Dermatološke Ordinacije Beograd – Dermatološka-Venerološka ordinacija DERMALUX

Dermatološke Ordinacije Beograd – Dermatološka-Venerološka ordinacija DERMALUX

Dermatološka-Venerološka ordinacija DERMALUX
Bulevar Zorana Đinđića 110
Novi Beograd
Telefoni i E-mail:
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Primarijus dr Jadranka Krstić
magistar medicinskih nauka i specijalista dermatovenerologije.

Dermatološki pregled, venerološki pregled, dermatološki pregled dece (dečja dermatologija), dermoskopiju (pregled mladeža), pregle...

Vrste medicinskih usluga

Koža kao najveći ljudski organ nije samo omotač tela: ima zaštitnu, imunsku, senzornu, endokrinu, termoregulacijsku i mnoge druge uloge. Pošto se na koži ogleda sve što se dešava u organizmu, važno je pratiti sve promene koje se na njoj javljaju  i kod odraslih i kod dece , i na vreme se javiti lekaru .

Dermalux je privatna specijalistička ordinacija za kožne i polne bolesti koja duže od 20 godina uspešno posluje. Osnivač i vlasnik ordinacije je primarijus dr Jadranka Krstić, magistar medicinskih nauka i specijalista dermatovenerologije.

Ordinacija Dermalux na Novom Beogradu pruža usluge iz domena dermatovenerologije i kozmetologije. U ordinaciji možete obaviti redovan i polugodišnji dermoskopski pregled mladeža dece i odraslih radi ranog otkrivanja promena na koži.

Za postavljanje dijagnoze i započinjanja pravovremene terapije po savremenim protokolima za pregled kožnih i polno prenosivih bolesti obavljaju se sve neophodne laboratorijske analize. Preporuka lekara je jednom godišnje uradite pregled na seksualno prenosive bolesti, uključujući polne bradavice – kondilome.

Uz pomoć savremene tehnologije za postavljanje dijagnoze i lečenje promena na koži uz ljubaznost, strpljenje i iskustvo primarijus dr Jadranke Krstić obavite dermatološki  pregled za Vas i Vaše dete, venerološki pregled ili pregled pred izvođenje tretmana estetske medicine.

Dermoskopija

Promene na koži otkrivamo dermoskopskim pregledom uz pomoć aparata – dermoskopa. Dermoskopija je bezbolna i neinvazivna površinska mikroskopija sa kojom vršimo pregled mladeža. Ovaj pregled omogućava rano otkrivanje promena na koži i razlikovanje dobroćudnih mladeža od melanoma i drugih nemelanomskih promena.

Šta se može pregledati dermoskopskim pregledom:

 • Mladeži
 • Pigmentacije na dlanovima i tabanima
 • Pigmentacije na ušnim školjkama
 • Pigmentacije nokatnih ploča (šaka i stopala)
 • Koža poglavine (trihoskopija)

Ordinacija DERMALUX se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem bolesti kose (klinički pregled, laboratorijska analiza i trihoskopija -dermoskopija dlake i kože poglavine). Među najčešćom problematikom u ovoj oblasti se nalaze:

 • opadanje kose u obliku pečata-alopecija areata
 • muški tip ćelavosti-androgena alopecija
 • opadanje kose kod žena (posle porođaja, kod hormonskih poremećaja, nakon restriktivnih dijeta, u menopauzi)
 • čupkanje sopstvene kose-trihotilomanija
 • opadanje kose nakon stresa
 • opadanje kose i crvenilo kože poglavine nakon farbanja, ‚‚peglanja‚‚ i drugih vrsta tretiranja kose
 • bakterijska, gljivična i virusna oboljenja koja zahvataju kosu i kožu poglavine

Dečja dermatologija-pedijatrijska dermatologija  je grana dermatologije koja se bavi dijagnostikom i terapijom promena na koži kod  beba i dece.  Roditelji dovode decu na pregled zbog  crvenila u pelenskoj regiji ( pelenski  dermatitis), dečjeg ekcema (atopijski dermatitis), infekcija kože (bakterijske, gljivčne, virusne) , opadanja kose na pečate, čupkanja sopstvene kose (trihotilomania). U Ordinaciji DERMALUX radimo uklanjanje moluska bradavica i drugih virusnih bradavica tela, šaka i stopala tečnim azotom (krioterapija) .

Akne

Akne su jedna od najčešćih kožnih bolesti koje se često javljaju kod mlađih osoba a ponekad traju i do četvrte decenije, ili čak tokom čitavog života.

Akne nastaju na površinama koje su bogate sebacealnim (lojnim) žlezdama i karakteriše se seborejom (mašćenjem) kože i formiranjem komedona, upaljenih bubuljica i nastankom ožiljaka.

U dermatološkoj ordinaciji Dermalux savremenom terapijom možemo ublažiti težinu i tok bolesti, redukovati nastanak ožiljaka i poboljšati psihosocijalno stanje pacijenta.

Gljivične infekcije kože

Gljivične infekcije mogu biti prisutne u svim uzrastnim grupama i spadaju u najčešća oboljenja kože. Lečenje gljivične infekcije kože sprovodi se nakon specijalističkog pregleda i izvođenja laboratorijske dijagnostike.

Dermoskopija nokta i nokatne regije

Bolesti nokta i kože oko nokatnih ploča su takođe problem koji možete rešiti u Ordinaciji Dermalux. Ukoliko primetite prebojenost nokatnih ploča, zadebljanje noktiju, orožavanje kože ispod i oko nokatnih ploča trebalo bi da se javite na dermatološki pregled gde će biti izvedena onihoskopija (dermoskopija nokta), a po potrebi biti urađeni brisevi na bakterije i gljivice.

Melanom nokta predstavlja oko 1% svih kožnih melanoma, sumnja se postavlja ukoliko pacijent ima pigmentovanu traku na nokatnoj ploči. Pigmentacija nokatne ploče može biti prisutna i kod mnogih drugih bolesti kao što su mladež nokta, lentigo nokta, pigmentacija uzrokovana nekim lekovima, krvarenje ispod nokatne ploće i gljivično oboljenje nokta. Promene na noktu potrebno je dermoskopski pratiti u vremenskim intervalima od 3-6 meseci ili uputiti hirurgu radi izvođenja biopsije.

Pregledi na polne bolesti

Pregledi na polne bolesti (bolesti koje se prenose seksualnim odnosom, polno prenosive infekcije-PPI) se preporučuju svim osobama koje imaju znakove oboljenja (crvenilo, otok, svrab, plikove, pojačan secret, peckanje prilikom mokrenja, ranicu ili izraslinu na polnom organu). Pregled se savetuje i osobama koje nemaju tegobe ali su imale rizičan (nezaštićen) polni odnos.

Brisevi na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu, trihomonas, gonoreju i bakterijske infekcije su najčešće analize.

Uklanjanje polnih bradavica-kondiloma  je bezbolno i komforno -kriohirurgija.

Preventivni pregledi na polno prenosive infekcije (PPI) se odnose na populaciju koja vodi računa o svom seksualnom zdravlju  i sastoje se od redovnog kontrolisanja  briseva na PPI , kao i pre ulaska u novu vezu i polne odnose.

Estetska dermatologija

Hemijski pilng se preporučuje za lepši, svežiji izgled kože, za uklanjanje pigmentacija od sunca (pre tretmana je obavezan dermoskopski pregled), kod akni, kao tretman za popravljanje izgleda masne kože sa proširenim porama, kao tretman za podmlađivanje zrele kože, kao  i za uklanjanje nepravilnosti pušačke kože.

Pre izvođenja prvog tretmana OBAVEZAN je dermatološki pregled radi utvrđivanja indikacija i mogućih kontraindikacija u cilju procene da li je pacijent odgovarajući kandidat za ovu vrstu tretmana.

Svi pregledi se obavezno zakazuju telefonom!

Izaberite doktora i zakažite pregled

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Dermatološka-Venerološka ordinacija DERMALUX

Bulevar Zorana Đinđića 110
Novi Beograd

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dermatološka-Venerološka ordinacija DERMALUX Vam pomaže kod problema na koži/ intimnoj zoni. Dr Jadranka Krstić, sa više od 25 godina staža kao specijalista dermatovenerologije leči kožne i polne bolesti. Na raspolaganju su Vam i dermoskopija, opadanje kose,bolesti nokta…

 

Dermatološka-Venerološka ordinacija DERMALUX
Bulevar Zorana Đinđića 110
Novi Beograd
Telefoni i E-mail:

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: