Dr med. Svjetlana Vujanović Specijalista dermatovenerolog – Poliklinika Nada Diva

Dr med. Svjetlana Vujanović Specijalista dermatovenerolog – Poliklinika Nada Diva

Poliklinika Nada Diva
Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr med. Svjetlana Vujanović Specijalista dermatovenerolog
Dr Svjetlana Vujanović dermatovenerolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Nada Diva, Novi Sad

Medicinske usluge

Konsultativni pregled (Besplatni konsultativni  pregled iz oblasti estetske medicine)
Svakodnevne konsultacije iz oblasti estetske medicnie lica i tela, pregled i predlog u vezi sa eventualnom terapijskom procedurom, laserskom hiruurškom ili drugom fizikalnom terapijom.
Saveti kod ostalih benignih promena na koži (kapilari, fibromi, bradavice, klinički pregled mladeža, hiperpigmentacije, akne, ožiljci).

Specijalistički pregledi dermatovenerologa
Dermatovenerološki pregled podrazumeva inspekciju cele kože i njenih adneksa, kao i vidljivih sluznica, u cilju postavljanja dijagnoze i pravovremenog i odgovarajućeg lečenja patološkog procesa koji zahvata kožu i sluznice. Dermatološki pregled je neophodan za kožne i venerične  bolesti - lečenje  dermatitisa, bakterijskih, virusnih i  gljivičnih infekcija kože, alergija, akni, rozacee i seboreje, lečenje  kožnih i polnih  bradavica...

Dermoskopija -  rano prepoznavanje melanoma
Bezbolna  i neinvazivna  dijagnostička metoda za cilj ima dublji i precizniji pregled svih mladeža, ali i drugih nejasnih promena na koži. Uočavanjem strukture dubokih slojeva mladeža registruju se i najranije promene koje mogu da ukažu na malignu transformaciju mladeža.

Lečenje akni
U terapiji, kao najefikasnija metoda za smirivanje upalnih promena, a bez ikakvih neželjenih propratnih efekata, koriste se dermatološki laseri: Nd Yag, Diodni, V-Beam i HeNe. Pored lasera, koriste se još i elektroforeza antibioticima, sonoforeza i individualno lokalna i opšta terapija lekovima.

Lečenje rozacee laserom
Ovo hronično oboljenje kože uspešno se leči laserima: V-Beam, IPL i Nd Yag, a kao dopuna ovoj laserskoj terapiji mogu se primenjivati opšte mere (dijeta i fotozaštita), opšta terapija i dr.

Lečenje seboreičnog dermatitisa
U terapiji se primenjuju dermatološki laseri Nd Yag, IPL i HeNe, kao i lokalna i opšta medikamentozna terapija.

Lečenje bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija kože
Ova kožna oboljenja karakterišu se najčešće crvenilom, ljuskanjem, gnojnim mehurićima i svrabom ili bolom u zahvaćenoj koži. Terapija zavisi od uzročnika oboljenja.

Lečenje ostalih kožnih i polnih bolesti
U poliklinici se obavlja lečenje svih kožnih bolesti, kao što su Lichen planus, ekcemi i urtikarije, bulozne dermatoze, ihtioze, tumori kože, kao i bolesti koje se prenose polnim kontaktom.

Uklanjanje bradavica, keratoza i fibroma
Uklanjanje ovih pojava na koži obavlja se radiotalasima.

Lečenje polnih bradavica
Genitalne bradavice mogu da se leče lokalnim sredstvima kao što je 10-25% podofilin, krioterapijom međutim kao najefikasnija metoda se pokazala radiohirurgija, kod koje su recidivi najređi. Svi drugi terapijski postupci zahtevaju višenedeljnu terapiju i oporavak sa velikom verovatnoćom da će se bradavica ponovo javiti na istom mestu, dok kod radiolasera terapijski postupak traje svega par minuta, a mogućnost ponovnog pojavljivanja promena se uklanja u celosti bez ikakvog naknadnog ožiljka i traume kože.

Trajna laserska epilacija
LUMENIS Light Sheer DUET je novi standard u domenu trajne laserske epilacije, čija glavna prednost je da se laserska energija ne rasipa zahvaljujući integrisanom vakuumu koji dovodi do rastezanja kože, pri čemu se sva energija usmerava na folikul dlake, te se tako postiže maksimalni efekat i trajna epilacija. Prepoznaje sve tipove kože i sve tipove dlake. Koren dlake privlači laserski snop svetlosti, a vakum tehnologija omogućuje znatno bolje prodiranje laserske energije, vreme tretmana se skraćuje 75% u odnosu na prethodne generacije lasera. Laserski tretman je apsolutno bezbolan, ne zahteva pripremni preriod u smislu mazanja anestetik kreme i gela, maksimalno je bezbedan za kožu a poptpun efekat ostvaruje u okviru 3-7 tretmana na svim delovima gde postoje neželjene dlačice.

Biografija doktora: Dr med. Svjetlana Vujanović Specijalista dermatovenerolog

Dr Svjetlana Vujanović dermatovenerolog

Dr Svjetlana Vujanović, specijalista dermatovenerolog, Medicinski  fakultet u Beogradu završila je 1989. godine, a specijalistički ispit iz dermatovenerologije položila je 1998. godine, na Klinici za kožne i venerične bolesti u Beogradu. Ima višegodišnje iskustvo u radu u opštoj medicini i specijalističkoj dermatološkoj praksi.

Stalno je zaposlena u Poliklinici Nada Diva, od 2007. godine. Član je Lekarskog  Društva Vojvodine. Poseduje sertifikate i iskustvo u radu sa laserima firmi Lumenis, Asclepion, Irradia, Fotona, Ellman, Syneron i Candela. Takođe, poseduje sertifikate za deromoskopiju, dermalne filere i mezoterapiju.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Nada Diva

Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr med. Svjetlana Vujanović, dermatovenerolog, u Poliklinici Nada Diva obavlja specijalistički pregled i dermatološke tretmane laserima.

Poliklinika Nada Diva
Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Preporuka strane: