Dr Tamara Gajić Stomatolog – Stomatološka ordinacija Kruna Dental

Dr Tamara Gajić Stomatolog – Stomatološka ordinacija Kruna Dental

Stomatološka ordinacija Kruna Dental
Trg Republike 18
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Tamara Gajić Stomatolog
Dr Tamara Gajić, stomatolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Kruna dental Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Stomatološki pregled
Kada je zdravlje usta i zuba u  pitanju, veoma nam je bitan stomatološki pregled. Zakažite svoj prvi, redovni ili kontrolni stomatloški pregled u Stomatološkoj ordinaciji KrunaDental besplatno. Prvi stomatološki pregled je zapravo Vaš prvi kontakt sa stomatologom, u doba detinjstva. Nakon izvršenih intervencija predlažemo da zakažete kontrolni pregled, kako bi se ispratio proces oporavka i dejstvo terapije. Redovan stomatološki pregled predlažemo da se obavlja jednom godišnje, preventivno, radi ranog ustanovljavanja karijesa. U stomatološkoj ordinaciji Kruna Dental stomatološki pregled je bezbolan i uz iopušten razgovor informiše pacijenta o situaciji u ustima i zubima, terapiji, trajanju terapije.

Zubni implanti
Zubni implanti se ugrađuju kao nadoknada jednog ili više nedostajućih zuba. Oni imaju oblik šrafa koji ima zadatak da imitira koren zuba koji nedostaje i ugrađuju se u viličnu kost. Predstavljaju najbolju zamenu za izgubljeni zub, jer se njihovom ugradnjom izbegava brušenje susednih zuba. Izrađuju se od titanijuma, materijala na koji naš organizam dobro reaguje. Obavlja se u lokalnoj anesteziji. Nakon ugradnje potrebno je tri do šest meseci da se implant učvrsti u kosti, nakon čega se stomatološka intervencija nastavlja izradom mostova i krunica.

Hijaluronski fileri
Usled prirodnog procesa starenja gubi se elastičnost kože i stvaraju se male pukotine u slojevima kože, bore. Za bezbedno popunjavanje bora koristi se hijaluronski dermalni filer. Hijaluronski fileri su preparati koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu. Ovi preparati se ne vezuju za kožu, nego se u roku od 6 meseci  do godine resorbuju, vezujući vodu  i hidrirajući mesta koja popunjavaju. Upravo oni su zaduženi za sveukupno osveženje kože lica i ispravljanje manjih nepravilnosti, uvećanja volumena usana, jagodica i radi isticanja linije donje vilice. U Stomatološkoj ordinaciji Kruna Dental korsite se Stylage dermalni fileri poznate francuske kuće Vivacy®. Cena tretmana zavisi od zone na koju se filer aplikuje. Sve informacije o cenama i tretmanu se mogu dobiti prilikom konsultacija, a zakazivanje prvih konsultacija se ne naplaćuje.

Beljenje zuba
Za beo i blistav osmeh predlažemo tretman izbeljivanja zuba, pomoću kojeg se uklanjaju prebojenosti nasstale usled konzumiranja hrane i pića. Za izbeljivanje zuba se koristi preparat od vodonik-peroksida i karbamid-peroksida, a koncentracija aktivne susptance kreće se 10-38%. Izbeljivanje se može vršiti kako u ordinaciji tako i u kućnim uslovima. Izbeljivanje pojedinačnog zuba, vrši se u ordinacijskim uslovima. Prethodno se proverava kvalitet punjenja kanala tog zuba. Izbeljivanju zuba se mogu podvrgnuti samo zdravi zubi.

Fasete
Fasetama korigujemo oblik, boju i položaj zuba. Razlikujemo, u zavisnosti od materijala od kog su izrađene, kompozitne fasete i keramičke fasete. Fasete su pravi izbor za menje korekcije na zubima, bez narušavanja strukture zuba. Zakažite klinički pregled u stomatološkoj ordinaciji Kruna Dental i saznajte koja faseta najviše odgovara za određeni slučaj.

Oralna hirurgija
Oralna hirurgija jeste grana hirurgije koja obuhvata hirušku i konzervativno l ečenje nemalignih oboljenja, nepravilnosti i traumatizama u usnoj šupljini i vilici, kao i ugradnju stranih tela u vilične kosti. Oralnohiruške intervencije ili ambulantna oralna hirurgija, obavljaju se pod lokalnom anestezijom i fokusirane su na dentoalveolarni greben i meka tkiva usne šupljine, kao i na lečenje dentogenih infekcija, ugradnju stranih materijala u vilične kosti.  Ova vrsta intervencija se često izvodi radi lečenja oboljena i nepravilnosti, u sekundarnoj prevenciji. Oralna hirurgija ima i primenu u rehabilitaciji stomatoloških pacijenata. .Zubna protetikaProtetika kao grana u stomatologiji jeste spoj funkcije i estetike, a razlikujemo mobilnu i fiksnu protetiku. U mobilnu protetiku spada sve što pacijent može da ukloni sam iz usta, to su zubne proteze izrađene od različitih materijala. Fiksna protetika jesu radovi koji se fiksiraju trajno za zube, a tu spadaju fasete, krunice i mostovi.

Ortodoncija
Ortodontska terapija ima za cilj da prepozna i promeni odstupanja morfološka, funkcionalna, koštana i u razvoju. Treba stvoriti što je moguće bolji okluzalni odnosi u okviru estetike lica. Ortodontska terapija obuhvata: Klinički pregled sa anamnezom, funkcionalnu analizu, gnatometrijsku anatomiju, rendgen analizu (analizu snimaka zuba), foto model. Kao paarametar u ortodonciji prilikom analiza koristi se indeks lica, tačnije on prikazuje da li je veličina zuba usklađena sa veličinom vilice i da li su vilice usklađene sa veličinom lica. Nakon analize se utvrđuje da li pacijent dobija mobilni ili fiksni ortodontski aparat, čija je uloga da dovede zube u pravilan položaj.

Endodoncija
Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi lečenjem kanala korena zuba.  Karijes kao oboljenje zuba, ukoliko se ne ukloni ne prestaje da se širi dok ne stigne do živca zuba. U tom slučaju zub se mora otvoriti do komore živca, a živac se mora ukloniti. Tada se kanali gde se živac nalazio čiste i pune privremenim ili trajnim pastama. Kada se zub endodonski izleči, odnosno kada su kanali zuba trajno ispunjeni, postavlja se plomba na taj zub. Zub bez živca postaje vremenom dehidriran, i postoji rizik od pucanja. Takav zub što pre treba zaštiti protetskom krunom ili zubnom navlakom.

Biografija doktora: Dr Tamara Gajić Stomatolog

Dr Tamara Gajić, stomatolog

Doktor Tamara Gajić je vlasnik i osnivač Stomatološke ordinacije Kruna Dental, na adresi Trg Republike 18 u Novom Sadu.

Dr Tamara Gajić rođena je u Zagrebu 1988. godine, a diplomu doktora stomatologije je stekla na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Svojim predanim radom i posvećenošću je sticala iskustva iz svih grana stomatologije, a posebno estetsku stomatologiju, stomatološku protetiku i ortodonciju.

Svoje znanje i iskustvo svakodnevno unapređuje kontinuiranim edukacijama na stručnim seminarima i kursevima iz oblasti estetske stomatologije i estetike kože lica.

Zakazivanje pregleda

Dr Tamara Gajić

StomatologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Kruna Dental

Trg Republike 18
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Stomatološka ordinacija Kruna Dental

Trg Republike 18
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Tamara Gajić stomatolog, osnivač je Stomatološke ordinacije Kruna Dental, u Novom Sadu. Pruža stomatološke usluge: stomatološki pregled odraslih, stomatološki pregled dece, ugradnja implanata, popravka zuba, plombama, lečenje kanala korena zuba, vađenje zuba, kompozitni kočići, fasetirane krunice, beljenje zuba itd.

Stomatološka ordinacija Kruna Dental
Trg Republike 18
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: