Dijetetski suplementi – dodaci ishrani – Anafarm d.o.o. Beograd

Dijetetski suplementi – dodaci ishrani – Anafarm d.o.o. Beograd

Anafarm d.o.o. Beograd

Adresa:
Vidska 37/13, 11000 Beograd

Telefon:
+381 11 24 57 687

Sajt:
http://www.anafarm.org/

Delatnost firme Anafarm doo Beograd je proizvodnja homogenizovanih hranljivih preparata i dijetetske hrane.

U pitanju su dijetetski suplementi – dodaci ishrani vrhunskog kvaliteta, čija je proizvodnja zasnovana na naučnim osnovama, savremenoj tehnologiji i dugogodišnjem iskustvu.

Preparati Anafarm-a koriste se kao dopuna ishrani. To su:

 • Koenzim Q10
 • D3 vit 400 IU
 • B12 biovit
 • AD3 vit
 • Selenium
 • Selenium E
 • Cink
 • Cink Selen
 • Hrom Selen
 • Kantarion
 • FERO B12
 • CINK C vit plus – kapsule
 • MAGNESIUM 375 vit – kapsule
 • KOENZIM Q10 kapsule od 200 mg
 • HROM
 • Vitamin E Vit
 • Vitamin D3 1000 IU i vitamin D3 vit 2000 IU

Uzimanjem ovih preparata efikasno se nadoknađuje nedostatak važnih minerala (selen, cink, hrom), vitamina (A,C,D,E) i koenzim Q10. Navedeni vitamini i minerali neophodni su za normalno funkcionisanje organizma, doprinose održavanju optimalnog nivoa zdravlja i vitalnosti organizma. Njihov manjak u organizmu nastaje zbog neadekvatnog unosa putem hrane ili se, kao što je slučaj sa vitaminom D3 i Koenzimom Q 10, u organizmu ne sintetišu u dovoljnoj meri.

Preparati Anafarm d.o.o. Beograd koriste se kao dodaci ishrani. Sadrže minerale i vitamine koji su neophodni činioci optimalnog funkcionisanja organizma, dobrog zdravlja, psihofizičke kondicije, vitalnosti i dugovečnosti.

Današnji način proizvodnje i prerade hrane, uz industrijsku zagađenost sredine i stresogeni način života, uslovljavaju potrebu za dodatnim količinama minerala i vitamina. Nedovoljno unošenje minerala i vitamina putem hrane (deficitarna ishrana, neadekvatna termička obrada namirnica, „brza hrana“ i dr.) predstavljaju jedan od faktora rizika za nastanak brojnih zdravstvenih poremećaja, oboljenja, kao i prevremenog starenja organizma. Ovo se naročito odnosi na osobe koje su izložene dugotrajnom stresu, povećanom psihofizičkom naporu, sportiste, kao i na period intenzivnog rasta i razvoja organizma. Preparati Anafarm-a efikasno nadoknađuju manjak neophodnih minerala i vitamina u organizmu. Proizvodnja preparata obavlja se u skladu sa savremenom tehnologijom, dobrom proizvođačkom praksom i uz primenu principa HACCP sistema koji garantuju proizvodnju zdravstveno bezbednih proizvoda. Pri izradi preparata koriste se najkvalitetnije prirodne sirovine, počevši od aktivnih supstanci pa do pomoćnih sastojaka.

Svi preparati Anafarm-a upisani su u Bazu podataka dijetetskih proizvoda Ministarstva zdravlja Srbije.

Treba imati u vidu da se dijetetski suplementi ne mogu koristiti kao zamena za uravnoteženu ishranu i ne smeju se uzimati u dozama većim od preporučenih. Za sve eventualne dodatne informacije o dijetetskim suplementima treba se obratiti lekaru ili farmaceutu.

O FIRMI

Anafarm je 1992. godine vizionarski osnovao i trasirao dalji uspešan put Mr sci Ph Borivoje Lavica (1934-2002). Od početka rada, pa do danas, preparate Anafarm-a odlikuje vrhunski nivo kvaliteta. Izrađuju se u skladu sa savremenom tehnologijom, pridržavajući se principa dobre proizvođačke prakse, uz primenu HACCP sistema, koji garantuje proizvodnju zdravstveno bezbednih proizvoda. Za izradu preparata, koriste se najkvalitetnije sirovine, počevši od aktivnih supstanci, pa do pomoćnih sastojaka. Prvi su u Srbiji, 1994. Godine, započeli proizvodnju kapsula Koenzima Q 10. Proteklih godina, tradicija, visok i postojan kvalitet preparata i kontinuirana prisutnost na tržištu, zaštitni su znak Anafarm-a. Njihovi preparati mogu se kupiti u svim apotekama. Prezentaciju proizvoda obavljaju u apotekama, i na taj način su često u kontaktu sa korisnicima, detaljno ih informišu o korišćenju i odgovaraju na pitanja. Prisutni su i na svim stručnim skupovima (FASUS, SPAS, Prolećni i jesenji festival zdravlja i dr.

Preparati Anafarm-a, dijetetski suplementi i dodaci ishrani, namenjeni su širokoj populaciji.

Kod dece se koriste radi nadoknade minerala i vitamina u svakodnevnoj ishrani, za pravilan rast i razvoj, jačanje imuniteta i odbrambenih sposobnosti. Kod odraslih, koriste se radi nadoknade minerala i vitamina u svakodnevnoj ishrani, jačanja imuniteta, odbrambenih sposobnosti i vitalnosti organizma, prevencije oboljenja, kao i u periodu rekonvalescencije. Takođe ih koriste osobe izložene hroničnom stresu, duvanskom dimu, fizičkom naporu i dr. Služe i za održavanje optimalne funkcije srčanog mišića (Koenzim Q10), protiv osteoporoze (AD3 vit), pomoć kod lakših depresivnih stanja (Kantarion) i dr. Korišćenjem Isomalt-a (pomoćna supstanca) omogućeno je da sve proizvode mogu koristiti i oboleli od šećerne bolesti.

Preparat Koenzim Q10 sadrži prirodni koenzim Q10 koji je najefikasniji oblik za nadoknadu manjka ovog koenzima u organizmu.

Koenzim Q10 neophodan je za proces pretvaranja hrane u energiju na ćelijskom nivou. Ima snažan antioksidativni potencijal i, na taj način, neutrališe štetno dejstvo slobodnih radikala. Istraživanja su pokazala da već posle 35. Godine života dolazi do pada koncentracije koenzima Q10 u ćelijama. Kao dodatak ishrani, preporučuje se osobama starijim od 35 godina, u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja, zatim rekonvalescentima, sportistima (zbog velikih energetskih potreba), osobama izloženim stresu, psihofizičkom naporu, duvanskom dimu i dr.

Pakovanje i sastav: 30 kapsula x 10 mg Koenzima Q10 (ubihinon)30 kapsula x 30 mg Koenzima Q10 (ubihinon)30 kapsula x 100 mg Koenzima Q10 (ubihinon)

Koenzim Q10 – kapsule od 200 mg – Poznato je da je Koenzim Q10 neophodan za proces stvaranja energije i ima snažna antioksidativna svojstva. Činilac je optimalnog funkcionisanja organizma, dobrog zdravlja, psihofizičke kondicije, vitalnosti i dugovečnosti.

Način upotrebe: odrasi 1 kapsula dnevno, uz obrok.

Pakovanje i sastav: 30 kapsula x 200 mg Koenzima Q10 (ubihinon)

Preparat AD3 vit  sadrži prirodne vitamine A i vitamin D3, koji doprinose održavanju normalne funkcije imunološkog sistema.
Uloga vitamina A i D u organizmu:

Vitamin A doprinosi održavanju:

 • normalne funkcije imunološkog sistema
 • održavanju normalne kože i sluzokože
 • održavanju normalnih funkcija vida
 • normalnog metabolizma gvožđa

Vitamin D doprinosi održavanju:

 • normalne funkcije imunološkog sistema
 • normalnih kostiju i zuba
 • normalne funkcije mišića
 • normalne apsorpcije / iskorišćavanja kalcijuma i fosfora

Jedna meka želatinska kapsula sadrži: 300 mcg RE (1000 IU) vitamina A (retinil palmitat) 2,5 mcg (100 IU) vitamina D3 (holekalciferol). Ostali sastojci: rafinisano sojino ulje, kapsula (želatin – goveđeg porekla, voda, humektans: glicerol).

Preparat B12 BIOVIT sadrži vitamin B12 u aktivnom obliku koji se brzo apsorbuje u ustima i odmah koristi u organizmu. Upotreba lingvaleta B12 BIOVIT, kao dodatak ishrani, najkomforniji je način za efikasnu nadoknadu manjka ovog vitamina u organizmu. Lingvalete B12 BIOVIT, praktično mogu biti zamena za injekcionu nadoknadu manjka vitamina B12.

Jedna lingvaleta sadrži: 1000 µg vitamina B12 (metilkobalamin).Ostali sastojci: sredstva za povećanje zapremine (izomalt, manitol), sredstva protiv zgrudvavanja magnezijum stearat, prirodno identična aroma višnje.

Preparat CINK sadrži mineral cink. CINK je esencijalni oligoelement. Uloga cinka u organizmu je da doprinosi: normalnoj funkciji imunološkog sistema, održavanju normalnog vida, održavanju normalne kože, kose, nokata i kostiju, normalnoj kognitivnoj funkciji, normalnoj plodnosti i reprodukciji, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i dr.

Preparat ne sadrži gluten, GMO/BSE/TSE supstance, alergene ili druge supstance koje mogu narušiti ljudsko zdravlje.

Pakovanje i sastav: 100 tableta x 7 mg cinka (cink glukonat)

Preparat CINK SELEN sadrži minerale cink i selen.

Pakovanje i sastav: 100 tableta x 7 mg cinka (cink glukonat) i 30 µg selena (L-selenometionin).

Preparat D3 vit 400 IU sadrži prirodni vitamin D u obliku holekalciferola – vitamin D3, koji je najefikasniji oblik za nadoknadu manjka ovog vitamina u organizmu.

Jedna meka želatinska kapsula sadrži: 10 µg (400 IU) vitamina D3 (holekalciferol)Ostali sastojci: želatin, zgušnjivač (glicerol), rafinisano sojino ulje.

Preparat HROM SELEN sadrži minerale hrom i selen.

Pakovanje i sastav: 100 tableta x 50 µg hroma (hrom pikolinat) i 50 µg selena (L-selenometionin).

Preparat Kantarion sadrži suvi ekstrakt nadzemnog dela biljke kantarion. Kantarion se, pored tradicionalne primene, koristi za poboljšanje raspoloženja i ublažavanja poremećaja sna. Navedena dejstva potvrđena su brojnim istraživanjima.

Pakovanje i sastav: 60 kapsula x 100 mg suvog ekstrakta nadzemnog dela biljke kantarion – Hypericum perforatum (4 – 6 : 1, standardizovan na 300 µg ukupnih hipericina).

Preparat Selenium sadrži mineral selen. SELEN je esencijalni mikroelement. Uloga selena u organizmu je da doprinosi: normalnoj funkciji štitaste žlezde, normalnoj funkciji imunološkog sistema, održavanju normalne kose i normalnih noktiju, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnoj spermatogenezi.

Pakovanje i sastav: 30 tableta x 50 µg selena (L-selenometionin)100 tableta x 50 µg selena (L-selenometionin).

Preparat FERO B12 – gvožđe i vitamin B12 sadrži optimalnu kombinaciju minerala gvožđa i vitamina B12. Proizvodi se u obliku tableta za žvakanje, ne sadrži šećer, a ima ukus čokolade

Minerali gvožđa i vitamina B12 iz preparata Fero B12 doprinose stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, smanjenju umora i iscrpljenosti, održavanju normalnog energetskog metabolizma, normalnoj funkciji imunog sistema, gvožđe doprinosi i normalnom transportu kiseonika u telu a vitamin B12 doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina i normalnoj psihološkoj funkciji

Preparat Fero B12 ne izaziva mučninu, omogućava postepeno oslobađanje i resorbovanje gvožđa u digestivnom traktu, nema metalni ukus u ustima pri žvakanju tablete, ne sadrži šećer, jer gvožđe furminat je zaštićen tankom membranom mono i di-glicerida masnih kiselina.

Pakovanje i sastav: 30 tableta za žvakanje x 14 mg gvožđe fumarat u obliku mikrokapsule i 10 µg B12 u obliku metilkobalamina.

Preparat CINK C vit plus kapsule sadrži mineral cink i vitamin C koji doprinose normalnoj funkciji imunog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, održavanju normalnog vida, normalnih kostiju, kose, kože i noktiju, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, zuba, kostiju, hrskavice kože i krvnih sudova.

Pakovanje i sastav: 30 kapsula x 10 mg cink (cubj-glukonat) i 300 mg vitamin C (I-askorbinska kiselina).

Preparat MAGNESIUM 375 vit kapsule sadrži esencijalni mineral magnezijuma i vitamine B5, B6 i B12, koji doprinose normalnoj funkciji mišića, normalnom funkcionisanju nervnog sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom energetskom metabolizmu, održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnom metabolizmu homocisteina, normalnoj funkciji imunog sistema i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Pakovanje i sastav: 30 kapsula x 375 mg magnezijuma (magnezijum oksid), 6 mg vitamina B5 (kalcijum – D – pantotenat), 1,4 mg vitamina B6 (piridoksin-hidrohlorid) i 10 mg vitamina B12 (metilkobalamin).

HROM 200 µg, tablete (Chromium picolinate). Mineral HROM doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi, i normalnom  metabolizmu ugljenih hidrata, masti i belančevina. Hrom pikolinat je organski oblik koji omogućuje maksimalnu bioiskoristljivost hroma. Način upotrebe: Odrasli: 1 tableta dnevno, uz obrok. Pakovanje i sastav:100 tableta x 200 µg hroma (Hrom – pikolinat).

D3 Vit 1000 IU I D3 Vit 2000 je dijetski proizvod – hrana za posebne medicinske namene sa vitaminom D3, namenjena za potrebe ishrane kod osoba sa hipovitaminozom ovog vitamina, kod osoba sa oslabljenim i poremećenim imunitetom, kod osoba sa osteopenijom, osteomalacijom, osteoporozom, kod osoba iznad 65 godina u cilju prevencije preloma kostiju, kod osoba sa dijabetesom, sa autoimunim, kardiovaskularnim i malignim stanjima i kod osoba sa ostalim poremećajima i stanjima kod kojih je neophodna nadoknada vitamina D.

Vitamin D3 koji se koristi u procesu proizvodnje tableta zaštićen je u mikrokapsulama. Mikrokapsule vitamina D3 imaju veću stabilnost, a samim tim i efikasnost preparata.

Pakovanje i sastav: D3 Vit 1000 IU – 100 tableta x 1000 IU (25 µg) vitamina D3 (holekalciferol). D3 Vit 2000 IU

100 tableta x 2000 IU (50 µg) vitamina D3 (holekalciferol)

E vit 100 IU kapsule: 100 kapsula x 100 IU vitamina E. Način upotrebe: Odrasli: Jednom dnevno, uz obrok popiti 1-2 kapsule. Za zaštitu organizma od oksidativnog stresa ANAFARM preporučuje vitamin E u dozi od 100 internacionalnih jedinica, u pakovanju od 100 kapsula.

Vitamin D je regulator nivoa kalcijuma u organizmu, neophodan je za pravilan razvoj kostiju kod dece, kao i za očuvanje mineralne gustine kostiju u starijem životnom dobu (prevencija osteoporoze).

Vitamin E je jak antioksidans, sprečava razvoj ateroskleroze i sprečava razvoj oboljenja srca i krvnih sudova.

Vitamin A čuva integritet i jača kožu i sluznice i, na taj način, sprečava ulazak mikroba i infekcije. Učestvuje u stvaranju pigmenta vida.

Selen je esencijalni mikroelement, snažan je antioksidanas i neophodan je za funkcionisanje velikog broja enzima u organizmu.

Hrom je esencijalni mikroelement, predstavlja značajan faktor u procesu regulisanja koncentracije glukoze u krvi.

Cink je esencijalni oligoelement, potreban za normalno funkcionisanje i zaštitu organizma. Učestvuje u stvaranja insulina i regulaciji funkcije pankreasa, prostate, štitaste žlezde grudne žlezde. Ubrzava zarastanje rana.

Kantarion utiče na poboljšanje raspoloženja, pored tradicionalne primene za jačanje otpornosti organizma.

Ovi dijetetski suplementi su odlična sredstva za nadoknadu minerala i vitamina u svakodnevnoj ishrani, zaštitu i jačanje vitalnosti organizma, unapređenje zdravlja, poboljšanje imuniteta, sprečavanje oboljenja, poboljšanje opšteg stanja i brži oporavak od bolesti.

Anafarm doo

Adresa:
Vidska 37/13, 11000 Beograd

Telefon:
+381 11 24 57 687

Sajt:
http://www.anafarm.org/

Preporuka strane: