Doc. dr Bojana Milekić Specijalista stomatološke protetike – Stomatološka ordinacija Medicodent

Doc. dr Bojana Milekić Specijalista stomatološke protetike – Stomatološka ordinacija Medicodent

Stomatološka ordinacija Medicodent
Doža Đerđa 1
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Doc. dr Bojana Milekić Specijalista stomatološke protetike
Doc. dr Bojana Milekić, stomatolog protetičar

Medicinske usluge

Biografija doktora

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Totalne proteze
Totalna proteza se koristi za rešavanje problema potpune bezubosti. Izrađivanje totalnih proteza je u potpunosti bezbolno. Uzimamo otisak čeljusti i na osnovu njega izrađujemo totalnu protezu. Potrebno je izvesno vreme kako biste se navikli na novo strano telo u ustima.

Parcijalne i akrilatne proteze
Ukoliko pacijent nema svoje zube ili ih ima veoma malo, izrađujemo parcijalne ili akrilatne proteze. Akrilatne proteze najčešće koristimo kao privremeno rešenje kada se planira rad na implantima, posle režanj operacije itd.

Valplast proteza
Valplast proteza se ugrađuje ukoliko pacijent ima veoma malo svojih zuba ili kao privremeno rešenje kada se planira rad na implantima. One pružaju bolji estetski ugođaj od klasičnih, parcijalnih proteza, savitljive su i nemaju žičane elemente.

Skeletirane (vizil ili wironit) parcijalne proteze
Skeletirane proteze su izuzetno trajne i predstavljaju najbolje proteze u konvencionalnoj protetici. Mnogo su čvršće, manje i estetski privlačnije. Zahvaljujući smanjenju njihove veličine znatno je olakšano prilagođavanje na postojanje stranog tela u ustima.

Skeletirana proteza sa atečmenima
Skeletirana proteza sa atečmenima se postavlja kod pacijenata koji imaju želju za manjom upadljivošću protetske nadoknade, jer se atečmeni kojima se ova vrsta proteza kači za preostale zube uopšte ne vide, za razliku od kukica koje se postavljaju na običnu skeletiranu protezu.

Metalokeramičke krune (ili navlake)
Metalokeramičke krune (ili navlake) izrađujemo kao zamenu za nedostajuće zubne površine jednog zuba. Izrađujemo ga ukoliko je potrebno korigovati oblik, veličinu, boju ili položaj zuba, a najčešće se prave kada je u najvećoj meri zub oštećen karijesom i nemoguće ga je sanirati belom plombom. One u potpunosti imitiraju prirodne zube, kako estetski, tako i funkcionalno.

Metalokeramički mostovi
Metalokeramički mostovi se izrađuju ukoliko nedostaje nekoliko zuba, a da je pritom bezubi prostor sa obe strane ograničen prirodnim zubima koji će se koristiti kao nosači mosta. Ukoliko pak ne postoje zdravi zubi, most se može zakačiti za implantat. Oni imaju, ne samo estetsku, nego i zdravstvenu funkciju, jer sprečavaju povlačenje zubnog mesa, a samim tim i kretanje susednih zuba.

Bezmetalne krunice i mostovi
Bezmetalne krunice i mostove izrađujemo kada kod pacijenata postoji veća potreba za prirodnjim izgledom zuba. Oni su približno istog kvaliteta i čvrstine kao i metalokeramičke krunice i mostovi. U njihovoj izradi se koriste cirkonijum-dioksid i litijum-disilikat koji obezbeđuju izuzetnu mehaničku otpornost, ali i prelamanje svetlosti koje je slično kao i kod prirodnog zuba.

Livena nadogradnja zuba
Livena nadogradnja zuba se koristi u slučajevima kada je krunica zuba uništena, ali je koren zuba dovoljno dobar da se može iskoristiti. Ona predstavlja metalni kočić, koji se jednim delom zakači u koren zuba, a njegov drugi deo je tako oblikovan da nosi navlaku, odnosno krunicu veštačkog zuba.

Kompozitna nadogradnja (kompozitni kočići)
Kompozitna nadogradnja (kompozitni kočići) se, kao i livena nadogradnja koristi u slučaju da pacijent ima očuvan koren zuba iako je krunica u potpunosti uništena. Ona predstavlja metalni kočić koji se sa jedne strane zalepi u koren zuba, a na njegov drugi deo, koji nosi navlaku, tj. veštačku krunicu, se nadoknađuje kompozitnim ispunom.

Fasetirane krunice, fasete ili zubne navlake
Fasetirane krunice, fasete ili zubne navlake koristimo kako bismo popravili izgled istrošene zubne gleđi, izmenjene boje zuba u smislu potamnelih ili obezbojenih zuba, u slučaju postojanja razmaka između zuba, pukotine ili naprsline. To su posebno napravljene “ljuspice” koje se postavljaju na površinu zuba ulepšavajući njihov izgled. Najčešće se izrađuju od porcelana i kompozitnih materijala.

Suprastruktura za implant
Suprastruktura povezuje implant i krunicu ili je nosač mostova ukoliko nedostaje više zuba.  Izrađene su od titanijuma ili keramike. Keramičke suprastrukture se ugrađuju ukoliko želite da izbegnete prosijavanje kroz krunicu.

Biografija doktora: Doc. dr Bojana Milekić Specijalista stomatološke protetike

Doc. dr Bojana Milekić, stomatolog protetičar

Doc. dr Bojana Milekić, specijalista stomatološke protetike, diplomirala je na Stomatološkom fakultetu u Novom Sadu 1997. godine. Dobitnik je nagrade Fondacije Slađana Đorđević i nagrade Srpskog lekarskog društva Vojvodine za najbolji uspeh u toku studija stomatologije za tu godinu. Specijalista Stomatološke protetike je od 2001. godine. Magistrirala je 2003. godine. Doktorsku tezu je odbranila 2013. godine na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Učesnik je u više naučnih projekata, autor i koautor niza stručnih i naučnih radova. Članica SLDV, govori engleski jezik.

Uže područje delovanja: rehabilitacija orofacijalnog sistema, kraniomandibularne disfunkcije, kompletni estetski rekonstruktivni zahvati zuba donje i gornje vilice, sve vrste protetskih nadoknada u okviru mobilne i fiksne protetike: izrada bezmetalnih krunica, vinira, keramičkih faseta, kao i svih vrsta proteza (mobilnih protetskih nadoknada), estetska stomatologija, izrada suprastruktura i protetskih nadoknada na implantatima.

Zakazivanje pregleda

Doc. dr Bojana Milekić

Specijalista stomatološke protetikeMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Medicodent

Doža Đerđa 1
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Medicodent

Doža Đerđa 1
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Doc. dr Bojana Milekić tu je za Vas ukoliko Vam nedostaju jedan ili više zuba. Zahvaljujući izuzetno bogatom iskustvu izradiće Vam sve vrste proteza i učiniti Vaš osmeh ponovo neodoljivim.

Stomatološka ordinacija Medicodent
Doža Đerđa 1
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: