Dr Olivera Savić Pedijatar – Pedijatrijska ordinacija Dr Olivera Savić

Dr Olivera Savić Pedijatar – Pedijatrijska ordinacija Dr Olivera Savić

Pedijatrijska ordinacija dr Olivera Savić
Nenada Mitrova 5
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Olivera Savić Pedijatar
Dr Olivera Savić Pedijatar

Medicinske usluge

Biografija doktora

Dr Olivera Savić lekar

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Pedijatrijski pregled i lečenje bolesne dece
Obavlja se pregled deteta tokom kojeg se vrši pregled, dijagnostika i lečenje najčešćih oboljenja u dečijem dobu, a takođe po potrebi dete se šalje na dalje ispitivanje tj. upućuje se subspeciajlisti za određene grane pedijatrije, radi dodatne dijagnostike i adekvatnog tretmana.

Pedijatrijski pregled i savetovalište za zdravu decu
Praćenje telesnog, motornog i psihičkog razvoja odojčeta i deteta iz meseca u mesec. Rešavaju se problemi u vezi sa ishranom, obavlja se kompletan pedijatrijski pregled, merenje telesne težine, telesne dužine i obima glave, prati se kalendar vakcinacije i meseci kada je potrebno uraditi neki od laboratorijskih testova.

Inhalacija
Inhalacija predstavlja najefikasniji vid lečenja respiratornih oboljenja kod dece. Koristi se u terapiji bronhiolitisa, obstruktivnog bronhitisa, bronhijalne astme i laringitisa.

Vakcinacija
Obavlja se usluga vakcinacije dece protiv žutice, hepatitisa B, difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečije paralize, hemofiliusa tipa B, malih boginja, rubeole, zaušaka, streptokoka pneumonije i varičele (ovčijih boginja).

Ultrazvučni pregled kukova
Prvi ultrazvuk kukova se bebi radi nakon prvog meseca, kako bi se ustanovila njihova zrelost. Obavlja se nakon kliničkog pregleda kukova, traje kratko i nije neprijatan po bebu. Nakon ultrazvuka roditelj dobija savet oko širokog povoja, a ukoliko ima potrebe dete se šalje ortopedu. Kod starije dece UZ kukova se radi zbog otkrivanja izliva u zglobu kuka.

Ultrazvučni pregled mozga
Ultrazvuk mozga slikovito prikazuje moždane strukture. Na taj način se vide normalne strukture mozga, ali i moguće anomalije razvoja mozga, upalni procesi mozga, tumori mozga, razne vrste krvarenja u mozgu i hipoksično-ishemične promene mozga. Pregled se radi kroz veliku fontanelu.
Ultrazvuk mozga se može obavljati koliko god često je to potrebno, u bilo koje vrijeme, bez anestezije. Pregled je bezbedan, brz i bez štetnih efekata.
Za ovaj pregled postoje brojne indikacije. Po najnovijim preporukama svakom detetu bi trebalo uraditi US moždanih struktura po principu screeninga a radi rane detekcije eventualno prisutnih urođenih anomalija.

Ultrazvuk abdomena
Ultrazvuk abdomena je važna metoda pri pregledu organa gastrointestinalnog i genitourinarnog trakta, jer se njime dobija detaljan uvid u stanje abdominalnih organa. Ovim ultrazvukom pregleda se jetra, žučne kesica, žučni kanali, pankreas, slezina i bubrezi.
Za pregled organa gornjeg abdomena pacijent je pripremljen na tašte, bez konzumiranja bilo kog sadržaja, zbog čega je bolje da je u jutarnjim časovima.
Metoda je jednostavna, bezbolna i brza. Pacijent je u ležećem položaju, gornji deo abdomena se namaže gelom, zatim sledi pregled u trajanju od 10-30 minuta. Ultrazvukom se dobija informacija o veličini organa, obliku, položaju, strukturi i eventualnom postojanju patoloških promena.

Školica za roditelje (grupno i individualno)
Školica za roditelje podrazumeva savetodavne razgovore između pedijatra, psihologa i roditelja, gde po potrebi može da prisustvuje i logoped i defektolog. Obrađuju se teme koje posebno zanimaju roditelje koji se prijave.

Radi se i školica roditeljstva za parove koji čekaju prinovu ili koji planiraju prinovu.

Homeopatsko lečenje
U odnosu na tegobe deteta i nakon detaljnog razgovora sa roditeljem, preporučuju se homeopatski lekovi koji pomažu datim tegobama. Homeopatija je metoda lečenja u kojoj se prilazi čoveku kao celovitom biću, a isceljenje se vrši sredstvima sličnim bolesti.

Biografija doktora: Dr Olivera Savić Pedijatar

Dr Olivera Savić Pedijatar

Dr Olivera Savić rođena je u Novom Sadu gde se školovala i diplomirala na Medicinskom fakultetu, nakon čega nastavlja edukaciju iz akupunkture pri Evropskom cenrtu za mir i razvoj u Beogradu, a zatim upisuje homeopatske studije na Londonskom koledžu u Novom Sadu. Specijalizaciju iz pedijatrije je obavila na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Novom Sadu. Radeći u hitnoj noćnoj dečjoj službi Doma zdravlja i desetak godina na Institutu za zdravsvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine stiče veliko iskustvo i znanje u radu sa decom svih uzrasta. Od 1998 godine. otvara privatnu ordinaciju kojoj je za minulih 20 godina ukazalo poverenje veliki broj zadovoljnih roditelja.

Zakazivanje pregleda

Dr Olivera Savić

PedijatarMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Pedijatrijska ordinacija dr Olivera Savić

Nenada Mitrova 5
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Pedijatrijska ordinacija dr Olivera Savić

Nenada Mitrova 5
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pedijatrijska ordinacija Dr Olivera Savić je mesto gde ćete pronaći oslonac i podršku, kao i odgovor na svako vaše pitanje, u bilo koje doba dana, čak i noći.

Pedijatrijska ordinacija dr Olivera Savić
Nenada Mitrova 5
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: , ,