Ginekološke ordinacije Novi Sad – Ginekološka ordinacija Biovita

Ginekološke ordinacije Novi Sad – Ginekološka ordinacija Biovita

Ginekološka ordinacija Biovita
Železnička 12
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL
Dobrodošli:
Upoznajte doktore i zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Upoznajte doktore i zakažite pregled

Dr Dragan Lugonjić ginekolog akušer

Dr Dragan Lugonjić
Ginekolog Akušer

Ginekološki pregled,Ginekološki pregled sa analizom vaginalnog sekreta,Bimanuelni ginekološki pregled,Ultrazvučni pregled (vaginal...

Zakažite pregled
Dr Dragana Mirović, ginekolog

Dr Dragana Mirović
Ginekolog Akušer

Ginekološki pregled,Ginekološki pregled sa analizom vaginalnog sekreta,Bimanuelni ginekološki pregled,Ultrazvučni pregled (vaginal...

Zakažite pregled

Vrste medicinskih usluga

Zdravlje žene, a pogotovo stanje njenih reproduktivnih funkcija, presudno je za sreću i uspeh na svim ostalim poljima. Ginekološki pregledi koji su redovni se podrazumevaju, ali je jednako bitno i da žena zna da ima kome da se obrati i ukoliko dođe do nekog problema.

Bilo da imate određene tegobe, bilo da planirate trudnoću ili želite da se kroz ginekološki pregled prekontrolišete i posavetujete sa stručnjakom, otvorena vrata za Vas ima ginekološka ordinacija Biovita. Ova ordinacija više od 20 godina uspešno pomaže ženama svih godina u očuvanju reproduktivnog zdravlja i predstavlja oslonac u njihovim ključnim momentima života.

Iskustvo, izuzetno prijatno osoblje i udoban ambijent opustiće Vas i omogućiti da u opuštenoj atmosferi proverite svoje zdravlje i odgovore na pitanja koja želite da postavite ginekologu.

Obaveštavamo vas da je naš tim doktora bogatiji za novog člana: Dr Srbiša Milićević - ginekolog - akušer 

4D (četvorodimenzionalni ultrazvučni pregled)

Najsavremeniji ultrazvuk u trudnoći - 4D ultrazvuk u trudnoći, u odnosu na sve ostale preglede, pruža Vam najdetaljnije informacije o plodu. Pomoću 4D ultrazvuka, dobija se slika bebe u pokretu.  Ne samo da se jasno vidi kako dete izgleda, već se dobija i uvid u njegovo raspoloženje: kada se smeje, mršti, spava, proteže, sisa prstić...

4 D ultrazvuk u trudnoći je u stanju da otkrije i najmanje morfološke anomalije fetusa Njime je omogućeno određivanje gestacijske starosti, analiza razvoja ploda, praćenje višeplodnih i visokorizičnih trudnoća, detekcija anomalija ploda, lokalizacija placente (posteljice), njene građe i eventualnih oštećenja, detekcija vanmateričnih trudnoća i ostalih abnormalnosti trudnoće, detekcija urođenih anomalija materice, detekcija abnormalnih krvarenja i detekcija cisti jajnika, tumora jajnika i dr.

3D (trodimenzionalni ultrazvučni pregled)

3D (trodimenzionalni ultrazvučni pregled), obavlja se u trudnoći, ali i za otkrivanje i ispitivanje tumora na genitalnim organima. 3D ultrazvuk u trudnoći pruža jasne i pouzdane informacije o veličini, položaju i stanju fetusa i zato se preporučuje da se obavi bar 3 puta.

Ultrazvučni pregledi u trudnoći, 3D i 4D ultrazvuk, uz dodatne preglede i testove, omogućavaju rano otkrivanje anomalija ploda.

Ultrazvučni i palpatorni pregled dojki

Danas se sa svih strana apeluje na žene da obavljaju samopregled dojki, obzirom da je karcinom dojke jedna od najčešćih vrsta karcinoma. Ukoliko žena napipa sumnjivu kvržicu, potrebno je da se javi ginekologu, koji će obaviti ultrazvučni i palpatorni pregled dojki.

Ovi pregledi se koriste za otkrivanje promena na dojkama, a dobro je ukoliko se obavljaju s vremena na vreme, radi kontrole.

Bezbolno punktiranje cisti jajnika

Cista je uvećanje jajnika prilikom kog se jedan deo jajnika napuni tečnošću. Ćelije koje se u jajniku umnožavaju, stvaraju tanak omotač unutar koga se luči tečnost. Ciste su uglavnom bezopasne, ali retko nestaju same od sebe. Punkcija ciste je bezbolna i brza metoda kojom se ciste otklanjaju iz jajnika.

Ultrazvuk Color Doppler

Tokom praćenja trudnoće zahvaljujući njemu dobijamo važne podatke o dinamici protoka krvi kroz pupčanik i placentu fetusa, potom informacije o anatomiji srca bebe i velikih krvnih sudova, što ovu vrstu ultrazvuka čini dragocenom.

Lečenje hlamidije soft laserom

Lečenje hlamidije laserom je oblast u kojoj ordinacija Biovita ima veoma dugo iskustvo. Poznato je da je hlamidija dosadna i uporna polna bolest koja se teško leči. Korišćenje lasera moze da pospeši lečenje i kod žena i kod muškaraca. Laserom se povećava cirkulacija krvi, čime se pojačava efikasnost terapije antibioticima.

Korektivne hirurške intervencije u ginekologiji

Ponekad je potrebno obaviti i male hirurške intervencije u ginekologiji, a jedna od najčešćih je otklanjanje polnih bradavica. Polne bradavice (kondilomi) se prenose seksualnim putem, manifestacija su HPV virusa i mogu biti veoma uporne i dosadne. Kako se ne bi razmnožile, neophodno je ukloniti ih. Ordinacija Biovita će Vam pomoći u tome.

Kolposkopski pregled

Kolposkopski pregled grlića materice jedan je od načina za rano otkrivanje raka grlića, ali i za druge ginekološke bolesti. Kolposkopija je metoda kojom se posmatra grlić materice sa uveličanjem. Kolposkopski pregled omogućava i bolju vizualizaciju mesta koja su sumnjiva i sa kojih bi trebalo uzeti isečak za patohistološku analizu (tzv. ciljana biopsija grlića materice).

Ukoliko ginekolog primeti ranice na grliću materice, ili to primeti pacijentkinja,kolposkopski pregled je obavezan, ali je poželjno da se on obavlja i redovno, radi kontrole. Rana dijagnostika i prevencija obolenja grlića materice je od velike je važnosti, jer je ovaj oblik raka najlakše sprečiti ukoliko se na vreme otkrije.

Ostale usluge

 • Ultrazvučni pregled vaginalnom ili abdominalnom sondom
 • Ultrazvučni pregled sa CD-om
 • Kardiotokografija (CTG)
 • Utvrđivanje trudnoće ultrazvukom
 • Rana dijagnostika graviditeta – nivo Beta HCG u krvi
 • Ultrazvučno merenje nuhalne translucence
 • Ekspertni ultrazvuk
 • Fetalna doppler ehokardiografija (ultrazvučni pregled srca ploda)
 • Folikulometrija/TVUZ
 • Grav test
 • Pregled vaginalnog sekreta
 • PAPA test/Papanicolau test
 • Kompletan kontrolni pregled trudnica
 • Prekid trudnoće u lokalnoj anesteziji
 • Kiretaža
 • Frakcionirana eksplorativna kiretaža
 • Uklanjanje polipa + kiretaža cervikalnog kanala
 • Uklanjanje polipa grlića materice i materične šupljine (Polipektomija)
 • Biopsija
 • Biopsija grlića materice  + kiretaža cervikalnog kanala
 • Lečenje ranice na grliću materice

 

Izaberite doktora i zakažite pregled

Zakazivanje pregledaMolimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Biovita

Železnička 12
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Pošaljite E-mail

Pitanje za doktore

Molimo Vas sačekajte Slanje mejla ...

Ginekološka ordinacija Biovita

Železnička 12
Novi Sad

Telefoni:


Važno:
Ukoliko je Vaš zatev stigao u toku radnog vremena, naša medicinska sestra će Vas pozvati i ugovoriti datum i termin pregleda.

Ginekološka ordinacija Biovita koristi najsavremenije aparate, pomoću kojih se vrši rano utvrđivanje i praćenje trudnoće, rano otkrivanje anomalija ploda, rana dijagnostika oboljenja grlića materice, lasersko lečenje hlamidije, korektivne hirurške intervencije u ginekologiji i dr.

Ginekološka ordinacija Biovita
Železnička 12
Novi Sad
Telefoni i E-mail:
Pitanje za doktore: Pošaljite E-MAIL

Izaberite doktora i zakažite pregled

Preporuka strane: ,