Dermalni fileri i botoks

Dermalni fileri su supstance koje se koriste za korekciju bora (npr. vertikalne bore oko usana, bore od uglova usana do brade…), za povećanje volumena (usana, jagodica,brade) i za korekciju nepravilnosti asimetrije lica. Jedan od najbezbednijih i najkorišćenijih filera je hijaluronska kiselina, supstanca koju prirodno stvara organizam, ali ona koja se ubrizgava nastaje sintetskim putem.

Kada se koriste dermalni fileri, intervencija se sastoji u nanošenju lokalnog anestetika u vidu kreme, a nakon 20 minuta se tankim iglama ubrizga preparat u željenu regiju. Nakon intervencije, može se pojaviti blago crvenilo, koje prolazi u toku dana, kao i zanemarljivi otok, koji traje 3-5 dana. Efekat nastaje odmah i traje 6-9 meseci.

Botoks je supstanca koja se ubrizgava u mišić u predelu gornjeg dela lica, a efekat je ispravljanje (peglanje) postojećih bora i sprečavanje stvaranja novih. Koristi se za korekciju horizontalnih bora na čelu, vertikalnih bora između obrva i lepezastih bora oko očiju. Efekat nastaje postepeno.Vidljiv je već od 2-3 dana, a pun efekat je nakon 7 dana. Dejstvo traje oko 6 meseci. Aplikacija je gotovo bezbolna, a može se raditi i u lokalnoj anesteziji.

Ubrizgavanjem botoksa, obavlja se i sprečavanje prekomernog znojenja pazuha ilidlanova (hiperhidroza). Ukoliko se koristi botoks protiv znojenja, efekat nastaje za 2-4 dana od intervencije i traje oko 6 meseci. Nakon svakog narednog davanja botoxa, dejstvo se produžava, može da traje 9-12 meseci.

Kontaktirajte dermatološku ordinaciju Dr Prolić Popov, kako bi dermalni fileri i botoks doprineli da izgledate lepše, mlađe i rešite se neprijatnosti.