Hijaluronski fileri i mezoterapija

Šta su hijaluronski fileri i mezoterapija, kako deluju, kako izgledaju tretmani i šta možete očekivati nakon njih, objašnjava salon lepote Bourjois, u kojem ove visokostručne intervencije izvodi dr Marina Stolić,  licencirani internacionalni trener iz oblasti estetske medicine i stomatologije i Woman of the year 2012 za visoku stručnost.

Kako hijaluronski fileri deluju?

Hijaluronski fileri se sastoje od čiste kristalne hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je bezbedna i prirodna supstanca. Ona se prirodno nalazi u ljudskom organizmu, a 50% njene ukupne količine se nalazi u koži. To je supstanca u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima i ostalim činiocima kože. Hijaluronska kiselina se vremenom, tokom prirodnog procesa starenja, repsorbuje. Suština tretmana filerima je da se nadoknadi količina hijaluronske kiseline koja se tokom vremena repsorbovala. Fileri su zapravo hijaluronska kiselina u obliku gela koja se ubrizgava u kožu. Na taj način, gde je potrebno, nadoknađuju se sopstvene materije koje smo izgubili tokom godina.

Da li su hijaluronski fileri pravi izbor za Vas?

Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za one koji žele da uklone fine linije ili duboke bore sa lica, bez operacije. Oni su tretman izbora za muškarce i žene koje žele odoleti starenju. Filerima se postiže potpuno prirodan osećaj i mladolik izgled lica, to je razlog za njihovu ekstremnu popularnost širom sveta. Fileri su takođe i sigurno nehiruško lečenje koje ublažava ožiljke na koži, dopunjavajući oštećenu kolagenu strukturu ispod vaše kože. Hijaluronski fileri se primenjuju za različite tipove kože. Izbor tretmana za uklanjanje bora će biti ocenjen tokom konsultacije sa lekarom.

Šta očekivati tokom lečenja bora sa hijaluronskom kiselinom i kako izgleda tretman?

Hijaluronski fileri se ubrizgavaju direktno u kožu u malim količinama. pri čemu se koriste tanke, fine iglice. Da bi se postigao maksimalan komfor pacijenta, primenjuje se lokalna anestezija. Tretman je jednostavan, bezbedan i bezbolan, traje od 10-30 minuta. Rezultati se vide odmah nakon tretmana. Postiže se efekat zategnutosti, jedrine i hidratacije. Filerom se popunjava volumen kožnog nabora, tako bore potpuno nestaju. Koža postaje glatka, vraća se mladalačka struktura lica, što čini da se osećate mlađe i ugodnije. Iskustvo pokazuje da neki pacijenti imaju nelagodan osećaj na mestu uboda, što traje par dana nakon punjenja bora. Nakon tretmana može da se pojavi crvenilo ili blagi otok, koji će trajati manje od 7 dana. Dok traje crvenilo i otok treba izbegavati sunčanje i izlaganje jako hladnom vazduhu.

Hijaluronski fileri mogu popuniti nazo-labijalne bore, marionete, povećati jagodice, popuniti obraze, korigovati nos, podići vrh nosa, popuniti bore na čelu i između obrva, popuniti bore na vratu, popuniti bore na dekolteu, između grudi, popuniti borice oko očiju, tzv. crow feets, regenerisati šake, uvećati  usne, istaći ivice usana, popuniti borice iznad gornje usne, popuniti borice ispod donje usne, podmladiti  ušne resice, zateći viličnu liniju, zateći podvaljak, popuniti ožiljke od akni, zateći kožu brade, podići obrve i zateći regiju slepoočnice.

Mezoterapija

Reč mezoterapija potiče od grčkih reči mesos što znači srednji, i theapy od terapija tj. medicinski tretman. Mezoterapija je nastala u Francuskoj 1952, a razvio ju je Dr Michael Pistor. Dr Pistor je imao za cilj da ubrizga malu količinu medikamenta, malo puta, tačno u odgovarajuće mesto. Procedura je zvanično priznata od strane francuske Académie de Medecine 1987. godine i stavljena na spisak medicinski procedura finansiranih od strane zdravstvenog fonda Francuske.

Mezoterapija može biti:

• invazivna, kada se radi iglicama
• neinvazivna – mezoporacija

Mezoterapija je medicinski postupak u kojem se veoma male količine farmaceutskih proizvoda, vitamina, mineralna i aminokiselina ubrizgavaju u mezoderm (srednji sloj kože). U zavisnosti koje aktivne materije se koristie, postižu se različiti rezultati.  Aktivne materije se mogu ubrizgavati u kožu tankim iglicama ili se mogu unositi uz pomoć aparata. Kokteli se određuju po strogo poznatim i svetski priznatim protokolima, uzimajući u obzir stanje koje se tretira, mesto i efekat koji se želi postići. To znači da se za svakog klijenta priprema poseban izbor koktela i šema lečenja, a što zavisi od mišljenja lekara koje se formira posle opsežnog razgovora i uvida u zdravstvenu istoriju klijenta. Mezoterapija se može primeniti na lice, vrat, dekole, šake i na sve ostale regije tela. Postupak uključuje višestruke mikroinjekcije u lokaliziovanim područjima kako bi se postigli maksimalni rezultati. Potrebno je ubrizgati male količine tačno određenih aktivnih supstanci u lokalizovana područja. Postupak traje 20-30 minuta uz minimalane neudobnosti.

Mezoterapija je nehiruška alternativa, mršavljenje i reoblikovanje tela (body sculpting). Postupak je i dokazano delotvoran i za podmlađivanje lica i vrata, kao i lečenje za određene vrste gubitka kose. Mezoterapija je sigurna i uspešna metoda, primenjuje se u  mnogim zemljama Evrope i Amerike već godinama unazad.

Mezoterapija – primena za telo koristi se za lečenje celulita (sva četiri stadijuma) i za zatezanje kože stomaka,oko kolena, podvaljka, nadlaktica, butina (pogotovo unutrašnje strane butina).

Mezoterapija – primena na licu, vratu, dekolteu i šakama koristi se za regeneracijiju, revitalizaciju kože na licu, vratu, dekolteu i šakama koja postaje sjajna, jedra, elatična i glatka, kao i za duboku biorevitalizaciju za popunjavanje finih bora na licu, vratu, dekolteu i šakama.

Sve ove visokostručne intervencije u salonu Bourjois izvodi dr Marina Stolić, licencirani internacionalni trener iz oblasti estetske medicine i stomatologije, EMMA, European Masters in Aesthetic&Anti-Aging Medicine, 2010, Paris, France, predavač i opinion lider Croma Aesthetic Academy, Wienna, osnivač Antiageing akademije Srbije i Woman of the year 2012 za visoku stručnost.