Dr Vladan Šljapić Internista – kardiolog – aritmolog – Usko specijalizovana ordinacija za bolesti srca Dr Šljapić

Dr Vladan Šljapić Internista – kardiolog – aritmolog – Usko specijalizovana ordinacija za bolesti srca Dr Šljapić

Kardiološka ordinacija Dr Šljapić
Školska 14
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dr Vladan Šljapić Internista – kardiolog – aritmolog
Dr Vladan Sljapic - kardiolog

Medicinske usluge

Biografija doktora

Dr Sljapic Novi Sad

Zakažite pregled

Medicinske usluge

Kardiološki pregled
Specijalistički pregled kardiologa, odnosno kardiološki pregled, pored snimanja EKG-a, podrazumeva razgovor sa kardiologom, pri čemu se lekar informiše o tegobama i faktorima rizika kod pacijenta. Uključen je i fizikalni pregled kojim se otkrivaju mogući znaci bolesti, analiziranje snimljenog EKG-a i donesenih laboratorijskih nalaza, edukacija pacijenta.

EKG pregled srca
Elektokardiografija srca ili EKG predstavlja zapis električne aktivnosti našeg srca na površini kože. Snimanje je potpuno bezbedno i bezbolno, i za ovu dijagnostičku metodu ne postoje kontraindikacije. Njime se kontroliše rad srca, i kako ono reaguje na nadražaje, impulse, koji iniciraju njegove kontrakcije. Standardni EKG pregled traje oko pet minuta. Pacijent leži, a posebno obeležene elektrode elektrokardiografa stavljaju se na površinu tela - članke ruku i nogu, i iznad srca na grudnom košu. Nakon priprema radi se snimanje elektrokardiograma na posebnom papiru.

Ehokardiografija (ultrazvuk srca)
Ehokardiografija srca služi za otkrivanje bolesti srčanog mišića i zalistaka, odnosno daje uvid u to da li ste preboleli infarkt (a da to niste ni znali). Pored toga, ECHO otkriva postojanje neke srčane mane, urođene ili stečene. Za ultrazvuk srca se koristi sonda koja se prislanja i pokreće preko prednjeg zida grudnog koša. Metoda je neinvazivna i bezbolna, bez štetnih dejstava.

Holter pritiska
Holter pritiska je poseban postupak praćenja rada srca u toku 24 ili 48 sati, koji beleži sve promene na sprovođenju srčanog impulsa.

Holter EKG (24-časovno praćenje EKG-a tj. srčanog rada)
Holter EKG je mali uređaj koji beleži električnu aktivnost srca tokom 24 časa. Ova metoda se radi  pacijentima koji imaju osećaj lupanja i preskakanja srca, vrtoglavice, gubitke svesti, bol u grudima ili drugu tegobu koja pobuđuje sumnju na zekrečenost krvnih sudova. Takođe je metoda preporučljiva onima koji upotrebljavaju Cialis, Levitru ili Viagru, jer jedino tako mogu da provere rad srca tokom seksualne aktivnosti.

Dopler karotidnih arterija
Dopler karotida se i krvnih žila vrata radi se pacijentima sa vrtoglavicama, zujanjem u ušima, nestabilnosti pri hodanju, kao i onima koji su imali moždani udar ili gubili svest. Preventivni pregled karotida se obavlja kod osoba bez tegoba, sa faktorima rizika kao što su starost preko 40 godina, šećerna bolest, povišen pritisak, pušenje, kontinuirani stres, visok nivo masnoća u krvi ili ako su im roditelji ili bliski srodnici imali moždani udar, srčani infarkt ili iznenadnu smrt.

Kontrola vašeg pejsmejkera i defribilatora - uskoro

Test opterećenja na biciklu ergometru
Test opterećenja srca je metoda kojom se otkriva da li pacijent ima predispozicije za infarkt srca. Preporučuje se osobama koje imaju bolove u grudima, gušenje, ali i osobama koje nemaju tegobe, a koje imaju neki od faktora rizika (hipertenziju, pušenje, stres, povećane masnoće, povećan šećer, genetsku predispoziciju).

Event rekorder - uskoro
Služi za snimanje Loop/Event EKG zapisa. Pacijent ga može nositi u svojim svakodnevnim aktivnostima i započeti snimanje kada mu se pojave tegobe. Event rekorder služi za snimanje EKG događaja u prilici kad se pacijent oseća loše, kako bi lekar imao što bolji uvid.

Biografija doktora: Dr Vladan Šljapić Internista – kardiolog – aritmolog

Dr Vladan Sljapic - kardiolog

Dr Vladan Šljapić, internista – kardiolog – aritmolog, rođen je u Novom Sadu. Diplomirao je 2000. godine na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, sa prosekom 9.34. Godine 2006. položio je specijalistički ispit iz Interne medicine, a 2010. godine subspecijalistički ispit iz kardiologije.

U periodu od 2000. do 2010. godine dr Šljapić je bio stalno zaposlen na Institutu za Kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, a posle toga tri godine je radio u poliklinici Brana Kovačević.

Posebna oblast interesovanja dr Šljapića su poremećaji srčanog ritma.

U stručnom profilisanju ovog doktora presudan uticaj je imala Dr Tatjana Šljapić-Rothwein, koja je uspešan kardiolog-aritmolog u SAD.

Dr Šljapić je u više od 25 navrata boravio u najprestižnijim centrima u Sjedinjenim Američkim Državama radi stručnog usavršavanja:

Harvard Medical School, Boston 2011.
Harvard Medical School, Boston, 2007.
Mayo Clinic, Cancun, 2015.
Mayo Clinic, Cancun, 2014.
Mayo Clinic, Scottsdale 2012.
Mayo Clinic, Roschester, 2006,
Mayo Clinic & British Cardiovascular Society, London, 2009.
Cleveland Clinic, Cleveland , 2007.
Columbia University, New York, 2008.
American College of Cardiology, Washington D.C. 2009.
Medtronic Central Pennsylvania District Office, Harrisburg 2007.
Medtronic CRDM Education Services, Bethesda 2007.
University of Pennsylvania, Philadelphia 2008.
Wake Forest University, Winston Salem, 2006.
Keith Money and Associates Ultrasound Institute, Dallas, 2006.
Gulfcoast Institute for Ultrasound, St. Petersburg Beach, 2006.
Guidant CRM Education, St. Paul, 2006.
Boston Scientific EP and Heart Failure Forum, New York,2008.
Lancaster Heart Specialists, Lancaster , 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011.

Zakazivanje pregleda

Dr Vladan Šljapić

Internista – kardiolog – aritmologMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Kardiološka ordinacija Dr Šljapić

Školska 14
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Kardiološka ordinacija Dr Šljapić

Školska 14
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Dr Vladan Šljapić, kardiolog, vlasnik usko specijalizovane ordinacije za bolesti srca Dr Šljapić. Obavlja kardiološki pregled, EKG pregled srca, ehokardiografija, holter pritiska, holter EKG, dopler karotidnih arterija, test opterećenja na biciklu ergometru, event rekorder i ostale kardiološke usluge.

Kardiološka ordinacija Dr Šljapić
Školska 14
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Zakažite pregled

Preporuka strane: