Dečija pulmologija – Poliklinika Cardios Novi Sad

Dečija pulmologija – Poliklinika Cardios Novi Sad

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Cardios Novi Sad

Mikole Kočiša 4
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Cardios Novi Sad

Mikole Kočiša 4
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Bolesti disajnih organa su najčešća oboljenja u dečijem uzrastu. Ne treba ignorisati dečiji kašalj, sviranje u grudima, zamaranje jer to su samo neki simptomi da je vašem detetu potreban pregled kod pulmologa.

Prevencija, rano otkrivanje smetnji, pravilna dijagnostika i odgovarajuća terapija su pravi put do zdravog deteta i čitave porodice. Preventivne preglede bolesti disajnih organa kod dece možete obaviti u našoj poliklinici CardioS. Pulmološki pregled dece obavlja pedijatar prim.dr Branislavka Bjelica Rodić. Zakažite termin na kontakt telefon

Poliklinika Cardios Novi Sad
Mikole Kočiša 4
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Pulmološki pregled kod dece

Dečija pulmologija

Dečija pulmologija predstavlja važnu granu medicine koja se bavi akutnim i hroničnim bolestima disajnih organa.

Pulmološki pregled kod dece u poliklinici CardioS obavlja dečji pulmolog. On je tu da prepozna bolest, da lečenje bude bez straha od doktora, opusti dete i zbliži se sa njim.

Roditelji takođe imaju veliku ulogu u lečenju dece, te smatramo da je najvažnije pre svega dobro informisati roditelje o uzrocima i posledicama bolesti disajnih puteva kod dece.

Koje su najčešće bolesti disajnih organa kod dece?

Najčešći problemi u dečijem uzrastu su oboljenja disajnih puteva koja mogu biti akutna i hronična, kašalj je vrlo čest simptom.

Najčešće dečije plućne bolesti su:

  • Infekcije gornjih disajnih puteva
  • Infekcije donjih disajnih puteva – upala pluća
  • Astma
  • Alergijske bolesti gornjih disajnih puteva
  • Sva druga akutna i hronična oboljenja disajnih puteva kod dece

Astma

Astma predstavlja najčešće oboljenje disajnih puteva kod dece (bronhija).Otežano čujno disanje, kašalj, stezanje u grudima i zviždanje u plućima su samo neki simptomi astme.

Zapaljenje disajnih puteva (bronhija) danas predstavlja čestu hroničnu bolest a njena učestalost se javlja u uzrastu deteta od druge do pete godine.

Upala pluća

Upala pluća ili infekcija pluća nastaje kada neki od mikroorganizama stigne u fino plućno tkivo i tamo počne da se razmnožava.Ukoliko organizam ne može da se izbori od napada mikroorganizama, kao rezultat borbe javlja se upala pluća.

Najčešći uzročnici upale pluća su virusi i bakterije a ređe gljivice i paraziti.

Zapaljenje pluća ukoliko se na vreme otkrije, brzo se leči i dete potpuno ozdravi.