Prof. dr Milan Drobac Stomatolog – Stomatološka ordinacija DM Dent 021

Prof. dr Milan Drobac Stomatolog – Stomatološka ordinacija DM Dent 021

Stomatološka ordinacija DM Dent 021
Jakova Orfelina 21
Sremski Karlovci
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Prof. dr Milan Drobac, stomatolog Stomatolog
Prof dr Milan Drobac, stomatolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Stomatološka ordinacija DM Dent 021 Sremski Karlovci

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Stomatološki pregled
Redovnom posetom stomatologa, na vreme ćemo otkriti šta se dogadja sa našim zubima. Dobar i stručan stomatolog, na vreme će Vas upozoriti ukoliko imate karijes i da ga na vreme treba ukloniti. Stomatološkim pregledom i redovnom oralnom higijenom zuba i usne duplje sprečićete stvaranje bilo kakvih problema, stvaranje kvarnih zuba koji mogu prouzrokovati paradentozu i neprijatan zadah iz usta.

Plombiranje kompozitnim belim plombama
Najčešće prilikom standardne popravke zuba koristimo bele kompozitne plombe. Bele plombe su bolje od crnih, zato što se vezuju za zub putem velikog broja veza u mikropukotinama gledji i dentina povećavajući površinu kojom se za njega vezuju. Osim toga, hermetički se zatvara kavitet, prostor unutar zuba koji ostaje kada se ukloni inficirano tkivo. Na takav način, sprečava se prodiranje mikroorganizama u manje otporno zubno tkivo.

Amalgam plombe
Amalgam plombe koriste se samo za jako velike kvarove kao i za zadnje zube koje treba da podnesu jak pritisak. Mehanički se uglavljuju u kavitet koji se pravi tako da je širi pri dnu nego na površini, kako bi se izbeglo njegovo ispadanje. Kada se amalgam stvrdne dolazi do njegovog skupljanja. Sasvim je dovoljno da kroz njegovu pukotinu prodje pljuvačka,

GJC plombe (glas-jonomer cemanti)
Ove plombe sa gledji i dentinom ostvaruju veoma dugotrajne hemijske veze čime se obezbedjuje njihova trajnost. Ove plombe posebnu primenu imaju u dečijoj stomatologiji.

Ekstrakcija (vadjenje zuba)
Kada zub ne možemo da izlečimo ili on ometa izrastanje drugog zuba, pribegavamo vadjenju zuba. Na osnovu rengentskog snimka utvrdjujemo najbolji način uklanjanja zuba. Zub se vadi mehanički pod lokalnom anastezijom.

Lečenje kanala korena zuba (endondencija)
U slučaju dugotrajnog karijesa zuba dolazi do oboljenja zubnog živca. Manifestuje se jakim bolom. Tada se pristupa lečenju kanala korenova kako bi se sačuvao zub u vilici.

Totalne proteze
U situacijama kompletnog gubitka zuba, pribegavamo pravljenju totalne proteze. Ovaj postupak je bezbolan a uzima se otisak čeljusti, na osnovu čega se izradjuje totalna proteza.

Valplast proteza
Kada pacijent ima veoma malo svojih zuba, izradjuje se valplast proteza. One imaju lepši estetski ugodjaj, savitljivije su i nemaju žičane elemente.

Parcijalne i akrilatne proteze
Akrilatne ili parcijalne proteze, najčešće se koriste kao privremeno rešenje kada se planira rad na implantima posle režanj operacije. Ove proteze izradjuju se ukoliko pacijent nema svoje zube ili ih ima malo.

Skeletirane (vizil i wironit) parcijalne proteze
Skeletirane proteze predstavljaju najbolje proteze u konvencionalnoj protetici jer su izuzetno trajne. Estetski su privlačnije, manje i mnogo čvršće.

Skeletirana proteza sa atečmenima
Postavlja se kod pacijenata koji imaju želju za manjom upadljivošću protetske nadoknade, jer se atečmeni kojima se ova proteza kači za ostale zube uopšte ne nevide.

Metalokeramičke krune
Metalokeramičke krune se najčešće prave kada je zub oštećen karijesom i nemoguće ga sanirati belom plombom. Oni upotpunosti imitiraju prirodne zube, kako estetski tako i funkcionalno.

Metalokeramički mostovi
Metalokeramički mostovi se izradjuju ukoliko nedostaje nekoliko zuba, a da pri tome postoje sa obe strane prirodni zubi koji će se koristiti kao nosači mosta. Oni imaju ne samo estetsku, već i zdravstvenu funkciju jer sprečavaju povlačenje zubnog mesa, a samim tim i kretanje susednih zuba.

Bezmetalne krunice i mostovi
Bezmetalne krunice i mostove izradjujemo kada kod pacijenata postoji veća potreba za prirodnijim izgledom zuba. Približno su istog kvaliteta i čvrstine kao metalokeramičke krunice i mostovi.

Livena nadogradnja zuba
Livena nadogradnja zuba koristi se u slučajevima kada je krunica zuba uništena a koren dovoljno dobar da se može iskoristiti. Livenu nadogradnju zuba čini kočić koji se jednim delom zakači u koren zuba, a drugi deo je tako napravljen da nosi krunicu veštačkog zuba, odnosno navlaku.

Kompozitna nadogradnja
Kompozitna nadogradnja se koristi u slučaju da je krunica upotpunosti uništena a koren dovoljno dobar da se moće iskoristiti. Predstavlja metalni kočić, koji se sa jedne strane zalepi u koren zuba, a drugi deo koji nosi navlaku ispunjava kompozitnom ispunom.

Fasetirane krunice, fasete ili zubne navlake
U slučaju da su nam zubi potamneli, da imamo istrošenu zubnu gledj, ako postoji razmak izmedju zuba, u tom slučaju koriste se fasetirane krunice ili fasete. To su posebno napravljene ljuspice koje se postavljaju na površinu zuba, dajući njihov lepši izgled. Najčešće se izradjuju od porcelana i kompozitnih materijala.

Biografija doktora: Prof. dr Milan Drobac, stomatolog Stomatolog

Prof dr Milan Drobac, stomatolog

Prof. dr Milan Drobac, diplomirao je na odseku za stomatologiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu 1999.god. Obavezan lekarski staž obavio je na Klinici za Stomatologiju u Novom Sadu, a od 2000.godine radi na odeljenju Bolesti zuba, Klinike za Stomatologiju u Novom Sadu. Specijalističke studije završio je 2005.godine na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i položio specijalistički ispit iz obasti Bolesti zuba i endodoncije. Doktorske studije kliničke medicine upisao je 2007/2008.god, a doktorsku tezu odbranio je 2012.god. na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Završio je Train the trainer kurseve u Švajcarskoj 2006. i 2012. godine iz oblasti endodoncije. Autor je više naučnih radova objavljenih u stručnim časopisima. Član je Srpskog lekarskog društva, Društva lekara Vojvodine i aktivno se služi engleskim jezikom.

Zakazivanje pregleda

Prof. dr Milan Drobac, stomatolog

StomatologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija DM Dent 021

Jakova Orfelina 21
Sremski Karlovci

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija DM Dent 021

Jakova Orfelina 21
Sremski Karlovci

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Prof. dr Milan Drobac, stomatolog, jedan od vlasnika stomatološke ordinacije DM Dent 021, u Sremskim Karlovcima, u kojoj se obavljaju sve vrste stomatoloških usluga, po povoljnim cenama i najsavremenijim metodama.

Stomatološka ordinacija DM Dent 021
Jakova Orfelina 21
Sremski Karlovci
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: ,