Dr Severin Zavišić – Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije – Poliklinika Nada Diva

Poliklinika Nada Diva
Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Severin Zavišić Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije
Dr Severin Zavišić, Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Medicinske usluge

Biografija doktora

Poliklinika Nada Diva, Novi Sad

Medicinske usluge

Male hirurške intervencije
Promene kao što su ateromi, lipomi, dermatofibromi, fibromi, hemangiomi, seboroične keratoze, solarne keratoze, mladeži, bradavice, pendularni fibromi, baseocelularni Ca, biopsije kože, piogeni granulom, odstranjivanje potkožnog stranog tkiva, xantelazme, ožiljci... odstranjuju se klasičnim manjim hirurškim rezom, skalpelom, promene se u celosti šalju na patohistološku analizu a intervencija se završava unutar 15 minuta. Nakon desetak dana se skidaju konci i time se postupak završava.

Zatezanje kapaka
Eliminacija otoka, tamnih kolutova oko očiju, formiranih kesica ispod oka, opuštene kože oko očiju, opuštenost gornjih i donjih kapaka tzv. blefaroplastika radi se u lokalnoj anesteziji sa linijom reza ispod trepavica tako da je ožiljak neprimetan nakon intervencije.

Lečenje ili operacija uraslih noktiju
Terapija se sprovodi u primeni dezinfekcijskih sredstava i odvajanju nokatne ploče od mekih tkiva, kao i lokalnim antibakterijskim kremama, ukoliko to odredi ordinirajući dermatolog. Ukoliko se pojavilo granulaciono tkivo, terapija je isključivo hirurška ekscezija do zdravog tkiva.

Korekcija ušne školjke
Intervencija se obavlja u jednom aktu u lokalnoj anesteziji. Sastoji u preoblikovanju ušne hrskavice i prepozicioniranju uške (ušne skoljke). Konci se odstranjnuju posle 14 dana, zavoji se nose nedelju dana a nakon toga elastična traka u trajanju od 3 nedelje. U postoperativnom periodu obavlja se nekoliko kontrola a sam tok je najčešće bez komplikacija. Recidivi nakon intervencije su jako retki.

Lifting kože mezonitima
Neoperativnim putem dobijaju se rezultati ravni hiruškom liftingu. Rezultat je odmah vidljivi i dugo prisutan. Ovo je minimalno invazivna metoda, brz je oporavak, nema opasnosti od alergijskih reakcija. Mezoniti su posebno dizajnirana razgradiva vlakna, koja na potpuno prirodan način zatežu opuštene delove kože, putem obnavljanja sopstvenog kolagena. Niti se uvode u kožu pomoću igle, na čijem vrhu se nalaze mezoniti koje prilikom izvlačenja igle ostaju u koži. U različitim pravcima pravi se mreža niti, oko kojih organizam stvara novi kolagen, pa i posle razgradnje ovih niti od strane organizma, ostaje prirodna armatura u koži od sopstvenog kolagena.

Radiotalasni lifting
Primena radiotalasa visoke frekvencije od 2 MHz. RTL tretman podrazumeva ekscesivnu stimulaciju sinteze kolagena i elastina tretirane zone radiotalasnim snopom. RTL tretman je apsolutno bezopasan, bezbolan i ne zahteva ni jednu formu anestezije. Postiže se resorpcija 30-40% masnih jastučića ispod donjeg kapka, dublje bore smejalice se smanjuju, a pliće nestaju. Podiže se spoljna trećina obrva, a kvalitet kože osetljive zone oko oka drastično se popravlja. Sprečava se i nastanak novih bora.

Fraksel laser
Podmlađivanje hirurškim laserom Er:YAG FRAXELL znatno skraćuje oporavak kože nakon tretmana, koji se svodi na blago crvenilo u trajanju 6-48 sati. Efekti koji se postižu ovom novom tehnologijom su znatno bolji i dugotrajniji od efekata svih lasera koji su do sada korišćeni.
Er:YAG FRAXELL laser kombinuje ablativnu tehniku kojom se umanjuju vidljive bore i Fraxell tehniku koja vrsi stimulaciju stvaranja novih kolagenih i elastičnih vlakana, tako da koža dobija vidni lifting efekat. Kao rezultat dobija se i znatno bolji kvalitet i struktura kože.

V beam laser
V beam laser nezamenjiv je za uspešno tretiranje proširenih kapilara crvene boje, na licu i na nogama, raznih vrsta hemangioma, difuznog crvenila kože koje viđamo kod rozacee, kao i poikilodermije. Uz pomoć ovog lasera možemo ubrzati regeneraciju sasvim svežih ožiljaka crvene boje i ubrzati regeneraciju svežih crvenih strija. Laser je uspešan u tretiranju finih bora, za popravljanje teksture kože i neujednačenog tena jer dovodi do remodeliranja kolagena u dermu i tako postiže dobar efekat fotorejuvinacije. Tretmani ovim laserom su bezbolni zahvaljujući dobrom hlađenju kože.

E Style - Elos tehnologija
Tretmani za kožu E Style uređajem su prijatni, brzi i efikasni a potpuno neinvazivni. E style aparat i aplikatori koji se koriste bazirani su na upotrebi ELOS tehnologije, odnosno elektro-optičke sinergije. Kombinujući radiotalasnu energiju sa intenzivnom pulsnom svetlošću (IPL) na tretiranom području postiže se maksimalan željeni efekat. Tretiraju se vaskularne i pigmentne lezije kao što su crvenilo kože, prošireni kapilari, melazme i solarne ili staračke fleke. Nakon tretmana koža gubi crvenilo i pigmentacije, postaje hidrirana, ujednačenog tena i podmlađena. Ovim aplikatorom može se postići podmlađivanje kože, tretiranje neželjenih dlačica, lečenje akni, smanjenje aktivnosti lojnih žlezda, zatezanje kože.

Mezoterapija – lipoliza
Razlaganje masnih naslaga putem mezoterapijskih koktela – lipolitika putem mikroinekcija.

Fileri
Postupak služi za popunjavanje bora i usana. Fileri se aplikuju injekcijom, nakon prethodno datog anestetika u vidu kreme. Postupak je vrlo brz, a primena šminke moguća je nakon par sati od intervencije. Na ovaj način se vrlo uspešno tretiraju bore oko usana i na čelu, oblikuju i reoblikuju usne, ali i popunjavaju različiti defekti i ulegnuća na nosu i drugim delovima lica i tela.

Trajna laserska epilacija
LUMENIS Light Sheer DUET je novi standard u domenu trajne laserske epilacije, čija glavna prednost je da se laserska energija ne rasipa zahvaljujući integrisanom vakuumu koji dovodi do rastezanja kože, pri čemu se sva energija usmerava na folikul dlake, te se tako postiže maksimalni efekat i trajna epilacija. Prepoznaje sve tipove kože i sve tipove dlake. Koren dlake privlači laserski snop svetlosti, a vakum tehnologija omogućuje znatno bolje prodiranje laserske energije, vreme tretmana se skraćuje 75% u odnosu na prethodne generacije lasera. Laserski tretman je apsolutno bezbolan, ne zahteva pripremni preriod u smislu mazanja anestetik kreme i gela, maksimalno je bezbedan za kožu a poptpun efekat ostvaruje u okviru 3-7 tretmana na svim delovima gde postoje neželjene dlačice.

Shockwave – terapija akustičnim talasima
Metoda tretiranja celulita akustičnim talasima u svrhu lečenja celulita kod žena. Akustični shockwave talasi izazivaju vibriranje vezivnog tkiva u području koje se tretira, oni pospešuju izgled kože tako što utiču na to da se vezivno tkivo isteže i poveća svoju elastičnost. U 90% slučajeva povećanje elastičnosti kože nastavlja se i do tri meseca nakon što se završi sa tretmanom. Terapija akustičnim shockwave talasima utiče na vezivno tkivo tako da koža postaje cvršća i nežnija, utiče na neovaskularizaciju kože i pospešuje cirkulatornu razmenu materija, čiji nedostatak predstavlja jedan od glavih uzroka stvaranja celulita, pospešuje i stvaranje kolagena što kožu čini elastičnijom i cvršćom, a vezivno tkivo postaje elastično tako da se gubi efekat narandžine kore na koži.

Kavitacija - ultrazvučna lipoliza
Specifična ultrazvučna frekvenca deluje na razgradnju masnih ćelija i pri tome ima selektivno delovanje samo na potkožno masno tkivo, bez oštećenja okolnih struktura. Ultrazvučni talasi deluju na unutrašnje strukture masnih ćelija menjajući njihov metabolizam i na taj način dovode do jedne vrste hemijskog procesa u ćelijama i posledično do njihove razgradnje. Tretiraju se zone poput nadlaktica, stomaka, bokova, kolena, butina, listova, leđa i sedalnog dela. Kavitacija omogućava tretiranje širokih zona velikom brzinom na efikasan i potpuno siguran način.

Krioterapija
Razlaganje masnih ćelija putem hladnog vaduha.

Uklanjanje hiperpigmentacija laserima
Pege, solarni lentigo, postinflamatorne hiperpigmentacije, melazme su promene koje se manifestuju kao smeđe, mrko prebojene promene lokalizovane na licu, rukama, telu. Uspešno se otklanjaju pomoću E style SR IPL tretmana. Istovremeno se postiže i efekat podmlađivanja, kao i uklanjanje kapilara, bez obzira na dubinu pigmenta u koži. Nd:YAG laser kao hvatač pigmenta prepoznaje tamno pigmentovane promene i selektovanom fototermolizom ih neutrališe. Tretmani su komforni i bezbolni, bez propratnih neželjenih efekata.

Lečenje ksantelazme
Xantelasma su relativno česti beningni tumori, bično se javljaju na unutrašnjim polovinama očnih kapaka, u vidu jasno ograničenih žućkastih ili narandžastih, lako izdignutih i ravnih ploča. Terapija podrazumeva korekciju metabolitičkog poremećaja ukoliko on postoji, dok se promene mogu odstraniti u zavisnosti od veličine ili hirurški ili radiotalasnom ekscizijom, u lokalnoj anesteziji, pri samo jednom dolasku pacijenta.

Biografija doktora: Dr Severin Zavišić Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Dr Severin Zavišić, Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Rodjen je u Bačkoj Palanci 1949. godine u poznatoj lekarskoj porodici. Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije je od 1983. godine. Bio je zaposlen na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hururgiju KCV u Novom Sadu, a u periodu od 1992. do 2002., bio je osnivač i vlasnik "Specijalne bolnice Zavišić" u Bačkoj Palanci, prve privatne bolnice u zemlji od Drugog svetskog rata. Aktivno je učestvovao na brojnim stručnim i naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Bio je član tima lekara koji su prvi u tadašnjoj državi Jugoslaviji obavili transplantaciju traumatski amputirane podlaktice. Raspolaze ogromnim iskustvom i znanjem, u prvom redu u oblasti estetske hirurgije. Obavio je vise hiljada estetskih operacija.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Poliklinika Nada Diva

Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Severin Zavišić, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, u Poliklinici Nada Diva obavlja male hirurške intervencije, zatezanje kapaka, operacije uraslih noktiju, korekcije ušne školjke, lifting mezonitima, radiotalasni lifting, fraksel laser, trajnu lasersku epilaciju, mezoterapiju, kavitaciju, krioterapiju itd.

Poliklinika Nada Diva
Vase Stajića 25 - PRIZEMLJE
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Preporuka strane: