Dr Branislava Lugonja Dermatovenerolog – Dermatovenerološka ordinacija Lugonja cosmedics

Dr Branislava Lugonja Dermatovenerolog – Dermatovenerološka ordinacija Lugonja cosmedics

Specijalistička dermatovenerološka ordinacija Lugonja cosmedics
Marka Nešića 8
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Branislava Lugonja Dermatovenerolog
Dr Branislava Lugonja, Dermatovenerolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Dermatovenerološka ordinacija Lugonja cosmedics Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Dijagnostika i terapija kožnih i polnih bolesti
Dermatovenerološki pregled podrazumeva inspekciju cele kože i njenih adneksa , kao i vidljivih sluznica u cilju postavljanja dijagnoze i pravovremenog i odgovarajućeg lečenja patološkog procesa koji zahvata kožu i sluznice.

E-laser (diodni laser)
Diodni laser, medicinski aparat velike snage ima višestruku primenu u estetskoj medicini: trajna epilacija, tretman vaskularnih promena i redukcija bora i ožiljaka. Laserska epilacija je jedina efikasna metoda za uklanjanje neželjenih malja, danas veoma rasprostranjenog problema kod žena, a sve više i kod muškaraca. Sprovodi se kroz seriju tretmana, koji se vrše u različitim vremenskim intervalima, zavisno od regije koja se tretira. Vaskularne promene (teleangiektazije, hemangiomi, kapilari na nogama) se uklanjaju vrlo uspešno, bez vremena oporavka, tako da pacijenti mogu da se vrate redovnim obavezama odmah posle završenog tretmana.

E - light  (IPL)
E light je savremeni aparat za fotorejuvenaciju, metodu podmlađivanja kože pomoću svetlosne i radiotalasne energije. Ovim tretmanom se postiže sinteza  kolagena, a istovremeno se uklanjaju hiperpigmentacije i prošireni kapilari na koži lica i vrata, tako da se uspešno rešavaju problemi staračkih fleka, melazme, fotooštećenja, teleangiektazija i rozacea. Pored rejuvenacije, ovom metodom se sprovodi i terapija akni i zatezanje kože lica i vrata (lifting). Procedura se sastoji iz 4-5 tretmana, koji se sprovode u razmacima od 3-4 nedelje.

Vela Smooth
Vela smooth je aparat kojim se pomoću infracrvenog svetla i radiotalasne energije zagreva potkožno masno tkivo i ubrzava metabolizam masnih ćelija. Istovremeno masaža rolernim mehanizmom sa vakuumom pospešuje cirkulaciju i limfnu drenažu. Kroz seriju od 10-15 tretmana postiže se značajna redukcija celulita i masnih naslaga, reoblikovanje tela, a istovremeno dolazi i do poboljšanja teksure kože i otklanjanja napetosti i bolova u mišićima.

Luminopunktura
Luminopunktura je metoda laserske akupunkture, kojom se tretiraju standardne akupunkturne tačke, ali primenom laserske energije. Potpuno je bezbolna i bezbedna s obzirom da se u tretmanu ne koriste iglice. Primenjuje se za: redukciju telesne težine, odvikavanje od pušenja,    podmlađivanje lica, lečenje alergija, probleme koji prate menopauzu (glavobolje, nesanica, valunzi i relaksacija uopšte).

Mikrodermoabrazija dijamantima (Diamond Tome)
Mikrodermoabrazija je metoda kontrolisanog mehaničkog pilinga, kojim se uklanjaju površinski delovi kože, njene izumrle ćelije, podstiče mikrocirkulacija, čime se omogućava bolja ćelijska ishrana i brže i potpunije upijanje aktivnih materija postiže glatka, nežna koža, ujednačen ten, pliće bore i bolji kvalitet kože. Tretman se preporučuje u lečenju: ožiljaka, hiperpigmentacija uzrokovanih  UV  zračenjem, za tretman plićih bora, melazme, akni, proširenih pora i problema masne kože. Tretman je potpuno bezbedan tokom trudnoće i dojenja. Sprovodi se kroz seriju tretmana koji se ponavljaju u razmacima od 15-28 dana.

Hemijski pilinzi
Hemijski piling je tretman u kojem se na kožu nanose različite vrste kiselina, zavisno od problema koji se tretira. Pilinzi mogu biti sasvim površni i blagi ili dublji i intenzivniji kada je i oporavak nešto duži. Imaju veoma široku primenu. Koriste se u lečenju akni, ožiljaka, hiperpigmentacija, bora, proširenih pora, masne kože, keratoza, kod starenja kože, fotooštećenja, za popravljanje tonusa i teksture kože.
Pilinzi se sprovode u serijama, broj tretmana i dinamika kojom se ponavljaju zavisi od vrste kiseline koja se koristi, tj. od dubine do koje kiselina dopire. U ordinaciji Lugonja cosmedics se koriste pilinzi najpoznatijih svetskih farmaceutskih kuća. Neostrata pilinzi su visoko potentni pilinzi i sadrže glikolnu kiselinu u različitim koncentracijama.

Skin Medica pilinzi:
Illuminize peel je površinski, neinvazivni piling nove generacije. Čini ga mešavina kiselina: salicilna, bademova, vinska i fitinska u kombinaciji sa rezorcinolom. Preporučuje se pacijentima sa fotooštećenom kožom, plićim i srednje dubokim borama, pigmentnim promenama i svima koji hemijski piling rade po prvi put. Veoma je komforan za pacijente, ima jednostavnu primenu, a vreme oporavka je minimalno.

Vitalize peel je revitalizirajući piling koji u svom sastavu ima mlečnu i salicilnu kiselinu u kombinaciji sa retinolom. Preporučuje se pacijentima sa aknama, masnom i mešovitom kožom, ožiljcima posle akni, kao i osobama sa melazmom, pigmentnim nepravilnostima i za ublažavanje finih linija i bora.

Skin Tech pilinzi:
Easy TCA piling predstavlja mešavinu trihlorsirćetne i alfa hidroksi kiselina. Prednost ovog pilinga je što pored pomenutih sastojaka sadrži i faktore rasta, antioksidanse i druge komponente koje ubrzavaju regenerativne procese i sprečavaju nastanak hiperpigmentacija. Najčešće indikacije za primenu ovog pilinga su akne, pigmentacije (posle trudnoće, posle akni ili druge mrljaste ili slivene pigmentacije) , fotooštećena koža, bore, suva koža, sivkasto umorno lice (pušačko lice).

Only touch piling spada u grupu dubokih pilinga. Sadrži TCA u visokom procentu u kombinaciji sa alfa hidroksi kiselinama, vitaminima i antioksidansima. Koristi se za tretman lokalizovanih pigmentnih promena čiji promer ne prelazi 1 cm (lentigo, keratoze,) na licu, dekolteu i nadlanicama.

Mesoestetic pilinzi:
Azelan peel sa azelaičnom i salicilnom kiselinom koji se najčešće koriste za tretman akni i postinflamatornih hiperpigmentacija.

Mandelic peel sa mandeličnom kiselinom za tretman melazme, akni, ožiljaka, postinflamatornih hiperpigmentacija, bora, seboroičnih keratoza.

Dermalni fileri
Dermalni fileri su materijali koji se ubrizgavaju u kožu sa ciljem popunjavanja bora, smekšavanja grubih linija lica, podizanja obraza, korekcije ožiljaka i povećanja volumena usana. U savremenoj praksi fileri sa hijaluronskom kiselinom su zauzeli dominantno mesto u odnosu na silikonske i kolagenske filere. Poznato je da sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožno masno tkivo i elastičnost. Pod uticajem gravitacione sile i konstantnog angažovanja mišića na koži lica se stvaraju bore, lice gubi volumen, usled čega se koža opušta i poprima umoran izgled. U ordinaciji Lugonja cosmedics koriste se svetski poznati fileri Restylane, Teosyal i Juvederm.

Lečenje akni
Akne su jedna od najčešćih dermatoza koje se najčešće vezuju za period puberteta, mada se  prvi put mogu javiti i mnogo kasnije, čak i u zrelim godinama. Terapija akni zavisi od kliničkog oblika, starosti pacijenta, komorbiditeta, pa na osnovu toga odlučujemo da li će se sprovesti lokalna, sistemska ili kombinovana terapija. Lakši oblici akni se leče lokalnom terapijom, a teži sistemskom i kombinovanom. Dodatne procedure, kojima ubrzavamo tok lečenja, preveniramo nastajanje ožiljaka i uklanjamo postinflamatorne hiperpigmentacije su: hemijski pilinzi, mikrodermoabrazija, kolagen indukciona terapija sa dermalnim rolerom, laserska terapija, PRP, mezoterapija sa hijaluronskom kiselinom.

Lečenje ožiljaka
U zavisnosti od vrste ožiljka, njegove starosti i uzroka koji je doveo do ožiljavanja, sprovode se različite terapijske procedure. Kod keloidnih i hipertrofičnih ožiljaka koristi se intraleziona aplikacija kortikosteroida. Ožiljci od akni se tretiraju hemijskim pilinzima, mikrodermoabrazijom, dermalnim rolerom, PRP, laserom, hijaluronskom kiselinom.

Dermalni roler
Dermalnim rolerom se sprovodi tzv. kolagen indukciona terapija u cilju lečenja raznih vrsta ožiljaka, strija, starenja kože, bora, proširenih pora i drugih nepravilnosti kože. Iglicama različitog promera se na koži prave mikropovrede, čime se koža stimuliše da svojim prirodnim mehanizmima reparacije i regeneracije samu sebe zaceli. Rezultat je stvaranje novog kolagena i bolji kvalitet kože. Procedura se ponavlja više puta, u zavisnosti od problema koji se tretira, a razmaci između tretmana su 3-4 nedelje.

PRP
PRP (Platelet Rich Plasma), metoda podmlađivanja sopstvenom plazmom. Zasniva se na primeni brojnih faktora rasta koji se uzimaju iz krvne plazme pacijenta. Kao rezultat dejstva ovih faktora dolazi do remodeliranja kože, sinteze kolagenih vlakana, poboljšanja prokrvljenosti kože, popravljanja elastičnosti i tonusa kože. Indikacije za ovaj tretman su: umorna i suva koža, znaci starenja i opuštanja kože, neujednačen ten, a mogu se tretirati i drugi problemi kao što su pojačano opadanje kose i strije. Procedura se sastoji iz 3 tretmana, koji se sprovode u razmacima od 4 nedelje.

3 D mezoniti lifting
Mezoniti su resorptivne niti napravljene od 100% biorazgradivog materijala PDO (Polydioxanone). Glavna indikacija za njihovu primenu je ojačavanje osnovnih potpornih struktura lica, kako bi se dejstvo faktora starenja smanjilo ili preveniralo. Aplikovane mezoniti daju mehaničku potporu tkivu, a zatim snažno stimulišu produkciju kolagena i elastina, aktiviraju lokalnu mikrocirkulaciju uz oslobađanje brojnih faktora rasta. Kvalitet kože se značajno poboljšava, uz vidljive efekte zategnutosti i podizanja kritičnih regija. Niti se potpuno resorbuju nakon 180-240 dana, a njihov efekat se održava 24-36 meseci zahvaljujući novoformiranoj mrežastoj strukturi kolagenih vlakana. Mezonitima se mogu tretirati: čelo, obrve, regije oko očiju, obrazi, podbradak, vrat, dekolte, nadlaktice, stomak, unutrašnje strane butina i kolena. Metoda je bezbedna, brza, bez rezova i ožiljaka. Vreme oporavka je kratko. Može se kombinovati sa drugim metodama (dermalni fileri, PRP...).

Cryolift – mezoterapija bez igala
Kriolift je metoda podmlađivanja kože pomoću snižene temperature. Kriosondom ohlađenom na – 18 °C, u kožu se unose aktivne suspstance: hijaluronska kiselina, kolagen, embrionalne ćelije, aminokiseline, vitamini, minerali, koenzimi. Tretman je bezbolan, može se obavljati tokom cele godine, a potpuno je bezbedan i u trudnoći i periodu dojenja. Inicijalno se započinje sa 3-4  tretmana u toku prvog meseca, potom 2 tretmana u toku drugog meseca, a zatim se radi održavanja rezultata tretman ponavlja jednom mesečno. Rezultat je sveža, hidrirana, blistava i sjajna koža. Hiperpigmentacije postaju manje vidljive, koža je zategnuta, a pliće bore manje uočljive. Posebno je vidljiv efekat kod osoba koje imaju probleme sa podočnjacima.

Mezoterapija
Mezoterapija lica, vrata i dekoltea je metoda kojom se u kožu unose kokteli sastavljeni od najefikasnijih „antiaging“ suspstanci: hijaluronska, glikolna, retinoična kiselina, minerali, vitamini. Tretman se preporučuje za suvu, dehidriranu kožu, oslabljen tonus, hiperpigmentacije, bore. Procedura se u toku prvog meseca sprovodi svakih nedelju dana, a zatim se tretman održavanja sprovodi jednom mesečno naredna 3 meseca. Mezoterapija je metoda koja se koristi i u lečenju pojačanog gubitka kose. Mezoterapijski preparat se direktno unosi u kožu vlasišta, čime se pojačava njena prokrvljenost i dotok kiseonika i hranljivih materija. Procedura se izvodi kroz seriju od 4 tretmana, koji se sprovode svakih 7 dana.

Lipoliza
Lipoliza je metoda kojom se eliminišu lokalizovane masne naslage. Najčešće tretirane regije su stomak i regija pojasa, unutrašnje strane Lipoliza je metoda kojom se eliminišu lokalizovane masne naslage. Najčešće tretirane regije su stomak i regija pojasa, unutrašnje strane nadlaktica i butina i podvaljak, mada se mogu tretirati i druge regije sa viškom masti. U potkožno tkivo se direktno unose kokteli (lipolitici), koji dovode do razgradnje masnih ćelija. Za postizanje željenih efekata potrebno je uraditi 1-3 tretmana u razmacima od 3-4 nedelje.

Digitalni video dermoskopskopski sistem (MoleMax)
Kompjuterizovana digitalna dermoskopija je najsavremenija dijagnostička metoda koja omogućava uvid u strukturu promena na koži. Obrada i fotodokumentacija uveličanog snimka promene na koži pruža mogućnost uočavanja i analize minimalnih izmena promene između dva pregleda. Na ovaj način je moguća rana dijagnostika melanoma u najranijoj fazi kada je izlečenje operativnim putem sasvim moguće. Preventivni pregled mladeža se vrši jedanput godišnje i preporučuje se osobama sa velikim brojem ovih promena, kod novonastalih promena, kod tzv. displastičnih nevusa i kod osoba sa pozitivnom porodičnom anamnezom u smislu tumora kože.

Dermatohirurgija (kriohirurgija, radio talasi, biopsija)

Kriohirurgija podrazumeva kontrolisano smrzavanje tkiva u cilju destrukcije pojedinih lezija na koži: virusne bradavice, aktinične keratoze, seboroične keratoze, dermatofibromi, lentigo simplex, molluscum contagiosum...

Radiotalasna dermatohirurgija omogućava najneinvazivnije uklanjanje promena na koži: seboroične i aktinične keratoze, meki fibromi, viseće bradavice, virusne bradavice, kondilomi, moluske...

Radiotalasnom hirurgijom je moguće ukloniti promenu bez oštećenja tkiva, kako bi se PH verifikacijom mogla potvrditi klinička dijagnoza.

Biopsija kože podrazumeva uzimanje uzorka kože za PH ( patohistološku) verifikaciju u cilju postavljanja ili potvrde kliničke dijagnoze

Medical spa
Pored dijagnostike i terapije promena na koži mi brinemo i o očuvanju zdravlja tela i duha  masažama, biljnim pakovanjima, hromoterapijom i muzikoterapijom. 100% čista i prirodna esencijalna ulja deluju blagotvorno na zdravlje, vitalnost, harmoniju, lepotu  i kao pomoćna metoda pomažu u lečenju celulita, masnih naslaga, slabe cirkulacije i ostalih problema.

Biografija doktora: Dr Branislava Lugonja Dermatovenerolog

Dr Branislava Lugonja, Dermatovenerolog

Branislava Lugonja, rođena 1964. godine. Medicinski fakultet i specijalizaciju iz dermatovenerologije završila u Novom Sadu. U Specijalističkoj dermatovenerološkoj ordinaciji Lugonja cosmedics, čiji je vlasnik radi od 2007. godine.

Iz oblasti kozmetske dermatologije poseduje sertifikate za primenu lasera, hemijskih pilinga, dermalnih filera, mezoterapije, PRP, 3D mezoniti, dermatohirurgije, botoxa u dermatološkim indikacijama i ostalih procedura.

Zakazivanje pregleda

Dr Branislava Lugonja

DermatovenerologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička dermatovenerološka ordinacija Lugonja cosmedics

Marka Nešića 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička dermatovenerološka ordinacija Lugonja cosmedics

Marka Nešića 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Branislava Lugonja, dermatovenerolog, vlasnica je Dermatovenerološke ordinacije Lugonja cosmedics.  Njene usluge su dermatološki pregled, tretmani laserima, luminopunktura, mikrodermoabrazija dijamantima, hemijski pilinzi, lečenje akni, lečenje ožiljaka, dermalni roler, mezoterapija, dermoskopija, kriohirurgija, biopsija kože i drugo.

Zakažite pregled

Preporuka strane: