Dr Ruža Mirosavljević Radiolog – Poliklinika Consilium

Dr Ruža Mirosavljević Radiolog – Poliklinika Consilium

Poliklinika Consilium
Vršačka 21
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Ruža Mirosavljević Radiolog
Dr Ruža Milosavljević radiolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Consilium

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Mamografija + UZ dojki
Mamografija je rendgenski pregled grudi koji se obavlja u slučaju sumnje na tumor dojke. Mamografija je neinvazivna, rendgenska metoda pregleda dojki, kod koje se koristi specijalno građen rendgenski aparat (mamograf). Obavlja se prvih dana po prestanku menstruacije.

UZ dojke
Ultrazvuk dojke se preporučuje svim ženama starijim od 30 godina, minimalno jednom godišnje, kao prevencija oboljenja dojke. Neškodljiv je, bezbolan i efikasan. Za ovaj pregled nije potrebna posebna priprema. Kod žena u reproduktivnom periodu ultrazvuk dojke se obavlja 7 dana nakon završetka menstrualnog ciklusa. Ultrazvukom se dobija uvid u stanje tkiva dojke i otkrivaju se eventualne patološke promene. Pacijentkinja je u ležećem položaju, sa jedom rukom nagore, kako bi se pregledale i pazušne jame. Dojke se pre pregleda premazuju gelom, kako bi sonda ultrazvučnog aparata imala lakši kontakt sa kožom.

UZ abdomena
Ultrazvuk gornjeg abdomena je izuzetno važna metoda pri pregledu organa gastrointestinalnog i genitourinarnog trakta, obzirom da se njime dobija detaljan uvid u stanje abdominalnih organa. Ovim ultrazvukom pregleda se jetra, žučne kesica, žučni kanali, pankreas, slezina i bubrezi. Za pregled organa gornjeg abdomena pacijent je pripremljen na tašte, bez konzumiranja bilo kog sadržaja, zbog čega je bolje da je u jutarnjim časovima. Metoda je jednostavna, bezbolna i brza. Pacijent je u ležećem položaju, gornji deo abdomena se namaže gelom, zatim sledi pregled u trajanju od 10-30 minuta. Ultrazvukom se dobija informacija o veličini organa, obliku, položaju, strukturi i eventualnom postojanju patoloških promena.

Mamografija + uz abdomena

UZ dojke + UZ abdomena

UZ limfne žlezde
U slučaju uvećanja limfnih čvorova ili bola u njima, neophodno je obaviti ultrazvuk. Za pregled nije potrebna posebna priprema. Pacijent leži, vratni deo se premazuje gelom i obavlja se pregled ultrazvučnim aparatom, bez jonizirajućeg zračenja. Metoda je neinvazivna, bezbolna, brza.

TRUS - transrektalni UZ prostate
Ovom vrstom ultrazvuka omogućava se precizna punkcija prostate, koja nije bolna, tek malo neprijatna. Tankom iglom se uzimaju uzorci tkiva prostate. Koristi se za preciznu analizu prostate i otkrivanje različitih bolesti ovog organa.

UZ testisa
Ultrazvučni pregled testisa važno je uraditi pri pojavi impotencije, bračnog steriliteta, zapaljenskih procesa, bola, prisustva krvi u spermi, povreda, otoka ili drugih promena, tumora, bilo kakavih subjektivnih tegoba. Pregled daje uvid u strukturu testisa, epidimisa, krvnih žila u skrotumu. Ultrazvukom se mogu otkriti promene u testisima koje su posledica raka, upale, povrede. Za pregled nije potrebna posebna priprema. Lako se izvodi, postoji visoka tolerancija od strane pacijenta za ovu metodu, nije invazivna, nema jonizujućeg zračenja.

Ultrazvuk bešike, prostate, bubrega
Za pregled ovih organa pacijent se hidrira određenom količinom tečnosti potrebnom da distendira mokraćnu bešiku u vreme kada će se pregled odvijati. Pacijent je u ležećem položaju, deo trbuha se namaže gelom, nakon čega se obavlja pregled koji traje od 10-30 minuta. Povratnim informacijama i njihovim grafičkim prikazom se analzira stanje ispitivanog organa, promene ili povrede, odnosno odstupanja od normalnog morfološkog prikaza. Na kraju pacijent dobija izveštaj, sa dijagnozom ili zaključkom i uputstva za dalje isptivanje i lečenje.

Mamografija + UZ dojki spec.popust

Duplex scan karotidnih i vertebralnih arterija
Savremena, brza i bezbolna dijagnostička metoda koja daje uvid u stanje krvnih sudova (arterija i vena) u određenom delu organizma. Ultrazvuk krvnih sudova služi kao početni uslov za adekvatno planiranje prevencije i lečenje oboljenja krvnih sudova. Ovom metodom, otkrivaju se bolesti vena (venska tromboza, venska insuficijencija) i bolesti arterija (aterosklerotske promene na krvnim sudovima, karotidna bolest kao uzrok moždanog inzulta, oboljenja arterija donjih i gornih ektremiteta kao uzročnika gangrena, aneurizmatska bolest perifernih arterija i druge poremećaje cirkulacije).

CORE biopsija
Ovo je vrsta biopsije za koju se koristi nešto deblja igla, kojom se uzima deo tkiva iz dojke. Metoda je bezbolna, jer se radi u lokalnoj anesteziji.

UZ stopala, kolena, šake, ramena i sinusa
Pomoću ultrazvuka, može se dobiti detaljan prikaz zglobova, mišića, tetiva i mekih tkiva, što lekaru omogućava da ima jasnu sliku pri uspostavljanju dijagnoze. Obavlja se kada postoje bolovi ili povrede nekog od ovih organa. Pomoću ultrazvuka lekar će videti da li postoji neko reumatološko oboljenje.

UZ štitne i paratireoidne žlezde
Ultrazvuk štitne žlezde obavlja se u slučajevima svih oblika strume (gušavosti), Hašimoto tireoiditisa (hronične zapaljenske bolesti štitne žlezde nastale zbog autoimunog procesa), benignih i malignih promena (čvorova) i cisti štitaste žlezde. Pacijent se namešta u ležeći položaj, nakon čega mu se vratni deo premazuje gelom, kako bi sonda ultrazvučnog aparata imala lakši kontakt sa kožom. Sonda se prislanja na vrat pacijenta i njome se obavlja detaljan pregled, gde se uočavaju promene u veličini, građi i prokrvljenosti štitne žlezde. Pregled je bezbolan, brz i jednostavan, bez jonizujućeg zračenja i traje 10-30 minuta nakon čega pacijent dobija izveštaj, sa dijagnozom ili zaključkom i uputstva za dalje isptivanje i lečenje.

UZ mozga i kukova beba
Ultrazvuk mozda beba je ultrazvučni pregled koji se obavlja dok je otvorena fontanela, dakle kod novorođene i male dece. Pregled parenhima i šupljina mozga koristi u se isključivo u neonatologiji. Ovim pregledom stiče se uvid u stanje i veličinu lateralnih moždanih komora, treće i četvrte moždane komore, jedra kaudatusa, talamusa i germinativnog matriksa. Omogućava ranu dijagnostiku raznih urođenih anomalija mozga, infekcija, hidrocefalusa, intrakranijalnih krvarenja, tumora, cisti, encefalopatije, vaskularne anomalije mozga itd. Metoda je jednostavna za izvođenje, bezbolna i u potpunosti neškodljiva.

Biografija doktora: Dr Ruža Mirosavljević Radiolog

Dr Ruža Milosavljević radiolog

Dr Ruža Mirosavljević, radiolog, gimnaziju i Medicinski fakultet završila je u Novom Sadu. Jedan je od lekara u Poliklinici Consilium.

Zakazivanje pregleda

Dr Ruža Mirosavljević

RadiologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Consilium

Vršačka 21
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Consilium

Vršačka 21
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Ruža Mirosavljević, radiolog, u Poliklinici Consilium obavlja sledeće usluge: mamografija, UZ dojke, UZ abdomena, UZ limfne žlezde, transrektalni UZ prostate, UZ testisa, duplex scan karotidnih i vertebralnih arterija, CORE biopsija, UZ štitne i paratireoidne žlezde, UZ mozga i kukova beba itd.

Poliklinika Consilium
Vršačka 21
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: