Dr Ivana Vukotić Stomatolog – Ordinacija Medikdent NS

Dr Ivana Vukotić Stomatolog – Ordinacija Medikdent NS

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Plombiranje zuba sa anestezijom – Cena: 20e
Prilikom standardne popravke zuba koristimo kompozitne, odnosno bele plombe. One su bolje od starih, crnih, amalgamskih plombi u tom smislu što se vezuju za zub putem velikog broja veza u mikropukotinama gleđi i dentina povećavajući površinu kojom se za njega vezuju. Pored toga, hermetički se zatvara kavitet, odnosno prostor unutar zuba koji ostaje kada se ukloni inficirano tkivo. Na taj način se sprečava prodor mikroorganizama u manje otporna zubna tkiva.

Vađenje zuba sa anestezijom – Cena: 20e
Samo u slučaju da zub ne možemo nikako da izlečimo ili on ometa izrastanje drugog, važnijeg zuba pristupamo njegovom vađenju. Prethodno pravimo rentgenski snimak kako bismo napravili plan za najbolji način uklanjanja zuba. Obavlja se uz lokalnu anesteziju, mehaničkim putem, a pre procedure ne bi trebalo jesti ni piti pet ili šest sati.

Hirurško vađenje zuba – Cena: od 80e
Hirurškom vađenju zuba pristupamo ukoliko dođe do ankiloze, ukoliko je takva anatomija korena zuba da je nemoguće izvaditi ga mehanički, ukoliko je položaj zuba takav da će doći do povređivanja anatomskih struktura ili ukoliko je zub lečen ili karijesno destruiran (uništen). Intervencija se vrši u lokalnoj anesteziji i obuhvata pravljenje hirurškog reza kako bi se zub izvadio.

Operativno lečenje vrha korena i ciste zuba – Cena: od 80e
Tokom ove intervencije sečemo inficirani deo korena zuba. Istovremeno radimo i kiretažu (čišćenje) i potpuno odstranjenje  patološkog procesa iz kosti. Prethodno obavljamo mehaničku i hemijsku pripremu kanala korena zuba iz kojeg se infekcija i proširila, odnosno kanal sprethodno obradimo i napunimo. Obavlja se u lokalnoj anesteziji.

Kiretaža i čišćenje parodontoloskih džepova – Cena: od 20e
Tokom ove intervencije odstranjujemo paradontalne džepove. Tom prilikom odsecamo delove gingive koji čine meki zid paradontalnog džepa. Njome se mogu korigovati i neke nepravilnosti u pogledu gingive, kao npr. opsecanje gingive u predelu poluizniklih umnjaka kako bi se oslobodila cela kruna zuba.

Operativno lečenje parodontoze sa ugradnjom kosti – Cena od 60e
To je intervencija tokom koje odižemo gingivu, pravimo režanj, te vidljivi koren zuba i procesima izmenjenu gingivu sa druge strane čistimo direktnom metodom. Nju najčešće izvodimo na grupi zuba koji su obuhvaćeni uznapredovalom parodontopatijom, a kod kojih je zbog dubine parodontolnog džepa bilo nemoguće očistiti ga.

Operativno lečenje povlačenja desni i ogoljenih zuba – Cena od 80e
Tokom ove intervencije korigujemo estetske nedostatke koji su nastali usled povlačenja desni oko zuba, tako što ispod desni aplikujemo preparat koji obezbeđuje ponovno razmnožavanje ćelija mekog tkiva oko zuba.

Izrada metalokeramičkih kruna – Cena od 60e
Izrađujemo ih kao zamenu za nedostajuće zubne površine jednog zuba. Izrađujemo ga ukoliko je potrebno korigovati oblik, veličinu, boju ili položaj zuba, a najčešće se prave kada je u najvećoj meri zub oštećen karijesom i nemoguće ga je sanirati belom plombom. One u potpunosti imitiraju prirodne zube, kako estetski, tako i funkcionalno.

Izrada cirkonijum kruna – Cena: od 180e
Izrađujemo ih kada kod pacijenata postoji veća potreba za prirodnjim izgledom zuba. Oni su približno istog kvaliteta i čvrstine kao i metalokeramičke krunice i mostovi. U njihovoj izradi se koriste cirkonijum-dioksid i litijum-disilikat koji obezbeđuju izuzetnu mehaničku otpornost, ali i prelamanje svetlosti koje je slično kao i kod prirodnog zuba.

Ugradnja zubnog implanta – Cena: od 390e
Ugrađujemo ga kao nadoknadu jednog ili više nedostajućih zuba. Implanti imaju oblik šrafa koji ima zadatak da imitira koren zuba koji nedostaje i ugrađujemo ih u viličnu kost. Predstavljaju najbolju zamenu za izgubljeni zub, jer se njihovom ugradnjom izbegava brušenje susednih zuba. Izrađuju se od titanijuma, materijala na koji naš organizam dobro reaguje. Obavlja se u lokalnoj anesteziji. Nakon ugradnje potrebno je tri do šest meseci da se implant učvrsti u kosti, nakon čega se stomatološka intervencija nastavlja izradom mostova i krunica.

Izrada totalnih proteza – Cena: od 200e
Totalnom protezom rešavamo problem potpune bezubosti. Izrađivanje totalnih proteza je u potpunosti bezbolno. Uzimamo otisak čeljusti i na osnovu njega izrađujemo totalnu protezu. Potrebno je izvesno vreme kako biste se navikli na novo strano telo u ustima.

Parcijalne i akrilatne protezeCena: od 200e
Ukoliko pacijent nema svoje zube ili ih ima veoma malo, izrađujemo parcijalne ili akrilatne proteze. Akrilatne proteze najčešće koristimo kao privremeno rešenje kada se planira rad na implantima, posle režanj operacije itd.

Valplast proteza – Cena: od 200e
Ugrađuje se ukoliko pacijent ima veoma malo svojih zuba ili kao privremeno rešenje kada se planira rad na implantima. One pružaju bolji estetski ugođaj od klasičnih, parcijalnih proteza, savitljive su i nemaju žičane elemente.

Skeletirane (vizil ili wironit) parcijalne proteze – Cena: od 200e
Skeletirane proteze su izuzetno trajne i predstavljaju najbolje proteze u konvencionalnoj protetici. Mnogo su čvršće, manje i estetski privlačnije. Zahvaljujući smanjenju njihove veličine znatno je olakšano prilagođavanje na postojanje stranog tela u ustima.

Skeletirana proteza sa atečmenima – Cena: od 200e
Postavlja se kod pacijenata koji imaju želju za manjom upadljivošću protetske nadoknade, jer se atečmeni kojima se ova vrsta proteza kači za preostale zube uopšte ne vide, za razliku od kukica koje se postavljaju na običnu skeletiranu protezu.

Beljenje zuba – Cena: od 180e
Beljenje zuba predstavlja estetsku intervenciju koju primenjujemo kada zubi usled dugotrajnog konzumiranja kafe, duvana, slatkiša itd. promene boju i izgube svoj prirodni sjaj. Tokom ove metoode boju zuba nakon samojedne terapije posvetlimo za šest do osam nijansi. Efekat izbeljivanja zuba traje tri do četiri godine, kada se može ponoviti postupak. Nakon ovog postupka, često ostaje blag bol na zubima tokom nedelju do dve dana i primetna je osetljivost na toplo i hladno.

Biografija doktora: Dr Ivana Vukotić Stomatolog

Dr Ivana Vukotić Stomatolog

Dr Ivana Vukotić je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, na odseku za stomatologiju. Pohađala je više kurseva iz oblasti stomatološke protetike, endodontskog lečenja zuba i druge dentalne patologije. Zaposlena je kao stomatolog u Ordinaciji za maksilofacijalnu hirurgiju i stomatologiju Medikdent NS.

Zakazivanje pregleda

Dr Ivana Vukotić

StomatologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička ordinacija za maksilofacijalnu hirurgiju i stomatologiju Medikdent NS

Ovaj oglas je istekao.
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalistička ordinacija za maksilofacijalnu hirurgiju i stomatologiju Medikdent NS

Ovaj oglas je istekao.
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Ivana Vukotić, doktor stomatologije, pružiće Vam sve vrste stomatoloških usluga, kao i usluge iz oblasti protetike. Među uslugama koje ona obavlja nalaze se: Plombiranje zuba sa anestezijom, Vađenje zuba sa anestezijom, Hirurško vađenje zuba, Operativno lečenje vrha korena i ciste zuba, Kiretaža i čišćenje parodontoloskih džepova, Operativno lečenje parodontoze sa ugradnjom kosti, Operativno lečenje povlačenja desni i ogoljenih zuba, Izrada metalokeramičkih kruna, Izrada cirkonijum kruna, Ugradnja zubnog implanta, Izrada totalnih proteza, Parcijalne i akrilatne proteze, Valplast proteza, Skeletirane (vizil ili wironit) parcijalne proteze, Skeletirana proteza sa atečmenima, Beljenje zuba,

Zakažite pregled

Preporuka strane: