensor?

Postoje određene indikacije i kontraindikacija u medicinskom i stomatološkom smislu.
Najpre je važno utvrditi uzrok hrkanja i da li postoje neke prepreke u gornjim disajnim putevima.

U stomatološkom smislu, neophodno je da pacijent ima svoje zube ili fiksno nadoknađeno većinu zuba, kako bi aparat čvrstvo stajao na svom mestu u toku sna. Pacijentima koji nose mobilne proteze nije moguće napraviti ovaj aparat.

Kako se pacijent navikava na aparat protiv hrkanja Silensor?

Organizmu je potrebno nekoliko dana da se navikne na spavanje sa stranim telom u ustima. Pacijentima se preporučuje da sam aparat stave u usta pre nego što legnu da spavaju, kako bi se prilagodili i naučili na novi položaj donje vilice.

Kako se održava aparat protiv hrkanja Silensor?

Ujutro je neophodno oprati sam aparat četkicom i pastom za zube i ostaviti ga da se osuši, kako bi bio čist za naredno nošenje.

Preporuka strane: