Bioregerativna terapija – Poliklinika Atina

Bioregerativna terapija – Poliklinika Atina

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Atina

Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Atina

Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Bioregerativna terapija predstavlja najsavremeniji vid lečenja biološkim metodama i supstratima. Cilj lečenja ovim načinom je da se dovede do regeneracije i obnove oštećenog tkiva, zgloba, i na taj način da se izbegne operativno lečenje ili da ga maksimalno odložimo.

Tretman bioregerativna terapija u poliklinici Atina obavlja dr Igor Elez, specijalista ortopedije. Pregled, konsultacije i tretman možete zakazati na kontakt telefon:

Poliklinika Atina
Bulevar Evrope 22
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Regerativna medicina

Rregerativna medicina se koristi za lečenje najrazličitijih bolnih stanja i sportskih povreda, ali i u kozmetici i estetskoj medicini.

Poliklinika Atina primenjuje izuzetno efikasne i savremene metode lečenja koje dokazano nemaju neželjenih dejstava. Mnoga zapaljenska i bolna stanja koštano zglobnog sistema koja nisu mogla da se leče lekovima ili fizikalnom terapijom, sada lečimo biološkom terapijom.

Rregerativna medicina obuhvata terapiju sopstvenim serumom, PRP-plazmom koja je obogaćena trombocitima  tretman matičnim ćelijama izdvojenim iz kičme. Ovakav vid lečenja pruža mogućnost da se pacijent leči derivatima sopstvene krvi i matičnim ćelijama.

Tretman matičnim ćelijama nema kontraindikacija i neželjenih dejstava koja uvek prate upotrebu jačih lekova.

Stopalo i skočni zglob

Ako imate povredu stopala ili skočnog zgloba, možda istegnute ligamente, bioregerativna terapija je tretman koji vam može ublažiti tegobe.

Lakat

Stanja u laktu koja se najčešće tretiraju posredstvom bioregerativne terapije su:

  • Artroza lakta
  • Nestabilnost
  • Teniski lakat
  • Golferski lakat
  • Kompresija ulnarnog živca

Šaka i ručni zglob

Oboljenje šake i ručnog zgloba takođe možemo tretirati bioregerativnom terapijom:

  • Artroza ručnog zgloba
  • Sindrom karpalnog tunela
  • Škljocajući prst

Ako imate hronična bolna stanja ili akutni bol zbog povrede, PRP koji potiče iz krvi može pomoći da se stimuliše vaše telo i pomogne u procesu brzog zarastanja.

Kada dođe do oštećenja kosti ili mekih tkiva kao što su tetive ili ligamenti, faktori rasta iz trombocita stimulišu zarastanje kosti i mekih tkiva.