Dr Luka Anđelić Ginekolog – Specijalna ginekološka bolnica Genesis

Dr Luka Anđelić Ginekolog – Specijalna ginekološka bolnica Genesis

Specijalna ginekološka bolnica Genesis
Uroša Predića 4
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Luka Andjelić Ginekolog
dr Luka Andjelić, ginekolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Specijalna ginekološka bolnica Genesis Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Laparoskopija
Laparoskopija predstavlja zlatni standard u svetskoj operativnoj ginekologiji. Umesto klasičnog operativnog reza kroz 3 do 4 incizije promera 0.5 do 1 cm, uvode se instrumenti debljine nekoliko mm i kamera pomoću koje se cela procedura prikazuje na ekranu.
Laparoskopijom, u bolnici Genesis se mogu operisati ciste jajnika (cistektomija), miomi materice (miomektomija), priraslice, endometrioza, vanmaterične trudnoće.

Histroskopija
Histroskopija je endoskopska metoda kojom se uz pomoć tankih optičkih instrumenata i svetala ulazi u materičnu duplju, pregleda se materična šupljina i po potrebi odstranjuju patološki nalazi.
Napretkom tehničkih disciplina, konstruisan je današnji histeroskop prečnika 4 mm dužine 300 mm sa priključkom za hladno svetlo i kameru težine 50 – 60g , kojom se slika prenosi na ekran uvećana od 10 -150 puta.
U matericu se ubacuje tečnost ili gas CO2 radi širenja i boljeg prikaza. Intervencija se radi u opštoj ili u lokalnoj anesteziji. Nakon dilatacije grlića materice uvodi se resectoskop (insrument za operacije) sa optikom u materičnu duplju pod kontrolom kamere.
Uz pomoć optike i svetla sagleda se materična duplja i uočene promene : urodjene pregrade, miomi, polipi, hiperplastični endometri, karcinom, zaostale spirale.

Konizacija grlića materice
Konizacija grlića materice – predstavlja intervenciju kojom se uklanja konus grlića materice kod premalignih lezija i početnih oblika karcinoma koji se stručno zove carcinoma in situe.
To je terapijska i dijagnostička procedura. Operacija traje oko sat vremena, za pripremu je potreban jedan dan. Postoperativni tok zahteva bolničke uslove u trajanju od jednog dana.

LOOP (omčice)
Ovom intervencijom se otklanjaju promene koje se zovu displazije ili neoplazije, a skraćeno se obeležavaju sa CIN (cervikalna intraepitelna neoplazija).
To su stanja koja po svojoj genezi prethode karcinomu, te njihovim ukljanjanjem sprečavamo nastanak istog. Intervencija se sprovodi u opštoj anesteziji, traje nekoliko minuta a pacijenkinja je sposobna za svakodnevne obaveze već istog dana, i hospitalizacija nije neophodna. Dobijeni isečak tkiva se pošalje na patohistološki pregled. Od ovog nalaza zavisi da li je LOOP definitivna procedura ili se mora ponoviti ili sleduje neka od radikalnijih intervencija.

Eksplorativna kiretaža
Eksplorativna kiretaža je intervencija koja se radi kada je potreban materijal sa materice i grlića u cilju postavljanja definitivne dijagnoze kod produženih krvarenja, krvarenja u postmenopauzi, ali i u svim nedovoljno jasnim situacijama. Intervencija se radi u opštoj anesteziji, traje oko 15 min, a u bolnici se ostaje svega 1-2h.

Biopsija grlića materice
Iintervencija kojom se uzima uzorak tkiva sa sumnjivih mesta na grliću materice, a koja u predhodno otkrivena kolposkopskim pregledom.

Polipektomija kanala grlića materice
Polipektomija kanala grlića materice – predstavlja intervenciju kojom se uklanja polip iz kanala grlića materice.
Dobijeni isečak tkiva se pošalje na patohistološki pregled. Intervencija se radi u opštoj ili lokalnoj anesteziji, traje oko 15 min, a u bolnici se ostaje svega 1-2h.

Punkcija ciste
Ciste predstavljaju šupljine ispunjene tečnošću, koje se stvaraju na jajnicima ili oko njih usled poremećaja hormonalne ravnoteže u organizmu. Ukoliko cista ispunjava ultrazvučne i laboratorijske uslove (uredni tumor markeri) one se mogu punktirati. Ovom intervencijom se transvaginalno ili transabdominalno prazni sadržaj ciste koji se potom šalje na citološke i bakteriološke preglede.

Uklanjanje kondiloma
Uklanjanje kondiloma odluka o načinu uklanjanja kondiloma se donosi na osnovu njihovog izgleda, pozicije, rasporeda. Mogu se uklanjati lekovima, hirurškim putem, laserom ili radiotalasima.

Incizija Bartolinijeve žlezde
Za upalu Bartolinijeve železde je karakterističan otok, bolno osetljiv na dodir, a lečenje se sastoji u pražnjenju gnojnog sadržaja koji nastaje kao posledica upale.
Intervencija se radi u opštoj anesteziji, traje oko 15 min, a u bolnici se ostaje svega 1-2h.

Sonohisterosalpingoskopija
Sonohisterosalpingoskopija predstavlja ultrazvučno ispitivanje morfologije cervikalnog kanala, šupljine materice, jajovoda i njihove prohodnosti, kao i periadneksalnih područija. Ovo je intervencija koja se radi kao jedna od metoda u dijagnostici steriliteta, a izvodi se između prvog i jedanaestog dana ciklusa, obično pre ovulacije.

Stavljanje i uklanjanje spirale
Stavljanje i uklanjanje spirale intrauterini uložak (spirala) je jedan od vidova kontracepcije. Stavljanje i skidanje spirale se obavlja u toku menstrualnog krvarenja.

Prekid trudnoće
Prekid trudnoće je intervencija koja se obavlja na ženin zahtev ukoliko trudnoća nije starija od deset nedelja. Intervencija se obavlja u opštoj anesteziji, traje oko 15 min, a u bolnici se ostaje svega 1-2h. a potrebne su pripremne analize, kao i ultrazvučni pregled kojim se utvrđuje starost trudnoće.

Biografija doktora: Dr Luka Andjelić Ginekolog

dr Luka Andjelić, ginekolog

Anđelić dr Luka, specijalista ginekolog. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Nišu 1977. godine. Stručni ispit za doktora medicine položio je 1979. godine. Specijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva završio je u Ljubljani 1986. godine.

Zaposlen u Opštoj Bolnici Subotica od 1980. godine, a od 2004. godine na radnom mestu načelnik Ginekološko akušerskog odeljenja. Od 1. marta 2011 obavlja i funkciju upravnika Službe za ginekologiju i akušerstvo.

Anđelić dr Luka kontinuirano se usavršava na raznim kongresima i seminarima kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Zakazivanje pregleda

Dr Luka Andjelić

GinekologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalna ginekološka bolnica Genesis

Uroša Predića 4
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Specijalna ginekološka bolnica Genesis

Uroša Predića 4
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Luka Anđelić, ginekolog, obavlja sve ginekološke usluge iz oblasti ginekološke hirurgije i ginekološke onkologije na vrhunskom nivou, maksimalno posvećeno i profesionalno. Njegovo bogato iskustvo i česta usavršavanja omogućavaju pružanje izuzetno kvalitetnih usluga, te ne morate brinuti, jer se nalazite u sigurnim rukama. Dr Luka Anđelić obaviće ginekološke usluge – laparoskopija, histroskopija, konizacija grlića materice, biopsija grlića materice, punkcija ciste, uklanjanje kondiloma, stavljanje i uklanjanje spirale, prekid trudnoće i dr.

Specijalna ginekološka bolnica Genesis
Uroša Predića 4
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: