Dr Ratko Džolev Oralni hirurg i implantolog – Stomatološka ordinacija Džolev

Dr Ratko Džolev Oralni hirurg i implantolog – Stomatološka ordinacija Džolev

Poliklinika Džolev
Vase Stajića 4
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Ratko Džolev Oralni hirurg
Dr Ratko Dzolev, oralni hirurg

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Dzolev Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Vađenje zuba
Važenje zuba je osnovna i najstarija metoda lečenja bolesti zuba i parodoncijuma. Može se vrlo lako sprovesti u lokalnoj anesteziji, uz puno poštovanje integriteta okolnih zdravih tkiva i anatomskih prostora.

Hirurško vađenje zuba
Hirurško važenje zuba se sprovodi u lokalnoj anesteziji, sa ciljem bezbednog i minimalno invazivnog uklanjanja korenova zuba koje nije moguće izvaditi ambulantnim pristupom.

Hirurško vađenje neizniklih zuba
Vrši se u cilju uklanjanja štetnog učinka neizniklog zuba na iznikle zube. Savetuje se i najčešće radi kod mlade populacije koja pati od ortodontskih anomalija, kao i u sklopu pripreme za ortodontsko lečenje.

Upala vrha korena zuba
Upala vrha korena zuba (tzv. gnojna kesica) je često oboljenje potpornih tkiva zuba, koje se efikasno leči u lokalnoj anesteziji. Uzroci koji najčešće dovode do razvoja ovog stanja su karijes, oboljenja pulpe, iritacija od velikih kompozitnih ispuna, trauma, neadekvatno lečenje zuba.

Hirurško lečenje cista vilice
Upalne i razvojne ciste stomatognatog sistema se otkrivaju na osnovu anamnestičkih podataka, kliničkog pregleda i RTG analiza. One se takođe leče hirurškim putem, najčešće u lokalnoj anesteziji.

Predprotetska hirurgija
Predprotetska hirurgija obuhvata skup hirurških intervencija na mekim i koštanim tkivima čiji je cilj stvaranje boljih uslova za izradu definitivnog protetskog rada.

Lečenje oboljenja parodoncijuma
Oboljenja parodoncijuma predstavljaju široko rasprostranjen zdravstveni problem koji često pored gubitka zuba ima i negativan uticaj na ceo organizam. Potrebno je na vreme otkriti i edukovati pacijenta, koliko je bitno pravilno održavanje higijene usta i zuba. To je prvi korak u lečenju ovog oboljenja. Lekar može da primenjuje metode daljeg lečenja i to: uklanjanje mekih i čvstih zubnih naslaga, kiretaža parodontalnih džepova, hirurško lečenje parodontopatije, sistemska primena hemioterapeutika.

Zubni implanti
Ugrađuju se kao nadoknada jednog ili više nedostajućih zuba. Oni imaju oblik šrafa koji ima zadatak da imitira koren zuba koji nedostaje i ugrađuju se u viličnu kost. Predstavljaju najbolju zamenu za izgubljeni zub, jer se njihovom ugradnjom izbegava brušenje susednih zuba. Izrađuju se od titanijuma, materijala na koji naš organizam dobro reaguje. Obavlja se u lokalnoj anesteziji. Nakon ugradnje potrebno je tri do šest meseci da se implant učvrsti u kosti, nakon čega se stomatološka intervencija nastavlja izradom mostova i krunica.

Implant STRAUMANN
Ugrađuju se na mesto nepostojećeg zuba, a kako bi se nadomestilo njegovo nepostojanje. Izrađuju se od titanijuma, te omogućavaju lakše srastanje sa okolnom kosti.

Suprastruktura za implant
Suprastruktura povezuje implant i krunicu ili je nosač mostova ukoliko nedostaje više zuba. Izrađene su od titanijuma ili keramike. Keramičke suprastrukture se ugrađuju ukoliko želite da izbegnete prosijavanje kroz krunicu.

All on four concept
All on four concept je metoda gde se za samo jedan dan dobijaju kompletno novi zubi koji se ugrađuju na  bezubu čeljust putem 4 zubna implantata na zubnom mostu. All on four koncept se smatra jednim od najboljih implanto protetičkih vidova rehabilitacije pomoću samo 4 implantata .

 

Biografija doktora: Dr Ratko Džolev Oralni hirurg

Dr Ratko Dzolev, oralni hirurg

Završio stomatološki odsek medicinskog fakulteta u Novom Sadu, 2001. godine sa prosečnom ocenom 9,27.
Dobitnik izuzetne nagrade za akademska dostignuća u školskoj 2000-2001 godini.

Položio specijalistički ispit i stekao zvanje specijaliste Oralne hirurgije 2008 godine sa odličnim uspehom na Klinici za stomatologiju Vojvodine.

Od 2001. godine radi u ordinaciji Džolev. Danas se prvenstveno bavi oralnom hirurgijom i implantologijom, u čemu se stalno usavršava na domaćim i inostranim kursevima. Od kojih su značajniji:

  • DENTSPLY Friadent, Hanau Frankfurt University, Germany
  • Atrophic Maxilla Course Institute Dr Eduardo Anitua Vitoria Spain
  • Soredex 3d planing Course

Prezentovao naučne radove na domaćim stručnim sastancima na temu oralne implantologije i implanto-protetike.

Član je komisije za Evropsku saradnju USSI EDI (Udruženja Stomatologa i implantologa Srbije).
Posvećen stalnom sticanju novih i usavršavanju poznatih metoda oralne implantologije i implanto protetike.

Služi se strani jezicima: engleski(napredni nivo) i nemački(napredni nivo).

Zakazivanje pregleda

Dr Ratko Džolev

Oralni hirurgMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Džolev

Vase Stajića 4
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Džolev

Vase Stajića 4
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Ratko Džolev je oralni hirurg i implantolog u stomatološkoj ordinaciji Džolev. Obavlja hirurško vađenje zuba, hirurško lečenje cista vilice, predprotetsku hirurgiju, lečenje oboljenja parodoncijuma, ugradnju zubnih implantata i all on four koncept.

Poliklinika Džolev
Vase Stajića 4
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: