Prof. dr Predrag Vučinić Specijalista ortopedije vilica – Stomatološka ordinacija Džolev

Prof. dr Predrag Vučinić Specijalista ortopedije vilica – Stomatološka ordinacija Džolev

Poliklinika Džolev
Vase Stajića 4
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Prof. dr Predrag Vučinić Specijalista ortopedije vilica
Dr Predrag Vučinić, specijalista ortopedije vilica

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Dzolev Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Mobilni ortodontski aprat
Koristi se za lečenje nepravilnosti položaja zuba, nepovoljnog odnosa vilica i asimetričnosti lica kod dece i odraslih. Mobilni aparat pacijent može sam da skida i vraća u usta po potrebi (npr. tokom jela, održavanja higijene usta itd). On proizvodi blagu silu koja utiče na pomeranje zuba u željeni položaj.

Funkionalni ortodontski aparat
Funkcionalni ortodontski aparat predstavlja vrstu mobilnog ortodontskog aparata koja služi za odvikavanje od loših navika i ispravljanje zagrižaja. Tokom nošenja ovog aparata, deca ne mogu da jedu, piju niti pričaju.

Fiksni ortodontski aparati
Postavljaju se na stalne zube kako bi se popravio njihov položaj ili pak izvukli neiznikli (impaktirani) zubi. Niz bravica od kojih se on sastoji, posebnim lepkom se postavljaju na zube pritom ne oštećujući zubnu gleđ. Luk, koji povezuje sve bravice sistemom zatezanja pomera zube u željeni položaj. Oni se mogu postavljati bez obzira na starost pacijenta. Nakon završene terapije fiksnim ortodonskim aparatom, pacijentu se izrađuje retiner (mobilni aparat ili folija), kojim se zubi stabilizuju i zadržavaju na mestu. Retiner se koristi oko godinu dana.

Fiksni samoligirajući aparat
Fiksni samoligirajući aparati omogućavaju bržu terapiju od običnih fiksnih aparata. Kako se skraćuje vreme nošenja, tako se smanjuje i broj potrebnih kontrolnih pregleda. Pored kraćeg nošenja, ovi aparati pružiće Vam i veću udobnost.

Fiksni samoligirajući Damon
Predstavlja ortodontski aparat za korekciju nepravilnog položaja zuba. On zbog kombinacije pasivnog samoligirajućeg breketa i primene blagih kontinuiranih sila omogućava znatno ređe kontrole, uz veći komfor zbog toga što ne sadrži Headgere i Delere, a pritom je kraće trajanje terapije.

Fiksni estetski samoligirajuci aparat
Fiksni samoligirajući aparat postavlja se kod pacijenata koji pored brže terapije nepravilnog položaja zuba žele i što manju upadljivost aparata. U njegovoj izradi koriste se akrilat, plastika, keramika, polikristal aluminijum oksida itd. Uz njega se skraćuje vreme nošenja, broj potrebnih kontrolnih pregleda, a pruža veća udobnost.

Lingvalni ortodontski aparat
Lingvalni ortodontski aparat se ugrađuje kod osoba kojima je potrebna korekcija zubnog odnosa, a da im pritom je estetski aspekt od presudne važnosti. On se postavlja sa unutrašnje strane zuba, te je u potpunosti skriven zubima. Ovakva terapija je znatno sporija od terapije klasičnim fiksnim aparatom.

Estetska fiksna proteza
Izrađuje se ukoliko postoji potreba za popravkom položaja zuba ili vađenjem neizniklih zuba, a da pritom pacijent želi da proteza bude što manje upadljiva. Njene su bravice – delovi proteze koji se lepe za zubnu gleđ – napravljeni od estetskih materijala kao što su safir ili keramika. Mogu biti providne ili izrađene u boji koju odaberete. Luk koji ih povezuje može biti metalni, ali možete odabrati i luk bele boje te će proteza biti u potpunosti neupadljiva.

Biografija doktora: Prof. dr Predrag Vučinić Specijalista ortopedije vilica

Dr Predrag Vučinić, specijalista ortopedije vilica

Rođen 1969. godine u Novom Sadu. Diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, odsek stomatologija, 1995. godine. Specijalizaciju iz oblasti Ortpedija vilica završio 2000., magistrirao 2001., a doktorao 2006. godine. Stručno se usavršavao na brojnim kursevima u zemlji i inostranstvu, pod rukovodstvom eminentnih eksperata iz različitih oblasti ortodoncije.

Više od 20 godina uspešno se bavi lečenjem dece i odraslih sa nepravilnostima položaja zuba i vilica, primenjujući različite tipove najsavremenijih ortodontskih aparata. Ima bogato iskustvo u primeni različitih metoda lečenja, optimalno prilagođenih svakom pacijentu. Značajan deo svog profesionalnog rada posvetio je lečenju osoba sa teškim urođenim ili stečenim deformitetima lica i vilica.

Ima dugogodišnje iskustvo u edukaciji studenata stomatologije i specijalizanata ortodoncije, kao univerzitetski profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, na predmetu Ortopedija vilica i kao predavač na domaćim i međunarodnim naučni i stručnim skupovima. Recenzent je u 5 naučnih časopisa. Objavio je preko 40 stručnih i naučnih radova.

Zakazivanje pregleda

Prof. dr Predrag Vučinić

Specijalista ortopedije vilicaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Džolev

Vase Stajića 4
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Džolev

Vase Stajića 4
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Prof. dr Predrag Vučinić, specijalista ortopedije vilica, u stomatološkoj ordinaciji Džolev pruža usluge iz oblasti ortodoncije.

Poliklinika Džolev
Vase Stajića 4
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: