Dermoskopija – Poliklinika Uromedica Novi Sad

Dermoskopija – Poliklinika Uromedica Novi Sad

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Uromedica NS

Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Uromedica NS

Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Različite promene na koži (po neke) možda na prvi pogled i ne privlače pažnju, ali imaju moć da vam promene život. Ukoliko primetite neku promenu na koži poput crvenila, mladež koji je promenio boju ili veličinu …obavite preventivni pregled kod dermatologa.

U poliklinici Uromedica Novi Sad lekar će vas pregledati i dati stručno mišljenje i predlog za dalje lečenje, ukoliko sumnjate ili imate neku promenu na koži ili mladež koji vam zadaje problem. Pregled i konsultacije možete zakazati na kontakt telefon:

Poliklinika Uromedica NS
Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Šta je dermoskopija?

Dermoskopija je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda koja služi za dublji i precizniji pregled svih mladeža, kao i svih drugih nejasnih promena na koži.

Zašto se koristi dermoskopija?

Dermoskopija predstavlja posebnu metodu u sklopu dermatološkog pregleda i služi za uočavanja svih pigmentnih i zapaljenskih promena na koži i sluzokoži. Ova dijagnostička metoda koristi se:

  • U ranom otkrivanju melanoma i drugih promena kože
  • Za razlikovanje malignih od benignih promena na koži
  • U otkrivanju šuge i stidnih vaši
  • U ispitivanju bradavica
  • U ispitivanju gljivičnih infekcija kože

Kako se radi dermoskopski pregled?

Dermoskopski pregled je bezbolna, neinvazivna i jednostavna metoda. Osnovni aparat koji koristimo prilikom pregleda je dermoskop koji prislanjamo na kožu i na taj način posmatramo promenu, to je ručna dermoskopija. Međutim, aparat može da sadrži i digitalnu kameru povezanu sa računarom i takav pregled zove se kompjuterizovana dermoskopija. Na takav način promena se ne samo pregleda već i fotografiše, a snimak možemo ostaviti i uporediti sa narednim pregledom.

Kada raditi dermoskopiju?

Neophodno je pregledati novu promenu koja liči na mladež ili od ranije mladež koji svrbi, boli, krvari ili je promenio oblik, boju, veličinu ili ste ga povredili.

Dermoskopom možemo pregledati i nove promene na koži poput crvenih čvorića, ranice koje ne zarastaju i slično.

SAVET NAŠEG DERMATOLOGA je da jednom mesečno obavite samo pregled mladeža, a najmanje jednom godišnje obavite dermatološki pregled i dermoskopom pregledate mladeže i promene nalik mladežima.