Balzami, komprese, kupke, losioni i maske za ruke

Jednom do dva puta nedeljno, potrebno je izdvojiti vreme za specijalne maske za ruke. Nanose se na 10 do 15 minuta, a zatim se spiraju toplom vodom. Za razliku od svakodnevne kozmetike, maske za ruke imaju dublje dejstvo, a takođe pomažu ženi i da sačuva svoje ruke u dobroj formi.

Maska od jaja

Veoma je efektna za izboranu kožu ruku. Jednostavno utrljajte, preko noći, u kožu, smesu od jednog jajeta, jedne kašike meda i jedne male kašičice ovsenog brašna. Na ruke navucite pamučne rukavice. Ujutro, kada ustanete, ruke će Vam biti mekane, a bore zategnute.

Maska od meda

Maska od meda omekšava kožu i čini je nežnijom. Pomešajte 15 g meda, 25 g bademovog ili maslinovog ulja, jedno žumance i nekoliko kapi soka od limuna. Dobijenu smesu nanesite na ruke i navucite pamučne rukavice. Najbolje je masku ostaviti preko noći.

Glicerinsko-medna maska

Omekšava ogrubelu, uvelu i ispucalu kožu. Umešajte jednu kašičicu glicerina i meda sa dve kašike vode, dodajte jednu kašičicu ovsenog ili pšeničnog brašna. Masku držite 20-25 minuta.

Maska od krompira

Da omekšate i izgladite kožu ruku pomoći će Vam najobičniji krompir. Skuvajte par krompira, zatim od njih napravite pire, dodajući malo mleka. Polužitku smesu nanesite na kožu 2-3 sata.

Maska od krompira i limuna

Skuvajte 2 krompira u ljusci, zatim očistite i zgnječite sa dve kašike limunovog soka. Smesa obavezno mora da bude topla, kada je budete nanosili u debelom sloju na ruke. Zatim obmotajte ruke celofanom i držite to 15 minuta, sperite masku i namažite kremu. Preko noći možete utrljati u kožu ruku smesu od jednog žumanceta i jedne kašike meda.

Balzam za ogrubelu kožu ruku

Sastav: sok jedne narandže i pola čaše ulja. Nanosite tankim slojem na kožu ruku i noktiju. Masirajte 5-10 min. Ako je koža suva, balzam možete ostaviti na pola sata, a da biste pojačali efekat navucite pamučne rukavice. Ostatak udaljite salvetom. Balzam možete čuvati u frižideru 2-3 dana.

Biljni losion za omekšavanje ruku

Po jedna kašika lista breze, kamilice, žalfije. Prelijte čašom kipuće vode, neka odstoji 2 sata, procedite, a zatim dodajte jednu kašiku glicerina. Možete dodati jednu kašičicu meda i 30 g pavlake. Ruke se mažu losionom 2-3 puta dnevno. Dejstvo maske možete pojačati ako, pre nanošenja na kožu, 10 minuta držite ruke u toploj vodi.

Savete i sugestije poput ovih možete dobiti u kozmetičkom salonu Bourjois.