Dr Aleksandar Miljković Oftalmolog – Očna bolnica prof. dr Džinić

Dr Aleksandar Miljković Oftalmolog – Očna bolnica prof. dr Džinić

Očna bolnica prof. dr Džinić
Vršačka 34
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Aleksandar Miljković Oftalmolog
Dr Aleksandar Miljković, Oftalmolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Specijalistički oftalmološki pregledi

Oftalmoški pregled predstavlja ispitivanje vidne oštrine, merenje očnog pritiska, pregled očnog dna, pregled očne pozadine fundusa, pregled prednjeg segmenta (kapaka vežnjače, rožnjače, dužice, zenice, sočiva i očnih komora).

Ultrazvučni pregled i biometrija

Ultrazvukom se vrši pregled oka i očne jabučice gde se uz pomoć ultrazvučnih talasa dobija slika na aparatu.Ovim pregledom mogu se videti strukture očnog dna koje se nekad ne mogu videti ako su prisutna zamućenja unutar oka.

Ultrazvukom se mogu otkriti različita stanja i oboljenje oka kao što su krvarenje unutar oka (hemoftalmus), odvajanje mrežnjače, prisustvo stranog tela u oku i tumori oka.

Argon laser tretmani

Argon laser tretmani rade se kod dijabetesne retinopatije i makulopatije, kod tromboze krvnih sudova na očnom dnu, kod degeneracija retine, oboljenja makule itd.

Yag laser tretmani

Kod operacije katarakte ultrazvučnim putem iz kapsularne vreće uklanja se prirodno zamućeno sočivo koje se u njemu nalazi i na to mesto se stavlja veštačko sočivo. Nakon operacij katarakte nakon kratkog vremena može doći do zamućenja zadnje prirodne vrećice u kojoj se nalazi veštačko sočivo odnosno, sekundarna katarakta koja se manifestuje zamagljenjem ili slabljenjem vida.

Yag laserom se ovaj problem vrlo uspešno rešava i tretman se izvodi ambulantno u lokalnoj anasteziji u trajanju 2-3 minute i potpuno je bezbolno.

Optička koherentna tomografija – OCT

OCT pregled oka je histološki presek rožnjače, očnog živca i sloja nervnih vlakana oko očnog živca. Obavlja se kod oboljenja žute mrlje kod bolesti gde dolazi do oštećenjenja nervnih vlakana.

FAF – fundus auto fluoresencija

Metoda fundus auto fluoresencija ukazuje nastajanje RPE/ fotoreceptor kompleksa. Ozbiljna disfunkcija ćelija RPE se registruje kao hiperautofluorescencija (lipofuncin), a zone atrofije RPE su tamne.

Operacija (katarakte, glaukoma, plastike oka i dr.)

Hirurške intervencije se obavljaju ambulantno u lokalnoj anasteziji. Najčešće operacije oka su:

  • Katarakta ultrazvukom ( ugradnjom savremenog veštačkog sočiva)
  • Operacija glaukoma – kod jednostavno i složenih (laserske/savremene hirurške)
  • Konvekcionalna i vitreoretinalna hirurgija mrežnjače i staklastog dela (kod dijabetične retropatije, odlepljene mrežnjače i drugih dubinskih komplikacija u oku)

Operacije na kapcima i pomoćnih organima oka

Hirurgija retine– vitrektomija

Vitrektomija je operacija koja se radi kod komplikovanih slučajeva ablacije retine u unutrašnjosti oka. Operacija se izvodi tako što se potpuno odstrani staklasto telo iz oka, skidaju sve membrane a oko rupture i na periferiji laserom se izazovu ožiljci. Ove operacije su veoma složene i zahtevaju precizne aparate, sisteme za gledanje pod mikroskopom u toku intervencije, fine instrumente, razne tečnosti i gasove za naleganje i održavanje rožnjače na mestu.

Biografija doktora: Dr Aleksandar Miljković Oftalmolog

Dr Aleksandar Miljković, Oftalmolog

Dr oftalmolog Miljković Aleksandar, rođen je u Novom Sadu 1973.god. Osnovnu školu Ivo Lola Ribar i gimnaziju Jovan Jovanović Zmaj završio je sa odličnim uspehom a tokom školovanja nagrađen je diplomom Vuk Stefanović Karadžić, Mihajlo Petrović Alas i Spatakovom diplomom. Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu završio 1999.god.

Tokom studija bio je aktivan član jugoslovenskog ogranka Međunarodnog komiteta studenata medicine i u okviru ove organizacije proveo je pet nedelja u Grčkoj, na Univerzitetskoj očnoj klinici na Kritu u gradu Iraclio, na odeljenju oftalmologije i refraktivne hirurgije kod prof.dr. Palikarisa.

Tokom 1998. i 1999.god. dobio je dve Univerzitetske nagrade u naučno-istraživačkom radu a nakon toga 2001.god. položio je ispit za dobijanje međunarodno priznate oftalmološke diplome ICO diplome iz oblasti opšte medicine, optike i refrakcija. Stručno usavršavanje je obavio na Očnoj klinici Univerzitetske bolnice u Gentu, Belgija kod prof.dr J.J. De Leja i prof dr Kastelina na odeljenju hirurgije prednjeg segmenta i glaukoma. Specijalistički ispit iz oblasti oftalmologije položio je 2006.god.

Magistarsku tezu odbranio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, a doktorske studije završio je 2015.god. sa temom Karakteristike glave očnog živca i peripapilarnih retinalnih nervnih vlakana kod pacijenata sa galukomom.

Dr Miljković Aleksandar, je autor i koautor 7 naučnih radova i 30 radova prezentovanih na kongresima u zemlji i inostranstvu. Koautor je jedne knjige za studente i specijalizante.

Član je: DLV-SLD, Društva oftalmologa Srbije, Evropskog udruženja oftalmologa, Američke oftalmološke akademije, Udruženje hirurga katarakte Srbije, Udruženja glaukomatologa Srbije.

Docent na katedri za oftalmologiju od 2015.godine i radi u Očnoj kući Džinić u Novom Sadu.

Zakazivanje pregleda

Dr Aleksandar Miljković

OftalmologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Očna bolnica prof. dr Džinić

Vršačka 34
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Očna bolnica prof. dr Džinić

Vršačka 34
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Miljković Aleksandar, oftalmolog zaposlen u Očnoj bolnici Džinić, u kojem obavlja specijalističke preglede, ultrazvučne preglede, laser tretmane, operacija katarakte i glaukoma, hirurgija retine, OCT preglede.

Očna bolnica prof. dr Džinić
Vršačka 34
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: ,