Fraxel laser za kožne probleme

Fraxel laser kao inovativna tehnologija lasera predstavlja veliki pomak u lečenju kožnih problema, kao što su duboke bore, ožiljci, strije. To je komforna, minimalno invazivna procedura, koja pravi mikroskopska udubljenja duboko u dermu i na taj način obnavlja površinski sloj kože, a u dubokim slojevima inicira stvaranje novih kolagenih vlakana. Iz tog razloga je idealna u tretiranju neravnina na površini kože, nezavisno od njihovog porekla.

Tretmani Fraxel laserom obavljaju se u poliklinici Nada Diva. Terapija Fraxel laserom može se primenjivati na nekoliko načina, a u zavisnosti od promena na koži koja se tretira. Pored finog odstranjivanja površnog sloja kože, on dovodi i do stvaranja novih kolagenih vlakana, koji popunjavaju defekte kože, ali istovremeno i potiskuje stara i oštećena vlakna u dubinu, i na taj način briše ožiljke, strije i vrlo duboke bore. Pored fantastičnih rezultata u rešavanju svih nepravilnosti sa površine kože, ovaj laser je nezamenjiv i kao istovremeni lifting efekat u zatezanju kože lica. Tretman traje kratko, oko 20 minuta, bezbolan je, a nakon tretmana se javlja crvenilo kože, koje traje od 6 do 48 sati. Posle tretmana, nanose se preparati sa retinolom i silikonom, koji stimulišu fibroblaste na ubrzan rast i sazrevanje dok silikon zadržava vodu.

Efekat je vidljiv već posle prvog tretmana, ali za konačno rešenje problema potrebno je izvesti nekoliko procedura. u zavisnosti od stanja i starosti kože.

Pored Fraksela, kao vrlo moćan u rešavanju brojnih problema je i Erbijumski laser – Er. JAG laser, sa integrisanom hirurškom sondom. Bezbolno i brzo otklanja sve vrste bradavica, keratoza, ksantelazmi, papiloma, dermalnih fibroma, kao i epidermalnih mladeža. Na mestu intervencije se momentalno stvori diskretna krastica, koja vrlo brzo otpada.

Nd Yag laser, talasne dužine 1064 nm, takođe pokriva širok spektar problema. Najbolje od svih do sada poznatih lasera rešava problem proširenih kapilara na nogama.Ovim laserom se praktično u jednom potezu brišu, kako kapilari crvene boje, tako i oni ljubičaste boje. Ovaj laser je poznat kao hvatač pigmenta, kako krvnog, tako i melaninskog, pa vrlo efikasno rešava i problem pigmentnih fleka bilo koje lokalizacije na telu (solarni lentigo, poiciloderma, melazme, staračke fleke). Izuzetan je i za epilaciju svih regija, a zbog postojanja skenera, bez problema rešava svaku dlaku i to na vrlo velikim površinama.Vrlo veliki problem predstavljaju i mikoze, odn. gljivične infekcije noktiju, koje ovaj laser rešava u svega četiri tretmana, a bez ikakve druge opšte ili lokalne terapije.

Diodni laser, koji se takođe nalazi u klinici Nada Diva, je sam vrh u domenu trajne epilacije dlaka. Integrisana sonda hlađenja omogućava bezbolnu, brzu i vrlo efikasnu epilaciju svih regija. Problem se rešava nakon 3-6 seansi, sa razmakom od 4-6 nedelja.

Za problem akni, kao najčešću dermatozu mladih, na raspolaganju su tri lasera: Nd-Yag, Diodni laser i Helijum-Neonski laser. Dermatolozi u klinici na osnovu stadijuma bolesti i kliničke slike pacijenta, odlučuju se za jedan od njih. Ako su kao posledica akni, već nastale komplikacije, u vidu fleka i ožiljaka, nova Fraxel tehnologija lasera je prava preporuka za njihovo uklanjanje.

Svi nabrojani tretmani pogodni su da se rade od jeseni do leta. Za detalnjije informacije, kontaktirajte polikliniku Nada Diva, lečenje kožnih problema.