Dijetetski suplementi – dodaci ishrani – Anafarm d.o.o. Beograd

Dijetetski suplementi – dodaci ishrani – Anafarm d.o.o. Beograd

Anafarm d.o.o. Beograd

Adresa:
Vidska 37/13, 11000 Beograd

Telefon:
+381 11 24 57 687

Sajt: https://www.anafarmdoo.rs/

Delatnost firme Anafarm doo Beograd je proizvodnja homogenizovanih hranljivih preparata i dijetetske hrane.

U pitanju su dijetetski suplementi – dodaci ishrani vrhunskog kvaliteta, čija je proizvodnja zasnovana na naučnim osnovama, savremenoj tehnologiji i dugogodišnjem iskustvu.

Uzimanjem ovih preparata efikasno se nadoknađuje nedostatak važnih minerala (selen, cink, hrom), vitamina (A,C,D,E) i koenzim Q10. Navedeni vitamini i minerali neophodni su za normalno funkcionisanje organizma, doprinose održavanju optimalnog nivoa zdravlja i vitalnosti organizma. Njihov manjak u organizmu nastaje zbog neadekvatnog unosa putem hrane ili se, kao što je slučaj sa vitaminom D3 i Koenzimom Q 10, u organizmu ne sintetišu u dovoljnoj meri.

Preparati Anafarm d.o.o. Beograd koriste se kao dodaci ishrani. Sadrže minerale i vitamine koji su neophodni činioci optimalnog funkcionisanja organizma, dobrog zdravlja, psihofizičke kondicije, vitalnosti i dugovečnosti.

Današnji način proizvodnje i prerade hrane, uz industrijsku zagađenost sredine i stresogeni način života, uslovljavaju potrebu za dodatnim količinama minerala i vitamina. Nedovoljno unošenje minerala i vitamina putem hrane (deficitarna ishrana, neadekvatna termička obrada namirnica, „brza hrana“ i dr.) predstavljaju jedan od faktora rizika za nastanak brojnih zdravstvenih poremećaja, oboljenja, kao i prevremenog starenja organizma. Ovo se naročito odnosi na osobe koje su izložene dugotrajnom stresu, povećanom psihofizičkom naporu, sportiste, kao i na period intenzivnog rasta i razvoja organizma. Preparati Anafarm-a efikasno nadoknađuju manjak neophodnih minerala i vitamina u organizmu. Proizvodnja preparata obavlja se u skladu sa savremenom tehnologijom, dobrom proizvođačkom praksom i uz primenu principa HACCP sistema koji garantuju proizvodnju zdravstveno bezbednih proizvoda. Pri izradi preparata koriste se najkvalitetnije prirodne sirovine, počevši od aktivnih supstanci pa do pomoćnih sastojaka.

Preparati Anafarm-a, dijetetski suplementi i dodaci ishrani, namenjeni su širokoj populaciji.

Kod dece se koriste radi nadoknade minerala i vitamina u svakodnevnoj ishrani, za pravilan rast i razvoj, jačanje imuniteta i odbrambenih sposobnosti. Kod odraslih, koriste se radi nadoknade minerala i vitamina u svakodnevnoj ishrani, jačanja imuniteta, odbrambenih sposobnosti i vitalnosti organizma, prevencije oboljenja, kao i u periodu rekonvalescencije. Takođe ih koriste osobe izložene hroničnom stresu, duvanskom dimu, fizičkom naporu i dr. Služe i za održavanje optimalne funkcije srčanog mišića (Koenzim Q10), protiv osteoporoze (AD3 vit), pomoć kod lakših depresivnih stanja (Kantarion) i dr. Korišćenjem Isomalt-a (pomoćna supstanca) omogućeno je da sve proizvode mogu koristiti i oboleli od šećerne bolesti.

Svi preparati Anafarm-a upisani su u Bazu podataka dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Srbije.

Treba imati u vidu da se dijetetski suplementi ne mogu koristiti kao zamena za uravnoteženu ishranu i ne smeju se uzimati u dozama većim od preporučenih. Za sve eventualne dodatne informacije o dijetetskim suplementima treba se obratiti lekaru ili farmaceutu.

O FIRMI

Anafarm je 1992. godine vizionarski osnovao i trasirao dalji uspešan put Mr sci Ph Borivoje Lavica (1934-2002). Od početka rada, pa do danas, preparate Anafarm-a odlikuje vrhunski nivo kvaliteta. Izrađuju se u skladu sa savremenom tehnologijom, pridržavajući se principa dobre proizvođačke prakse, uz primenu HACCP sistema, koji garantuje proizvodnju zdravstveno bezbednih proizvoda. Za izradu preparata, koriste se najkvalitetnije sirovine, počevši od aktivnih supstanci, pa do pomoćnih sastojaka. Prvi su u Srbiji, 1994. Godine, započeli proizvodnju kapsula Koenzima Q 10. Proteklih godina, tradicija, visok i postojan kvalitet preparata i kontinuirana prisutnost na tržištu, zaštitni su znak Anafarm-a. Njihovi preparati mogu se kupiti u svim apotekama. Prezentaciju proizvoda obavljaju u apotekama, i na taj način su često u kontaktu sa korisnicima, detaljno ih informišu o korišćenju i odgovaraju na pitanja. Prisutni su i na svim stručnim skupovima (FASUS, SPAS, Prolećni i jesenji festival zdravlja i dr.

Preparati Anafarm-a koriste se kao dopuna ishrani. To su:

 • Ashwagandha KSM-66®  kapsule – NOVO!
 • AnaVital kapsule – NOVO
 • Koenzim Q10 kapsule od 10mg, 30mg, 100mg i 200mg
 • D3 vit 400 IU meke želatinske kapsule
 • D3 vit 1000 IU tablete
 • D3 vit 2000 IU tablete
 • B12 Biovit lingvalete
 • AD3 vit meke želatinske kapsule
 • Selenium tablete
 • Selenium E tablete
 • Cink tablete
 • Cink Selen tablete
 • Hrom Selen tablete
 • HROM tablete
 • Kantarion kapsule
 • CINK C vit plus – kapsule
 • Cink C vit plus tablete
 • MAGNESIUM 375 vit – kapsule
 • E Vit 100 IU kapsule

 

NOVI PREPARAT!!!

ASHWAGANDHA KSM-66®   60 kapsula

Preparat  sadrži 300 mg suvog ekstrakta korena Ašvagande (Withania Somnifera), standardizovan na min. 5% vitalonida.

Pri izradi preparata korišćen je suvi ekstrakt Ašvagande svetski najpoznatijeg brenda KSM-66 (KSM-66 World best Ashwagandha).

Ašvaganda je jedan od najpoznatijih adaptogena (bioaktivna jedinjenja koja služe za bolju adaptaciju na stres, odnosno pomažu organizmu da se adaptira i odupre štetnom uticaju stresa). Doprinosi mentalnom zdravlju, opuštanju, smanjenju stresa i kvalitetu sna, kardiovaskularnom i respiratornom zdravlju, održanju zdravlja kože,  reproduktivnom zdravlju, vitalnosti i energiji organizma.

 Pakovanje60 kapsula

Način upotrebe: Odrasli: Popiti 1-2 kapsule sa vodom, posle obroka.

NOVI PREPARAT!!!

Anavital kapsule

(Anti-Age inovativna formula)

Preparat sadrži nikotinamid-ribozidhlorid, resveratrol i koenzim Q10 i namenjen je odraslim osobama. Naučno je dokazano da su ovi sastojci ključni činioci odlaganja procesa starenja organizma na ćelijskom nivou.

Nikotinamid-ribozidhlorid, kao aktivni oblik vitamina B3, doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji i održavanju normalne kože i sluzokože.

Resveratrol doprinosi zdravlju kardiovaskularnog sistema.

Koenzim Q10 je bioaktivno jedinjenje koje učestvuje u procesu stvaranja energije u organizmu.

AnaVital osvežava mitohondrije i povećava stvaranje energije u njima. U isto vreme aktivira više mehanizama koji utiču na regeneraciju DNK. Na taj način unapređuje funkcionalnost celokupnog organizma, odlaže proces starenja i nastanak hroničnih nezaraznih bolesti, unapređuje otpornost organizma, fizičke performanse i kognitivne funkcije.

Pakovanje i sastav:

30 kapsula x 150mg Nukotinamid-ribozidhlorida ; 75 mg resveratrola; 50 mg Koenzima Q10;

Način upotrebe: Odrasli: 1  kapsula dnevno, uz obrok.

Koenzim Q10 kapsule

Preparati sadrže Koenzim Q10 koji je neophodan za proces stvaranja energije. Koenzim Q10 preparat sadrži prirodni oblik koenzima Q10, dobijen biofermentacijom, koji obezbedjuje maksimalnu bioraspoloživost i bioiskoristljivost.

Pakovanje i sastav:

30 kapsula x 10 mg Koenzima Q10 (ubihinon)   Način upotrebe: Odrasli:1-3 kapsule dnevno, uz obrok

30 kapsula x 30 mg Koenzima Q10 (ubihinon)   Način upotrebe: Odrasli: 1-2 kapsule dnevno, uz obrok.

30 kapsula x 100 mg Koenzima Q10 (ubihinon) Način upotrebe: Odrasli: 1 kapsula dnevno, uz obrok.

30 kapsula x 200 mg Koenzima Q10 (ubihinon) Način upotrebe: Odrasli:1 kapsula dnevno,uz obrok.

B12 Biovit lingvalete

Preparat sadrži aktivni oblik Vitamina B12 koji se brzo apsorbuje u ustima i predstavlja komforno rešenje za nadoknadu manjka ovog vitamina, naročito  kod osoba sa oslabljenom apsorpcijom usled poremećaja organa za varenje. Vitamin B12 doprinosi: normalnom energetskom metabolizmu i smanjenju umora i iscrpljenosti; normalnom funkcionisanju nervnog sistema i normalnim psihološkim funkcijama; normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i normalnoj funkciji imunskog sistema; normalnom metabolizmu homocisteina i tako smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih oboljenja.

Pakovanje i sastav:

30 lingvaleta x 1000 µg vitamina B12 (metilkobalamin)

Način upotrebe: 1 lingvaletu dnevno rastopiti pod jezikom.

 Cink tablete / Cink Forte tablete

Preparati sadrže mineral cink u organski vezanom obliku kao cink-glukonat radi bolje bioraspoloživosti i bioiskristljivosti. Cink doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema, održavanju normalne kože i noktiju i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, održavanju normalnih kostiju, normalnog vida i doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji.

Pakovanje i sastav:

100 tableta x 7 mg cinka (cink-glukonat)

Način upotrebe: Deca iznad 12 godina: 1 tableta dnevno, uz obrok. Odrasli: 1 – 2 tablete dnevno, uz obrok

 30 tableta x 20 mg cinka (cink-glukonat)

Način upotrebe: Odrasli: 1 tableta dnevno, uz obrok.

Cink Selen tablete/ Cink Selen Forte tablete

Preparati sadrže minerale cink i selen u organski vezanim oblicima kao cink-glukonat i L-Selenometionin, čime se postiže bolja bioraspoloživost i bioiskoristljivost.

Cink i selen doprinose normalnoj funkciji imunskog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, održavanju normalne kože i noktiju. Cink doprinosi održavanju normalnih kostiju, normalnog vida i doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji. Selen doprinosi normalnoj funkciji štitaste žlezde.

Pakovanje i sastav:

100 tableta x 7 mg cinka (cink-glukonat) i 30 µg selena (L-Selenometionin)   

Način upotrebe: Deca iznad 12 godina: 1 tableta dnevno, uz obrok. Odrasli: 1 – 2 tablete dnevno uz obrok.

 30 tableta x 20 mg cinka (cink-glukonat) i 100 µg selena (L-Selenometionin)   

Način upotrebe: Odrasli: 1 tableta dnevno uz obrok.

Cink C vit plus kapsule/Cink C vit plus tablete

 Preparati sadrže mineral cink i vitamin C, koji doprinosе normalnoj funkciji imunskog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. CINK doprinosi održavanju normalnog vida, normalnih kostiju, kose, kože i noktiju. VITAMIN C je važan antioksidans koji doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju: krvnih sudova, desni, zuba, kostiju, hrskavice i kože.

Pakovanje i sastav:

30 kapsula x 10 mg cinka (cink-glukonat) i vitamina C 300 mg (L-askorbinska kiselina)

Način upotrebe: Deca iznad 12 godina i odrasli: 1 kapsula dnevno, uz obrok.

60 tableta x  10 mg cinka (cink-glukonat) i vitamina C 300 mg (L-askorbinska kiselina)

Način upotrebe: Deca iznad 12 godina i odrasli: 1 kapsula dnevno, uz obrok.,

 Selenium tablete

Preparati sadrži mineral Selen u organski vezanom obliku kao L-Selenometionin, čime se postiže bolja bioraspoloživost i bioiskoristljivost. Selen doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema, održavanju normalne kože, noktiju, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnoj funkciji štitaste žlezde.

Pakovanje i sastav:

30 tableta x 50 µg selena (L-Selenometionin)

100 tableta x 50 µg selena (L-Selenometionin)

Način upotrebe: Deca iznad 15 godina: 1 tableta dnevno, uz obrok. Odrasli: 1 – 2 tablete dnevno, uz obrok.

Selenium E tablete

Preparat sadrži mineral Selen i vitamin E. Selen doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema, održavanju normalne kože i noktiju i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa;  normalnoj funkciji štitaste žlezde. Vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Pakovanje i sastav:

30 tableta x 30 µg selena (L-Selenometionin) i 10 mg vitamina E (DL-α-tokoferil acetat)

100 tableta x 30 µg selena (L-Selenometionin) i 10 mg vitamina E (DL-α-tokoferil acetat)

Način upotrebe: Deca iznad 12 godina: 1 tableta dnevno, uz obrok. Odrasli: 1 – 3 tablete dnevno, uz obrok

Hrom 200 µg tablete

Preparat sadrži mineral hrom u organski vezanom obliku kao hrom-pikolinat  čime se postiže bolja bioraspoloživost i bioiskoristljivost.

Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi i normalnom metabolizmu makronutrijenata.

 Pakovanje i sastav:

100 tableta x 200 µg hroma (hrom-pikolinat)

Način upotrebe: Odrasli: 1 tableta dnevno, uz obrok.

 Hrom Selen tablete

Preparat sadrži minerale hrom i selen u organski vezanim oblicima kao hrom-pikolinat i L-Selenometionin, čime se postiže bolja bioraspoloživost i bioiskoristljivost.

Hrom doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi i normalnom metabolizmu makronutrijenata. Selen doprinosi normalnoj funkciji štitaste žlezde i imunskog sistema.

Pakovanje i sastav:

100 tableta x 50 µg hroma (hrom-pikolinat) i 50 µg selena (L-Selenometionin)

Način upotrebe: Deca iznad 15 godina: 1 tableta dnevno, uz obrok. Odrasli: 1 – 2 tablete dnevno uz obrok.

D3 vit meke želatinozne kapsule; D3 vit tablete

Preparat sadrži vitamin D3. koji doprinosi održavanju: normalne funkcije imunog sistema, normalnih kostiju i zuba, normalne funkcije mišića, normalne apsorpcije / iskorišćеnjа kalcijuma i fosfora, normalnog nivoa kalcijuma u krvi, normalog rasta i razvoja kostiju kod dece.

Doze od 1000 IU /2000 IU vitamina D  namenjene su za potrebe ishrane kod osoba sa hipovitaminozom ovog vitamina, kod osoba sa oslabljenim i poremećenim imunitetom, kod osoba sa osteopenijom, osteomalacijom, osteoporozom, (kod osoba iznad 65 godina) u cilju prevencije preloma kostiju, kod osoba sa dijabetesom, sa autoimunim, kardiovaskularnim i malignim stanjima.

Pakovanje i sastav:

30 mekih želatinskih kapsula x 400 IU (10 μg) Vitamina D3 (holekalciferol)

Način upotrebe: Deca iznad 7 godina i odrasli: 1 kapsula dnevno, uz obrok.

 100 tableta x 1000 IU (25 µg); Vitamina D3 (holekalciferol)

Način upotrebe: Deca iznad 12 godina i odrasli: 1 tableta dnevno, uz obrok.

 100 tableta x 2000 IU (50μg) Vitamina D3 (holekalciferol)

Način upotrebe: Odrasli: 1 tableta dnevno, uz obrok.

 AD3 vit meke želatinske kapsule

Preparat sadrži vitamine A i D3 koji doprinose održavanju normalne funkcije imunskog sistema. Vitamin D doprinosi održavanju normalnih kostiju, zuba i funkcije mišića. Vitamin A doprinosi održavanju normalne kože i sluzokože i normalnih funkcija vida.

Pakovanje i sastav: 100 mekih želatinskih kapsula

Jedna meka želatinska kapsula sadrži: 300 µg RE (1000 IU) vitamina A (retinil palmitat), 2,5 µg (100 IU) vitamina D3 (holekalciferol)

Način upotrebe: Deca iznad 3 godina: 1 kapsula dnevno, uz obrok. Odrasli: 2 kapsule dnevno, uz obrok.

E vit 100 IU kapsule

 Preparat sadrži vitamin E koji doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Pakovanje i sastav:

100 kapsula x 100 IU vitamina E (45 mg) (DL-α-tokoferil acetat)

Način upotrebe: Odrasli: 1 -2 kapsule dnevno, uz obrok.

Kantarion kapsule

Preparat sadrži suvi ekstrakt nadzemnog dela biljke kantarion. Kantarion doprinosi vitalnosti, mentalnom zdravlju, raspoloženju i ublažavanju poremećaja sna.

Pakovanje i sastav:

60 kapsula x 100 mg suvog ekstrakta nadzemnog dela biljke kantarion – Hypericum perforatum (4 – 6 : 1, standardizovan na 300 µg ukupnih hipericina)

Način upotrebe: Odrasli: 1 – 3 kapsule dnevno, uz obrok.

Magnesium 375 vit kapsule

Preparat sadrži mineral magnezijum i vitamine B5, B6 i B12. koji doprinose održanju normalnog energetskog metabolizma, sprečavanju umora i iscrpljenosti. Magnezijum doprinosi normalnoj funkciji mišića, održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj funkciji nervnog sistema i normalnoj psihološkoj funkciji. Vitamin B5 doprinosi normalnoj mentalnoj sposobnosti. Vitamini B6 i B12 doprinose normalnoj funkciji imunskog sistema, normalnoj funkciji nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Vitamin B6 doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti.

Pakovanje i sastav:

30 kapsula x 375 mg magnezijuma (magnezijum-oksid) ; 6 mg vitamina B5 (kalcijum-D-pantotenat); 1,4 mg vitamina B6 (piridoksin-hidrohlorid);

10µg vitamina B12 (metilkobalamin).

Način upotrebe: Odrasli: 1 kapsula dnevno, uz obrok.

Anafarm doo

Adresa:
Vidska 37/13, 11000 Beograd

Telefon:
+381 11 24 57 687

Sajt:https://www.anafarmdoo.rs/

Preporuka strane: