Dr Slobodanka Prolić Popov Dermatolog – Dermatološka ordinacija Dr Prolić Popov

Dr Slobodanka Prolić Popov Dermatolog – Dermatološka ordinacija Dr Prolić Popov

Dermatološka ordinacija Dr Prolić Popov
Pavla Papa 33/1
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Slobodanka Prolić Popov Dermatolog
Dr Slobodanka Prolić Popov dermatolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Dermatološka ordinacija Dr Prolić Popov Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Dermatološki pregled
Dermatološki pregled nam služi za određivanje tipa kože, dijagnozu dermatoloških problema, odnosno njihovih uzroka i predlog daljeg lečenja.

Lečenje kožnih i polnih bolesti
Kožne i polne bolesti su praćene izuzetno neprijatnim simptomima, neretko neprivlačnim na oko ili čak i bolnim. Neke od ovih bolesti su i prenosive, a ukoliko se pravovremeno ne leče, ulaze u sve gore faze. Neophodno je da lečenje obavi stručnjak, koji će, nakon pregleda i postavljene dijagnoze, prepisati adekvatnu terapiju.

Nega i lečenje problematične kože
Problematičnu kožu nije lako svakodnevno negovati, ali uz pomoć lekara koji će Vam preporučiti način i sredstva uz pomoć kojih ćete to činiti, Vaša koža ima šanse da bude lepa i kvalitetna.

Dermapen tretmani za bore, ožiljke, hierpigmentaciju i strije
Tretmani dermapenom daju odlične rezultate u tretiranju ožiljaka, strija, hiperpigmentacija, bora i opuštene kože. Tretmani termapenom prve rezultate daju nakon nekoliko dana,a kako vreme prolazi rezultati su sve bolji. Koža postaje jedrija, zategnutija, sa manje bora, sa manje vidljivim strijama, ožiljcima i flekama.

Mezoterapija lica, vrata i dekoltea
Mezoterapija podrazumeva ubacivanje različitih medikamenata u niskim dozama u kožu regije tela koji se želi tretirati i na taj način postiže maksimalna koncentracija medikamenta na problematičnom delu tela, bez opšteg dejstva na organizam. Ona doprinosi uklanjanju bora, atonične, spuštene kože, ožiljaka, hiperpigmentacije, akni, kuperoza, podočnjaka i kesica ispod očiju. Mezoterapija se obavlja ručno ili pomoću specijalnog pištolja. U zavisnosti od stepena razvijenosti problema potrebno je obaviti 4 do 15 tretmana i to na svakih 7 do 10 dana.

Mezoterapija zadnjice i bedara (anticelulit mezotreapija)
Mezoterapija zadnjice i bedara koristi se na prvom mestu za uklanjanje celulita. Ona podrazumeva ubacivanje medikamenata u niskim dozama u kožu zadnjice i bedara, te se na taj način postiže maksimalna koncentracija medikamenta na njima, bez nepotrebnog dejstva na organizam. Njome se u ovoj regiji tretiraju celulit, masne naslage i strije. Mezoterapija se obavlja ručno ili pomoću specijalnog pištolja. U zavisnosti od stepena razvijenosti problema potrebno je obaviti minimum 10, a čak i do 15 tretmana na 7 do 10 dana.

Mezoterapija stomaka i pojasa
Mezoterapija stomaka i pojasa koristi se za uklanjanje strija i masnih naslaga sa ovog područja. Njome se postiže ciljano uvođenje medikamenata koji ne utiču na ostatak organizma. Za postizanje dugotrajnih i stabilnih rezultata, mezoterapija stomaka i pojasa se, u zavisnosti od stepena razvijenosti problema koji se tretira obavlja 4 do 15 puta, sa razmacima od 7 do 10 dana.

Mezoterapija kosmatog dela glave
Mezoterapija kosmatog dela glave podrazumeva tretiranje problema kao što je opadanje kose (alopecija). Njome se na precizno određena mesta uvodi lek koji utiče na otklanjanje postojećeg problema. Da bi se postigli maksimalni rezultati mezoterapija kosmatog dela glave mora se obaviti 4 do 15 puta, uz razmake od 7 do 10 dana između tretmana.

Mezoterapija bez igle
Acthyderm aparat omogućava uklanjanje celulita, lokalnih masnih naslaga, strija i podočnjaka; odlično je sredstvo protiv opadanja kose, a revitalizacija kože lica i dekoltea nikada nije bila bezbolnija, efektnija i brža. Sve ovo bez i jednog jedinog dodira igle.

Uklanjanje kapilara sa lica i tela
Kapilari na licu i telu (najčešće su to kapilari na nogama) predstavljaju značajan problem, koji se rešava u nekoliko tretmana, aparatom Bionic Skin Therapy ili TC 3000 aparat za termokoagulaciju kapilara. Obično je potrebno 2-4 tretmana po jednom polju, u razmaku od tri nedelje.

Piling lica preparatima SKINMEDICA
Piling lica preparatima SKINMEDICA namenjen je osobama fotooštećene kože, sa pigmentacijama bilo koje vrste (od sunca, akni, nakon trudnoće) i kod proširenih pora i masne kože. Dobija se efekat glatke i čiste kože lica, bez iritacije.

Piling lica i ruku voćnim kiselinama Neostrata
Ova vrsta pilinga koristi se za smanjenje bora, fotostarenja kože, korekciju ožiljaka od akni, proširene pore, hiperpigmentaciju. Tretman je blagotvoran za kožu ruku i lica, čini ih glatkim i mekim. Poboljšava kvalitet i strukturu kože. Značajan efekat je vidljiv već posle prvog tretmana.

Piling lica tečnim azotom
Vrsta pilinga koja se koristi za sve anomalije na koži lica, najčešće na koži sa aknama i ožiljcima. Radi se pomoću tečnog azota na oko minus 170C, koji uklanja površinski sloj. Piling se radi polako i bezbolan je.

Tretmani CO2 laserom
CO2 laser se koristi za uklanjanje polnih i drugih bradavica, fibroma i drugih izraslina na koži, keratoza, žuljeva.

Uklanjanje polnih bradavica
Polne bradavice se uklanjaju na više načina, a jedna od najnežnijih, a delotvornih metoda je CO2 laser. Rade se jedan do dva tretmana, koji su bezbolni, bez krvi i kratko traju. Nakon tretmana ne ostaju nikakvi ožiljci.

Lečenje proširenih kapilara i vena
Tehnike uklanjanja proširenih kapilara su različite u zavisnosti od lokacije i same prirode krvnih sudova. Na licu se najčešće pribegava koagulaciji radiotalasima i tretmanima laserom, a na nogama se često primenjuje sklerozacija - ubrizgavanje aktivne supstancije u krvne sudove.

Lečenje rana koje teško zarastaju (potkolenica)
Ove rane su najčešće (na potkolenicama) zbog poremećaja venske cirkulacije. Lečenje zavisi od dubine rane.

Anticelulit program
Program oblikovanja tela, relaksacije mišića, učvršćivanje mišića, redukcija obima struka, smanjenje masnih naslaga i celulita. Radi se aparatom koji izaziva kontrakcije mišića koji pojačano troše energiju i time jača mišić i smanjuje masne naslage i celulit.

Tretman lica voćnim kiselinama po Dr Muradu
Tretman voćnim kiselinama je anti age tretman, za uklanjanje sitnih bora, plićih ožiljaka i pigmentacija sa lica. Vrlo brze rezultate daje i kod suve, grube i neravne kože.Tretman alfa i beta hidroksi kiselinama prirodnog porekla koje je uveo dr Hauard Murad, namenjen je svim tipovima koje prolaze kroz promene koje vode starenju kože. Koža posle tretmana postaje nežnija, mlađa, hidriranija i punija. Glikolna kiselina, dobijena iz šećerne trske, obezbeđuje maksimalni piling kože, odstranjuje površinske stare ćelije kože i redukuje bore. Podstiče sintezu kolagena, elastina i obnovu ćelija.

Enzimski tretman lica po Dr Muradu
Ovo je tretman za ublažavanje akni, smanjenje masnoće u koži i poboljšanje izgleda mladalačke kože sklone aknama.Koristi se i kod crvenila, ožiljaka i iritacija od akni. Ublažava crvenilo i redukuje iritacije. Enzimski tretman dr Howard Murad je osmislio kao profesionalni tretman za kožu sklonu aknama. Eksfoliativni enzimi ananasa i papaje, zajedno sa antisepticima, antioksidansima i antiiflamatorima, odstranjuju izumrle površinske ćelije, razlažu nečistoće i sužavaju pore i potpomažu dubinsko čišćenje kože. Nakon tretmana klijent dobija mekšu, bilstaviju i zdraviju kožu.

Tretman bora, fleka, kapilara na licu i celulita Bionic Skin terapy aparatom
Za uklanjanje bora, fleka i kapilara u savremenoj kozmetologiji postoje razne metode. Bionic Skin Therapy je aparat koji može da pomogne kod sva tri problema. Može značajno popraviti bore, ukloniti fleke i kapilare. Efekat je vidljiv već posle prvog tretmana. Za uklanjanje bora i revitalizaciju kože, odličan je i aparat Actiderm.

Fileri - popunjavanje bora
Dermalni fileri su supstance koje se koriste za korekciju bora (npr. vertikalne bore oko usana, bore od uglova usana do brade…), za povećanje volumena (usana, jagodica, brade) i za korekciju nepravilnosti asimetrije lica. Jedan od najbezbednijih i najkorišćenijih filera je hijaluronska kiselina. intervencija se sastoji u nanošenju lokalnog anestetika u vidu kreme, a nakon 20 minuta se tankim iglama ubrizga preparat u željenu regiju. Efekat nastaje odmah i traje 6-9 meseci.

Podmlađivanje botoksom
Botoks je supstanca koja se ubrizgava u mišić u predelu gornjeg dela lica, a efekat je ispravljanje postojećih bora i sprečavanje stvaranja novih. Koristi se za korekciju horizontalnih bora na čelu, vertikalnih bora između obrva i lepezastih bora oko očiju. Efekat nastaje postepeno.Vidljiv je već od 2-3 dana, a pun efekat je nakon 7 dana. Dejstvo traje oko 6 meseci. Aplikacija je gotovo bezbolna, a može se raditi i u lokalnoj anesteziji. Botox se koristi za sprečavanje znojenja u predelu pazuha.

Lasersko uklanjanje dlaka sa lica i tela
Laserom se uklanjaju dlake sa područja nausnica, lica, brade, leđa, grudi, prepona, pazuha, ruku, nogu. Pomoću lasera moguće je otkloniti sve vrste dlaka, odnosno malje svih boja. Što je još bitnije, laserska epilacija može tretirati sve tipove kože bez reakcija.

Laserski tretman hiperpigmentacija sa lica i ruku
Hiperpigmentacije, smeđe fleke od sunca koje se pojavljuju na koži lica i ruku,  lako i bezbolno se uklanjaju laserima, koji uz pomoć difuznog svetla prodire kroz kožu, prepoznaje problem i  rešava ga. Promene se ne mogu sasvim ukloniti, već skoro upotpunosti.

Laserski tretman akni i ožiljaka od akni
Laser probija dublje u kožu i podstiče određene procese, čime se infekcija  smiruje i podstiče obnavljnje struktura derma, što doprinosi da se uklone i akne i fleke od akni. Tretman je brz, efikasan i bezbolan, nema neželjenih efekata, koža postaje nežna i zategnuta. Stimuliše se stvaranje novih elastičnih vlakana u koži i tako sprečava pojava novih ožiljaka.

Laserski tretman strija
Laserskim tretmanom postiže se uklanjanje strija na svim delovima tela i zatezanje kože tretirane regije. Tretmani su bezolni bez neželjenih efekata i komplikacija. Nijedna metoda ne može u potpunosti. Nijedna metoda ne može u potpunosti ukloniti strije, ali je poboljšanje značajno.

IPL fotopodmlađivanje lica,vrata,dekoltea i ruku
Ovaj metod je bezbedan i izuzetno uspešan za podmlađivanje lica, vrata, dekoltea i ruku. Uklanja izumrli gornji sloj kože, bore, fleke, kapilare, ožiljke od akni, proširene pore i druge neželjene promena na koži. Istovremeno, poboljšava količinu, kvalitet i strukturu kolagena i elastina u dubljim slojevima kože, kao i tonus mišića.

Uklanjanje akni
Akne se najčešće javljaju između 13. i 15. godine i nestaju do 20. godine života. Ponekad se one zadrže i do 30. godine i duže. Akne je moguće ukloniti na nekoliko načina. Terapija akni se određuje u zavisnosti od kliničkog oblika. Za uklanjanje akni najblažeg oblika dovoljni su losioni, gleovi i emulzije, a uklanjanje težih oblika akni obavlja se hemijskim pilinzima, mikrodermoabrazijom, dermalnim rolerom ili korišćenjem metode IPL (intense pulsed light).

Uklanjanje ožiljaka
Uklanjanje ožiljaka može se obaviti korišćenjem nekoliko različitih metoda. U zavisnosti od vrste ožiljka, njegove izraženosti, tipa kože itd. za uklanjanje ožiljaka mogu se koristiti hemijski pilinzi, mikrodermoabrazija dijamantima, PRP terapija plazmom obogaćenom trombocitima, diodni laser, kolagen indukciona terapija pomoću dermalnog rolera, tretman hijaluronskom kiselinom, cryoterapija, intraleziona aplikacija kortikosteroida. Ožiljci od akni su veoma česti i posledica su nestručnog ili zakasnelog lečenja akni. Vrsta ožiljka zavisi od dubine, ali i od dužine trajanja upalnog procesa. Prevencija nastanaka ožiljaka je najvažnija mera u lečenju akni.

Uklanjanje fibroma
Fibromi su sitne izrasline na koži promera od 1 do 2mm, pa do 1cm., u boje kože ili braon boje. Najčešće ih nalazimo na vratu, oko pazuha, ispod grudi, ali se mogu javiti i na drugim mestima. Promene se vrlo lako otklanjaju elektrohiruški, ranice brzo zarastaju i ožiljaka nema.

Uklanjanje keratoza
Keratoze su promene na koži prouzrokovane dugogodišnjim izlaganjem suncu, a najčešće se nalaze na licu, nosu, ušnim školjkama, šakama. Izgledaju kao žućkaste ili braonkaste ljuspice na koži, prečnika od 3 do 4mm do 1cm. Promene mogu vremenom prerasti u tumor kože i treba ih na vreme ukloniti. Tretman je jednostavan, pri čemu se koristi tečni azot.

Biografija doktora: Dr Slobodanka Prolić Popov Dermatolog

Dr Slobodanka Prolić Popov dermatolog

Dr Slobodanka Prolić Popov, dermatolog, završila je Medicinski fakultet u Novom Sadu  1983. Godine. Radila je na opštoj medicini u Domu zdravlja u Prnjavoru 3 godine i 9 meseci, a potom na Klinici za kožne bolesti u Banjaluci, od septembra 1987. do decembra 1992. Godine. Specijalistički ispit položila je u Novom Sadu, u novembru 1990. Godine. U decembru 1992. godine otvorila je privatnu ordinaciju za kožne bolesti i od tada do sada radi samo u svojoj ordinaciji. Član je Udruženja dermatologa Srbije, Srpskog lekarskog društva i Lekarske komore.

Zakazivanje pregleda

Dr Slobodanka Prolić Popov

DermatologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Dermatološka ordinacija Dr Prolić Popov

Pavla Papa 33/1
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Dermatološka ordinacija Dr Prolić Popov

Pavla Papa 33/1
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Slobodanka Prolić Popov, dermatolog, u svojoj dermatološkoj ordinaciji Dr Prolić Popov obavlja dermatološki pregled i lečenje kožnih i polnih bolesti. Vrše se i tretmani lica, dermapen tretmani, mezoterapija, različiti tretmani laserom, uklanjanje raznih promena na koži, anticelulit program itd.

Dermatološka ordinacija Dr Prolić Popov
Pavla Papa 33/1
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: