Dr Miloš Pantelić Ginekolog Akušer – Poliklinika Uromedica NS

Poliklinika Uromedica NS
Gundulićeva 8
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Miloš Pantelić Ginekolog - akušer
Dr Miloš Pantelić ginekolog akušer

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Uromedica NS

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Ginekološki pregled
Ginekološki pregled podrazumeva: pregled spoljašnjih genitalija, pregled pod spekulima, bimanuelni pregled, kolposkopiju, uzimanje PA brisa i pregled ultrazvukom.

Bris vagine/Mikrobiološki vaginalni bris
Vaginalni bris se vrši sa ciljem detektovanja bakterija, gljivične infekcije, gonoreje itd.

PA test (Papanicolau test)
PA test služi za otkrivanje izmenjenih ćelija, grlića meterice u cilju otkrivanja premalignih i malignih promena, izvodi se uzimanjem brisa iz grlića materice.

Bris cervixa uteri na Chlamydija trachomatis
Na osnovu ovog brisa detektuje se prisustvo ove bakterije koja uzrokuje hlamidijsku infekciju genitalnih organa.

Bris cervixa uteri na Mycoplasma Hominis
Na osnovu ovog brisa detektujemo prisustvo ove bakterije koja uzrokuje infeckije muškog i ženskog genitalnog trakta.

Bris cervixa uteri na Ureaplasma Urealiticum
Ovim brisom detektujemo abnormalno prisustvo bakterije Ureaplasma Urealiticum koja uzrokuje genitalne infekcije i može dovesti do steriliteta.

Kolposkopski pregled
Ovim pregledom je moguće rano otkrivanje premalignih promena grlića materice, a obavlja se posmatranjem grlića materice kroz mikroskop koji uvećava nekoliko puta. Grlić se premazuje određenim rastvorima i posmatra kako se njegov epitel boji jodom.

Ultrazvučni pregled (vaginalnom ili abdominalnom sondom)
Ovom neinvazivnom metodom dobija se uvid u anatomiju materice i jajnika, zapaljenske procese u maloj karlici, dijagnostikuje tumor jajnika ili materice, mogući uzroci neplodnosti itd.

Biopsija grlića materice
Biopsija predstavlja intervenciju tokom koje se uzima uzorak tkiva, a koja se sprovodi ukoliko je kolposkopskim pregledom utvrđeno da postoje neke sumnjive promene na grliću materice. Isečak se šalje na patohistološki pregled.

Krioterapija (zamrzavanje)
Kriokoagulacija promena na grliću materice koristi se radi uklanjanja ektopije (ranice), koja je često praćena ponavljanim upalama grlića sa pojačanom sekrecijom. Postupak je bezbolan, a za potpuno zarastanje potrebne su 4 nedelje.

Uklanjanje kondiloma radiofrekventnim talasima
Ovom metodom uklanjanja polnih, virusnih bradavica, sa spoljnih genitalnih organa i analne regije postiže se znatna preciznost i manje oštećenje okolnog tkiva.

Eksplorativna kiretaža
Eksporativna kiretaža je postupak koji se koristi za postavljanje dijagnoze promene na materičnoj sluznici: najčešće se izvodi kod produženih  krvarenja, i krvarenja u postmenopauzi. Iz cervikalnog kanala ili materične šupljine se uzima sluznica koja se zatim šalje na patohistološku analizu. Izvodi se i kod krvarenja posle spontanog pobačaja.

Utvrđivanje rane trudnoće ultrazvukom
Ultrazvučnom metodom je moguće rano utvrđivanje trudnoće. Obavlja se transvaginalnom sondom.

Folikulometrija
Folikulometrija predstavlja neinvazivnu ultrazvučnu metodu kojom se prati rast folikula u sklopu ispitivanja steriliteta.

Kompletan kontrolni pregled trudnica
Kompletan kontrolni pregled trudnica podrazumeva ginekološki pregled, ultrazvučni pregled, pregled nalaza krvi i urina.

Kardiotokografija (CTG)
Predstavlja dijagnostičku metodu kojom se prati stanje fetusa, odnosno otkriva njegova ugroženost tokom trudnoće i porođaja, ovom metodom meri se srčana aktivnost ploda, ali i kontrakcije materice kod trudnice.

Leetz loop intervencija
LLETZ/LETZ (Large Loop Excision of the Transformation Zone) je tehnika laserske konizacije. prilikom koje se laserskim nožem odseca dublji isečak grlića materice u vidu konusa. Tehnika je jednostavna, traje kraće od klasične konizacije, može da se izvodi u lokalnoj anesteziji, a postoperativne tegobe su manje.

Postavljanje intrauterinog uloška (IUD)/aplikacija spirale
Postavljanje spirale preporučuje se kod žena koje su rodile, a ne žele da uzimaju oralnu kontracepciju, ali i kod žena preko 40 godina kod kojih se ne preporučuje uzimanje oralnh kontraceptiva.

Vađenje intrauterinog uloška (IUD) /ekstrakcija spirale
Nakon tri do pet godina, kolika je trajnost ovog kontraceptiva,  preporučuje se njegova zamena.

Biografija doktora: Dr Miloš Pantelić Ginekolog - akušer

Dr Miloš Pantelić ginekolog akušer

Miloš Pantelić, ginekolog - akušer, rođen je 19.12.1970. godine u S. Mostu, BiH, osnovnu i srednju školu završio je u Kluču. Zaposlen je na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, KCV, operativno odeljenje. Osnovne studije je upisao u Tuzli, 1990/91. godine, a u Novi Sad prelazi 1992, da bi diplomirao u julu 1998. godine. Završio je šestogodišnje studije medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, sa
Godine 2000. upisao je specijalističke, odnosno magistarske studije, a 2004. položio je specijalistički ispit.

Bio je na studijskom boravku u inostranstvu, u Univerzitetsko medicinskom centru Ljubljana - Pelvic Floor Reconctruction and Female Incontinence Surgery Workshop, u januaru 2013. godine. Na Klinici za urologiju, pri Kliničkom centru Srbije, u Beogradu učestvovao je u praktičnoj edukaciji u hirurškom lečenju urinarne stres inkontinencije primenom prolenske trake bez zatezanja transobturatornim pristupom tehnikom outside in, u martu 2013. godine.

Bio je zaposlen u DZ Temerin, od januara 1999. do aprila 2000. godine, kao lekar opšte prakse i hitne medicinske pomoći. U međuvremenu je bio na specijalizaciji, da bi od juna 2004. do juna 2007. godine ponovo radio u DZ Temerin, ovog puta kao specijalista ginekolog akušer. Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, KCV, Novi Sad, od 01.06.2007. zaposlen kao lekar specijalista ginekolog akušer na operativnom odeljenju.

Član je Lekarske komore Srbije, Ginekološko akušerske sekcije DLV-SLD, Udruženja za kolposkopiju i cervikalnu patologiju Srbije, Udruženja za ginekološko onkologiju Srbije, Lekarske komisije Fudbalskog kluba Vojvodina, Novi Sad.

Učestvovao je na više dmaćih i međunarodnih kongresa. Objavljena su mu 2 autorska i 14 koautorskih radova u časopisima nacionalnog i internacionalnog značaja. Uveo je u standardnu proceduru novu hiruršku tehniku TOT outside in, u lečenju stres urinarne inkontinencije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, u martu 2013.

Zakazivanje pregleda

Dr Miloš Pantelić

Ginekolog - akušerMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Uromedica NS

Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Uromedica NS

Gundulićeva 8
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Miloš Pantelić, ginekolog – akušer, u poliklinici Uromedica obavlja ginekološki pregled i ostale usluge: ultrazvučni pregled, kolposkopski pregled, biopsiju grlića materice, uklanjanje kondiloma, krioterapiju, folikulometriju, preglede trudnica, CTG itd.

Poliklinika Uromedica NS
Gundulićeva 8
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: