Dr Branislava Žanić Ginekolog – Ginekološka ordinacija Femina

Dr Branislava Žanić Ginekolog – Ginekološka ordinacija Femina

Ginekološka ordinacija Femina
Vase Stajića 20
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Branislava Žanić Ginekolog
dr Branislava Zanic ginekolog

Medicinske usluge

Ginekoloska ordinacija Femina

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Ginekološki pregled
Ginekološkim pregledom dobijamo informaciju o postojanju crvenila, iritacije, sekreta, ciste ili nekih drugih promena na spoljašnjem otvoru vagine, malim i velikim usnama, grliću materice itd.

Ginekološki pregled sa analizom vaginalnog sekreta
Ginekološkim pregledom dobijamo informaciju o postojanju crvenila, iritacije, sekreta, ciste ili nekih drugih promena na grliću materice, spoljašnjem otvoru vagine itd, a uzimanjem uzorka sekreta otkriva se postojanje zapaljenja i drugih patohistoloških promena.

Bimanuelni ginekološki pregled
Služi za proveru stanja jajnika, jajovoda i materice. Pregled je bezbolan, a svaki eventualan osećaj bola daje informacije ginekologu o mogućim upalama.

Ultrazvučni pregled (vaginalnom ili abdominalnom sondom)
Ovom nenvazivnom metod ispituje se anatomija materice i jajnika, zapaljenski procesi u maloj karlici, dijagnostikuje tumor jajnika ili materice, ispituje prohodnost jajnika, uzroci neplodnosti itd.

Ultrazvučno merenje nuhalne translucence
Ova metoda se koristi u trudnoći, a radi otkrivanja eventualnih hromozomopatija i drugih anomalija ploda.

Ekspertni ultrazvuk
Tokom ovog pregleda obraćamo više pažnje na bebinu anatomiju, pregledamo da li postoje bilo kakve anomalije, procenjujemo bebin rast, ali i posteljicu, pupčanu vrpcu i amnionsku tečnost.

Fetalna doppler ehokardiografija (ultrazvučni pregled srca ploda)
Fetalna ehokardiografija se koristi za rano otkrivanje urođenih srčanih mana i anomalija. Predstavlja neinvazivnu dijagnostičku metodu kojom vizualizujemo srce fetusa.

Folikulometrija/TVUZ
Folikulometrija predstavlja neinvazivnu ultrazvučnu metodu kojom se prati rast folikula i radi se u sklopu ispitivanja steriliteta, ukoliko je poremećen menstrualni ciklus, ali i kod žena koje planiraju trudnoću.

Pregled vaginalnog sekreta
Pregled vaginalnog sekreta predstavlja jednostavnu metodu za ispitivanje seketa uzetog iz vagine, a radi otkrivanja znakova zapaljenja vagine, grlića materice, uzročnika infekcije, maligne, benigne i druge patohistološke promene.

PAPA test/Papanicolau test
Služi za otkrivanje izmenjenih ćelija, odnosno, za otkrivanje premalignih i malignih promena uzimanjem brisa sa i iz grlića materice.

Kolposkopski pregled (Kolposkopija)
Ovim pregledom je moguće rano otkrivanje raka grlića materice, a obavlja se posmatranjem grlića materice kroz aparat koji uvećava nekoliko puta. Grlić se premazuje određenim rastvorima i posmatra kako se njegov epitel boji.

Kiretaža
Tehnika je koja se koristi za postavljanje dijagnoze ukoliko se jave produžena krvarenja, krvarenja u postmenopauzi, za prekidanje neželjene trudnoće itd.

Biopsija
Biopsija predstavlja intervenciju tokom koje se uzima uzorak tkiva, a koja se sprovodi ukoliko je kolposkopskim pregledom utvrđeno da postoje neke sumnjive promene na grliću materice.

Postavljanje intrauterinog uloška (IUD)/ aplikacija spirale
Postavljanje spirale se preporučuje tek nakon trudnoća, ukoliko žene ne žele da uzimaju oralnu kontracepciju, ali i kod žena preko 40 godina kod kojih se ne preporučuje uzimanje oralnh kontraceptiva.

Vađenje intrauterinog uloška (IUD) /ekstrakcija spirale
Nakon tri do pet godina, kolika je trajnost ovog kontraceptiva,  preporučuje se njegova zamena.

Bris cervixa uteri na Chlamydiju trachomatis
Na osnovu ovog brisa detektuje se prisustvo ove bakterije koja uzrokuje hlamidijsku infekciju.

Bris cervixa uteri na Mycoplasmae Hominis
Na osnovu ovog brisa detektujemo abnormalno prisustvo ove bakterije koja uzrokuje infeckije muškog i ženskog genitalnog trakta.

Bris cervixa uteri na Ureaplasma Urealiticum
Ovim brisom detektujemo abnormalno prisustvo bakterije Ureaplasma Urealiticum koja uzrokuje genitalne infekcije i može dovesti do steriliteta.

Tipizacija za humani papilloma virus
Ova tipizacija se obavlja kada postoje promene na grliću materice, a radi uspostavljanja tačne dijagnoze i  prevencije nastanka raka grlića materice.

Bris cervixa uteri/ Mikrobiološki cervikalni bris
Cevrikalni bris se radi sa ciljem utvrđivanja postojanja bakterija na grliću materice, a koji mogu biti uzrok steriliteta ili pobačaja.

Bris vagine/ Mikrobiološki vaginalni bris
Vaginalni bris obavljamo sa ciljem detektovanja bakterija, gljuvične infekcije, gonoreje itd.

Uklanjanje kondiloma radiofrekventnim talasima
Ovom metodom uklanjanja polnih, virusnih bradavica, sa spoljnih genitalnih organa i analne regije postiže se znatna preciznost i manje štećenje okolnog tkiva.

Abrazija kondiloma
Predstavlja uklanjanje polnih, vrusnih bradavica sa spoljnih genitalnih organa i analne regije, hirurškim putem.

Zakazivanje pregleda

Dr Branislava Žanić

GinekologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Femina

Vase Stajića 20
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Femina

Vase Stajića 20
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Branislava Žanić, osnivač i vlasnik ginekološke ordinacije Femina, uz pomoć svojih saradnika, pruža sledeće medicinske usluge: Ginekološki pregled, Ginekološki pregled sa analizom vaginalnog sekreta, Bimanuelni ginekološki pregled, Ultrazvučni pregled, Ultrazvučno merenje nuhalne translucence, Ekspertni ultrazvuk, Fetalna doppler ehokardiografija, Folikulometrija, Pregled vaginalnog sekreta, PAPA test, Kolposkopski pregled, Kiretaža, Biopsija, Postavljanje spirale, Vađenje spirale, Bris cervixa uteri na Chlamydiju trachomatis, Bris cervixa uteri na Mycoplasmae Hominis, Bris cervixa uteri na Ureaplasma Urealiticum, Tipizacija za humani papilloma virus, Mikrobiološki cervikalni bris, Mikrobiološki vaginalni bris, Uklanjanje kondiloma radiofrekventnim talasima, Abrazija kondiloma…

Ginekološka ordinacija Femina
Vase Stajića 20
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: