Dr Ružica Jović Stomatolog – Stomatološka ordinacija Rose Dent

Dr Ružica Jović Stomatolog – Stomatološka ordinacija Rose Dent

Stomatološka ordinacija Rose Dent
Školska 14 A/1
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Ružica Jović Stomatolog
Dr Ruzica Jović, stomatolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Stomatološka ordinacija Rose Dent

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Implantologija
Ugradnjom implantanata možete nadomestiti gubitak jednog ili više zuba. Ugradnjom implantanata moguće je iskopirati funkciju prirodnog zuba, gde se sile žvakanja prenose direktno na kost tako da se ne opterećuju ostali zdravi zubi.

Implantant je šraf napravljen od titanijuma, koje naše telo prihvata i vezuje za kost vilice u koju se ugrađuje. Na tako postavljen implantant se nadograđuje krunica. Implantanti su najbolja zamena izgubljenog zuba i mogu biti nosači mosta ili proteze.

Oralna hirurgija
Oralna hirurgija obuhvata vađenje zuba odnosno umnjaka operacijom, operacije na korenu zuba, vađenje oštećenih i zaostalih korena zuba. U nekim situacijama oralnom hirurgijom se mogu raditi i operacije desni. Da bi se ublažio bol zahvati se izvode u lokalnoj anasteziji.

Apikotomija
Ako se konzervativnom terapijom ne može izlečiti zub, a da se ne bi vadio, radi se apikotomija pa se time omogućuje sanacija i očuvanje postojećih zuba. Apikotomija je hirurško odstranjenje vrha korena zuba.

Ekstrakcija
Ekstrakcija ili vađenje zuba je hirurški zahvat kod vađenja trajnih zuba, kod osoba koje iz nekih zdravstvenih ili estetskih razloga to moraju uraditi.
Zubi koji se moraju vaditi nadoknađuju se implantantima ili protetskim nadoknadama a zahvati su jednostavni i bezbolni.

Parodontologija
Nedovoljnom oralnom higijenom zuba i usne duplje može doći do stvaranja zubnog kamenca i povlačenja desni, odnosno do pojave paradontalne bolesti. Paradontalna bolest je najčešće uzrokovana mikroorganizmima plaka. Plak nastaje ostatkom hrane, pljuvačke i bakterija, koji oblažu zub i time stvaraju tanak sloj. Nedovoljnom oralnom higijenom dolazi do stvaranja kamenca koji služi bakterijama kao mesto za rast i razmnožavanje. Stoga je veoma važno održavati higijenu zuba i redovno uklanjanje zubnog kamenca.

Fiksna i mobilna protetika
Često puta se zamislimo kako će izgledati naše lice ako moramo da izvadimo jedan i više zuba ili ako iz bilo kog drugog razloga izgubimo zube. U ordinaciji Rose Dent možete nadomestiti izgubljene zube ugradnjom implantanta, fiksnom i mobilnom protetikom.

Totalna proteza
Totalna proteza se radi kod osoba koje su izgubile sve zube. Gubitkom zuba, nakon dužeg vremena dolazi i do gubitka vilične kosti koji je nosio zube. U ustima, totalne proteze omogućavaju sve funkcije koje je pacijent imao pre gubitka zuba.

Parcijalne proteze
Parcijalnim protezama se nadoknađuje gubitak određenog broja zuba. Ovakve proteze su mobilne pa pacijentu omogućavaju vađenje iz usta pomoću raznih retencionih elemenata. Parcijalne proteze se oslanjaju na neke ili sve zube i time se omogućava njihova stabilnost.

Ortodoncija
Ortodoncija se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba odnosno nepravilnosti položaja vilica do određenog uzrasta. U ordinaciji Rose Dent rade se fiksne proteze sa metalnim i estetskim bravicama, a tu su i providne folije za ispravljanje zuba i mobilne proteze.

Endondoncija
Bolesti pulpe zuba koje nastaju kao posledica karijesa, najčešće se saniraju endodoncijom. Bolest nastaje prodorom bakterija koje uzrokuju karijes do zubne pulpe.

Biografija doktora: Dr Ružica Jović Stomatolog

Dr Ruzica Jović, stomatolog

Dr Ružica Jović, rođena 26.04.1982.god. u Livnu, Bosna i Hercegovina. Osnovnu i srednju školu završila u Bačkoj Palanci. Završila osnovnu muzičku školu u Bačkoj Palanci, instrument klavi. Od 2000. god. živi u Sremskoj Kamenici.

Završila Medicinski fakultet, odsek stomatologija u Novom Sadu. U toku studiranja dobila nagradu Fondacije Slađana Đorđević, kao najbolji student. Na petoj godini fakulteta bila u Americi, država Virdžinija, šest meseci, u okviru programa Work and Travel, gde je usavršila znanje engleskog jezika.

Specijalizirala oralnu hirurgiju na Medicinskom fakultetu, odsek stomatologija u Novom Sadu.

Staž nakon studiranja, godinu dana, obavila u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu. Nakon staža radila u tri poznate privatne stomatološke ordinacije gde je unapredila svoje znanje i veštine.

Od 25.08.2016. vlasnik i zaposlena u stomatološkoj ordinaciji Rose Dent.

Zakazivanje pregleda

Dr Ružica Jović

StomatologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Rose Dent

Školska 14 A/1
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Rose Dent

Školska 14 A/1
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Ružica Jović, stomatolog, vlasnik stomatološke ordinacije Rose Dent, u Novom Sadu, u kojoj se obavljaju sve vrste stomatoloških usluga, po povoljnim cenama i najsavremenijim metodama.

Stomatološka ordinacija Rose Dent
Školska 14 A/1
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: