Dr Goran Todorović Ginekolog Akušer – Ginekološka ordinacija Todorović

Dr Goran Todorović Ginekolog Akušer – Ginekološka ordinacija Todorović

Ginekološka ordinacija Todorović
Bulevar oslobođenja 48/I
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Goran Todorović Ginekolog-akušer
Dr Goran Todorović ginekolog - akušer

Medicinske usluge

Biografija doktora

Ginekološka ordinacija Todorović

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Ginekološki pregled
Ginekološkim pregledom dobijamo informaciju o postojanju crvenila, iritacije, sekreta, ciste ili nekih drugih promena na spoljašnjem otvoru vagine, malim i velikim usnama, grliću materice itd.

Ginekološki pregled sa analizom vaginalnog sekreta
Ginekološkim pregledom dobijamo informaciju o postojanju crvenila, iritacije, sekreta, ciste ili nekih drugih promena na grliću materice, spoljašnjem otvoru vagine itd, a uzimanjem uzorka sekreta otkriva se postojanje zapaljenja i drugih patohistoloških promena.

Bimanuelni ginekološki pregled
Služi za proveru stanja jajnika, jajovoda i materice. Pregled je bezbolan, a svaki eventualan osećaj bola daje informacije ginekologu o mogućim upalama.

Ultrazvučni pregled (vaginalnom ili abdominalnom sondom)
Ovom nenvazivnom metod ispituje se anatomija materice i jajnika, zapaljenski procesi u maloj karlici neplodnosti itd, dijagnostikuje tumor jajnika ili materice, ispituje prohodnost jajnika, uzroci.

Ultrazvučno merenje nuhalne translucence
Ova metoda se koristi u trudnoći, a radi otkrivanja eventualnih hromozomopatija i drugih anomalija ploda.

Ekspertni ultrazvuk
Tokom ovog pregleda obraćamo više pažnje na bebinu anatomiju, pregledamo da li postoje bilo kakve anomalije, procenjujemo bebin rast, ali i posteljicu, pupčanu vrpcu i amnionsku tečnost.

Fetalna doppler ehokardiografija (ultrazvučni pregled srca ploda)
Fetalna ehokardiografija se koristi za rano otkrivanje urođenih srčanih mana i anomalija. Predstavlja neinvazivnu dijagnostičku metodu kojom vizualizujemo srce fetusa.

Folikulometrija/TVUZ
Predstavlja neinvazivnu ultrazvučnu metodu kojom se prati rast folikula i radi se u sklopu ispitivanja steriliteta, ukoliko je poremećen menstrualni ciklus, ali i kod žena koje planiraju trudnoću.

Pregled vaginalnog sekreta
Predstavlja jednostavnu metodu za ispitivanje seketa uzetog iz vagine, a radi otkrivanja znakova zapaljenja vagine, grlića materice, uzročnika infekcije, maligne, benigne i druge patohistološke promene.

PAPA test/Papanicolau test
Služi za otkrivanje izmenjenih ćelija, odnosno, za otkrivanje premalignih i malignih promena uzimanjem brisa sa i iz grlića materice.

Kolposkopski pregled
Ovim pregledom je moguće rano otkrivanje raka grlića materice, a obavlja se posmatranjem grlića materice kroz aparat koji uvećava nekoliko puta. Grlić se premazuje određenim rastvorima i posmatra kako se njegov epitel boji.

Kiretaža
Tehnika je koja se koristi za postavljanje dijagnoze ukoliko se jave produžena krvarenja, krvarenja u postmenopauzi, za prekidanje neželjene trudnoće itd.

Biopsija
Biopsija predstavlja intervenciju tokom koje se uzima uzorak tkiva, a koja se sprovodi ukoliko je kolposkopskim pregledom utvrđeno da postoje neke sumnjive promene na grliću materice.

Postavljanje intrauterinog uloška (IUD)/ aplikacija spirale
Postavljanje spirale se preporučuje nakon trudnoća ukoliko žene ne žele da uzimaju oralnu kontracepciju, ali i kod žena preko 40 godina kod kojih se ne preporučuje uzimanje oralnh kontraceptiva.

Vađenje intrauterinog uloška (IUD) /ekstrakcija spirale
Nakon tri do pet godina, kolika je trajnost ovog kontraceptiva,  preporučuje se njegova zamena.

Bris cervixa uteri na Chlamydiju trachomatis
Na osnovu ovog brisa detektuje se prisustvo ove bakterije koja uzrokuje hlamidijsku infekciju.Bris cervixa uteri na Mycoplasmae Hominis

Bris cervixa uteri na Mycoplasmae Hominis
Na osnovu ovog brisa detektujemo abnormalno prisustvo ove bakterije koja uzrokuje infeckije muškog i ženskog genitalnog trakta.VS (nativni vaginalni sekret)

Bris cervixa uteri na Ureaplasma Urealiticum
Ovim brisom detektujemo abnormalno prisustvo bakterije Ureaplasma Urealiticum koja uzrokuje genitalne infekcije i može dovesti do steriliteta.

Tipizacija za humani papilloma virus
Ova tipizacija se obavlja kada postoje promene na grliću materice, a radi uspostavljanja tačne dijagnoze i  prevencije nastanka raka grlića materice.

Bris cervixa uteri/ Mikrobiološki cervikalni bris
Cevrikalni bris se radi sa ciljem utvrđivanja postojanja bakterija na grliću materice, a koji mogu biti uzrok steriliteta ili pobačaja.

Bris vagine/ Mikrobiološki vaginalni bris
Vaginalni bris obavljamo sa ciljem detektovanja bakterija, gljuvične infekcije, gonoreje itd.

Uklanjanje kondiloma radiofrekventnim talasima
Ovom metodom uklanjanja polnih, virusnih bradavica, sa spoljnih genitalnih organa i analne regije postiže se znatna preciznost i manje štećenje okolnog tkiva.

Abrazija kondiloma
Abrazija kondiloma predstavlja uklanjanje polnih, vrusnih bradavica sa spoljnih genitalnih organa i analne regije, hirurškim putem.

Biografija doktora: Dr Goran Todorović Ginekolog-akušer

Dr Goran Todorović ginekolog - akušer

Dr Goran Todorović, specijalista ginekologije i akušerstva, završio je Medicinski fakultet u Sarajevu. Diplomirao je sa prosečnom ocenom 9,40. Tokom studija, kao odličan student, bio je demonstrator na predmetima biohemije, fiziologije i patofiziologije. Specijalistički ispit je položio 1978. godine odličnim uspehom. Iste godine završio je i posle diplomske studije. Magistrirao je i doktorirao iz oblasti ultrazvučne dijagnostike kao jedan od prvih ultrasoničara sa prostora bivše SFRJ. Usavršavanje iz oblasti ginekologije i akušerstva stekao je na klinikama u Sarajevu, Zagrebu i Dubrovniku.

Zakazivanje pregleda

Dr Goran Todorović

Ginekolog-akušerMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Todorović

Bulevar oslobođenja 48/I
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Todorović

Bulevar oslobođenja 48/I
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Goran Todorović, ginekolog – akušer pruža velik broj usluga iz oblasti ginekologije i akušerstva: Ginekološki pregled, Ginekološki pregled sa analizom vaginalnog sekreta, Bimanuelni ginekološki pregled, Ultrazvučni pregled (vaginalnom ili abdominalnom sondom), Ultrazvučni 3D pregled, Ultrazvučni pregled color doppler/Doppler krvnih sudova male karlice, Doppler krvnih sudova pupčane vrpce, 4D ultrazvučni pregled, Kardiotokografija (CTG), Rana dijagnostika graviditeta – nivo Beta HCG u krvi, Ultrazvučno merenje nuhalne translucence, Ekspertni ultrazvuk, Fetalna doppler ehokardiografija (ultrazvučni pregled srca ploda), Folikulometrija/TVUZ, Grav test, Pregled vaginalnog sekreta, PAPA test/Papanicolau test, Kolposkopski pregled, Prekid trudnoće u lokalnoj anesteziji, Kiretaža, Uklanjanje polipa + kiretaža cervikalnog kanala, Uklanjanje polipa grlića materice i materične šupljine (Polipektomija), Biopsija grlića materice  + kiretaža cervikalnog kanala, Postavljanje intrauterinog uloška (IUD)/ aplikacija spirale, Vađenje intrauterinog uloška (IUD) /ekstrakcija spirale, Incizija Bertholijeve žlezde/Incizija abscesa gl. Bartholini + mikrobiološka analiza, Marsupijalizacija ciste Bertholinijeve žlezde, Eksplorativna Curretag-a u lokalnoj anesteziji, Ultrazvuk dojki sa palpatornim pregledom, Ultrazvuk tiroidne žlezde, Konsultativni pregled, Dijagnostička histeroskopija, Uklanjanje kondiloma radiofrekventnim talasima, Abrazija kondiloma, Hemijski tretman kondiloma podofilinotoksinom, Tretiranje ektopije (ranice) na grliću materice radiotalasima, Intrauterina inseminacija „swimm up“(IUU), Rana amniocenteza (rAC), Amniocenteza, Biopsija vulve, Serklaž (podvezivanje grlića materice u trudnoći), Priprema za vantelesnu oplodnju (IVF), Praćenje trudnoće nakon vantelesne oplodnje (IVF-a), Regulisanje menstruacije, Praćenje ovulacije, Planiranje začeća, Skidanje konaca sa toaletom rane, Davanje IM (intramuskulinih) injekcija, Anestezija, Double test, Triple test, Quadriple test.

Ginekološka ordinacija Todorović
Bulevar oslobođenja 48/I
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: