Dr Kruna Relić Stomatolog – Stomatološka ordinacija Sveti Vrači

Dr Kruna Relić Stomatolog – Stomatološka ordinacija Sveti Vrači

Stomatološka ordinacija Sveti Vrači
Ovaj oglas je istekao!
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Kruna Relić Stomatolog
Dr Kruna Relić stomatolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Stomatološka ordinacija Sveti Vrači Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Stomatološki pregled
Stomatološki pregled  je najbolja prevencija u borbi protiv karijesa. Preporučuje se dva puta godišnje, a u uslovima saniranih zuba i uspostavljene dobre oralne higijene, obavezan je pregled jednom godišnje. Redovan stomatološki pregled neophodan da bi se sprečili ili rano otkrili određeni poremećaji.

Totalne proteze
Totalnom protezom se rešava problem potpune bezubosti. Izrađivanje totalnih proteza je u potpunosti bezbolno. Uzima se otisak čeljusti i na osnovu njega izrađuje totalna proteza.Potrebno je izvesno vreme kako biste se navikli na novo strano telo u ustima.

Parcijalne i akrilatne proteze
Ukoliko pacijent nema svoje zube ili ih ima veoma malo, izrađuju se parcijalne ili akrilatne proteze. Akrilatne proteze se najčešće koriste kao privremeno rešenje kada se planira rad na implantima, posle režanj operacije itd.

Valplast proteza
Ugrađuje se ukoliko pacijent ima veoma malo svojih zuba ili kao privremeno rešenje kada se planira rad na implantima. One pružaju bolji estetski ugođaj od klasičnih, parcijalnih proteza, savitljive su i nemaju žičane elemente.

Skeletirane (vizil ili wironit) parcijalne proteze
Skeletirane proteze su izuzetno trajne i predstavljaju najbolje proteze u konvencionalnoj protetici. Mnogo su čvršće, manje i estetski privlačnije. Zahvaljujući smanjenju njihove veličine znatno je olakšano prilagođavanje na postojanje stranog tela u ustima.

Skeletirana proteza sa atečmenima
Postavlja se kod pacijenata koji imaju želju za manjom upadljivošću protetske nadoknade, jer se atečmeni kojima se ova vrsta proteza kači za preostale zube uopšte ne vide, za razliku od kukica koje se postavljaju na običnu skeletiranu protezu.

Metalokeramičke krune
Izrađuju se kao zamena za nedostajuće zubne površine jednog zuba. Izrađuju se ukoliko je potrebno korigovati oblik, veličinu, boju ili položaj zuba, a najčešće se prave kada je u najvećoj meri zub oštećen karijesom i nemoguće ga je sanirati belom plombom. One u potpunosti imitiraju prirodne zube, kako estetski, tako i funkcionalno.

Metalokeramički mostovi
Izrađuju se ukoliko nedostaje nekoliko zuba, a da je pritom bezubi prostor sa obe strane ograničen prirodnim zubima koji će se koristiti kao nosači mosta. Ukoliko pak ne postoje zdravi zubi, most se može zakačiti za implantat. Oni imaju, ne samo estetsku, nego i zdravstvenu funkciju, jer sprečavaju povlačenje zubnog mesa, a samim tim i kretanje susednih zuba.

Bezmetalne krunice i mostovi
Izrađuju se kod pacijenata kod kojih postoji veća potreba za prirodnjim izgledom zuba. Oni su približno istog kvaliteta i čvrstine kao i metalokeramičke krunice i mostovi. U njihovoj izradi se koriste cirkonijum-dioksid i litijum-disilikat koji obezbeđuju izuzetnu mehaničku otpornost, ali i prelamanje svetlosti koje je slično kao i kod prirodnog zuba.

Livena nadogradnja zuba
Koristi se u slučajevima kada je krunica zuba uništena, ali je koren zuba dovoljno dobar da se može iskoristiti. Ona predstavlja metalni kočić, koji se jednim delom zakači u koren zuba, a njegov drugi deo je tako oblikovan da nosi navlaku, odnosno krunicu veštačkog zuba.

Kompozitna nadogradnja (kompozitni kočići)
Kao i livena nadogradnja, koristi u slučaju da pacijent ima očuvan koren zuba iako je krunica u potpunosti uništena. Ona predstavlja metalni kočić koji se sa jedne strane zalepi u koren zuba, a na njegov drugi deo, koji nosi navlaku,  tj. veštačku krunicu, se nadoknađuje kompozitnim ispunom.

Fasetirane krunice, fasete ili zubne navlake
Koriste se kako bi se popravio izgled istrošene zubne gleđi, izmenjene boje zuba u smislu potamnelih ili obezbojenih zuba, u slučaju postojanja razmaka između zuba, pukotine ili naprsline. To su posebno napravljene ljuspice koje se postavljaju na površinu zuba ulepšavajući njihov izgled. Najčešće se izrađuju od porcelana i kompozitnih materijala.

Zubni implanti
Ugrađuju se kao nadoknada jednog ili više nedostajućih zuba. Oni imaju oblik šrafa koji ima zadatak da imitira koren zuba koji nedostaje i ugrađujemo ih u viličnu kost. Predstavljaju najbolju zamenu za izgubljeni zub, jer se njihovom ugradnjom izbegava brušenje susednih zuba. Izrađuju se od titanijuma, materijala na koji naš organizam dobro reaguje. Obavlja se u lokalnoj anesteziji. Nakon ugradnje potrebno je tri do šest meseci da se implant učvrsti u kosti, nakon čega se stomatološka intervencija nastavlja izradom mostova i krunica.

Implant STRAUMANN
Implanti STRAUMANN ugrađuju se na mesto nepostojećeg zuba, a kako bi se nadomestilo njegovo nepostojanje. Izrađuju se od titanijuma, te omogućavaju lakše srastanje sa okolnom kosti.

Suprastruktura za implant
Suprastruktura povezuje implant i krunicu ili je nosač mostova ukoliko nedostaje više zuba. Izrađene su od titanijuma ili keramike. Keramičke suprastrukture se ugrađuju ukoliko želite da izbegnete prosijavanje kroz krunicu.

Hirurška ekstrakcija impaktiranih (neizraslih) zuba
Predstavlja intervenciju koja se sprovodi prilikom postavljanja fiksnog aparata radi nameštanja zuba na njegovo mesto. Tokom te intervencije prilazi se impaktiranom zubu, oslobađa se od kosti i na taj način omogućava ortodontu prilaz. Ortodont tom prilikom zalepi breket na zub i žičanom vučom ga kasnije polako, pažljivo spušta i dovodi na pravilno mesto u zubnom luku.

Hirurško uklanjanje viličnih cista (cistektomija)
Vrši  se kako bi se u potpunosti uklonio cistični sakus, a koji nastaje kao posledica dugotrajno nelečenog zuba i infekcije njegovog živca. Nekoliko dana pre operacije neophodno je da počnete da pijete antibiotike koje Vam stomatolog prepiše, a sa antibioticima nastavljate i nakon operacije. Sama intervencija se vrši pod lokalnom anestezijom.

Resekcija korena zuba (apikotomija)
Tokom ove intervencije seče se inficirani deo korena zuba. Istovremeno se radi i kiretažu (čišćenje) i potpuno odstranjenje  patološkog procesa iz kosti. Prethodno se obavlja mehanička i hemijska priprema kanala korena zuba iz kojeg se infekcija i proširila, odnosno kanal se prethodno obradi i napuni. Obavlja se u lokalnoj anesteziji.

Disekcija zuba
Zahvat tokom kojeg se odstranjuje jedan ili dva korena koje je nemoguće izlečiti konzervativnim putem. Obavlja se i u slučaju da je došlo do frakcije (preloma) zuba u predelu račvanja korenja, a bitno nam je da sačuvamo bar jedan koren kako bi mogla da se izvrši protetska nadogradnja nedostajućeg zuba. Obavlja se u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolno.

Gingivektomija ili opsecanje gingive
Hirurška intervencija tokom koje se odstranjuju paradontalni džepovi. Tom prilikom odsecaju se delovi gingive koji čine meki zid paradontalnog džepa. Njome se mogu korigovati i neke nepravilnosti u pogledu gingive, kao npr. opsecanje gingive u predelu poluizniklih umnjaka kako bi se oslobodila cela kruna zuba.

Hiruško lečenje paradontopatije (režanj operacija)
Intervencija tokom koje se odiže gingiva, pravi režanj, te vidljivi koren zuba i procesima izmenjena gingiva sa druge strane čisti direktnom metodom. Ona se najčešće izvodi na grupi zuba koji su obuhvaćeni uznapredovalom parodontopatijom, a kod kojih je zbog dubine parodontolnog džepa bilo nemoguće očistiti ga.

Hirurško vađenje zuba
Hirurškom vađenju zuba se pristupa ukoliko dođe do ankiloze, ukoliko je takva anatomija korena zuba da je nemoguće izvaditi ga mehanički, ukoliko je položaj zuba takav da će doći do povređivanja anatomskih struktura ili ukoliko je zub lečen ili karijesno destruiran (uništen). Intervencija se vrši u lokalnoj anesteziji i obuhvata pravljenje hirurškog reza kako bi se zub izvadio.

Biografija doktora: Dr Kruna Relić Stomatolog

Dr Kruna Relić stomatolog

Dr Kruna Relić, stomatolog, rođena je u Novom Sadu. Stomatološki fakultet završila je u Novom Sadu. U stomatološkoj ordinaciji Sveti Vrači obavlja usluge opšte i dečije preventivne stomatologije.

Zakazivanje pregleda

Dr Kruna Relić

StomatologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Sveti Vrači

Ovaj oglas je istekao!
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Sveti Vrači

Ovaj oglas je istekao!
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Kruna Relić Stomatolog, stomatolog, u stomatološkoj ordinaciji Sveti Vrači, u Novom Sadu, obavlja usluge opšte i dečije stomatologije.

Stomatološka ordinacija Sveti Vrači
Ovaj oglas je istekao!
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: