Hirurške ordinacije Beograd – Hirurška ordinacija Panđa i Maraš

Hirurška Ordinacija Pandja Beograd

Hirurška ordinacija za plastičnu i rekonstruktivnu intervenciju Pandja i Maras smeštena je u Starom Gradu, u ulici Strahinjića Bana broj 53, u Beogradu. Budući da je atraktivan izgled, postao imperativ savremenog doba, naše usluge podređene su uspostavljanju balansa Vašeg kompletnog spoljašnjeg izgleda.

O ordinaciji za plastičnu hirurgiju

Plastična hirurgija nastoji da popravi sve nesavršenosti koje kvare Vaš izgled. Bilo da ste nezadovoljni izgledom, oblikom i veličinom Vašeg nosa, ušiju, usta ili grudi, na pravom ste mestu. Tim stručnih hirurga sa zavidnim znanjem i iskustvom, zadužen je za sprovođenje hirurških intervencija u našoj ordinaciji Pandja i Maras.

Posebnim pristupom svakom našem pacijentu, omogućavamo da ukloni sve nepravilnosti i nedostatke za koje smatra da kvare opšti izgled njegovog lica i tela. Plastična hirurgija postoji sa ciljem da Vam omogući da osećate samopouzdanje na svakom koraku, zadovoljni svojim izgledom.

Ordinacija za plastičnu hirurgiju Pandja i Maras
Ulica Strahinića Bana 53,
11000 Beograd, Serbia

Telefoni:
+ 381(0)11 26 32 956
+ 381(0)63 73 73 010

Korekcija bora

Korekcija bora se može izvšiti na više načina.

  • Pounjavanjem bora filerima (biopolimer)
  • Dermabrazijom
  • Apliciranjem botox-a
  • Terapija laserom (fraksal)

Intervencije se najčešće izvode u lokalanoj (blok) anesteziji ili uz pomoć anestetizirajuće krema na koži.

Nakon intervencije pacijent može odmah da napustiti bolnicu. Kontrole se zakazuju u dogovoru sa hirurgom.

Korekcija kapaka

Cilj ove operacije je uklanjanje viska kože sa kapaka i uklanjanje periorbitalnih jastučića sa gornjih i donjih kapaka.

Rez na gornjim kapcma se pravi u predelu pregiba oka, a na donjim kapcima se pravi neposredno ispod trepavica tako da rezovi nisu uočljivi.

Ovaj zahvat se preporučuje u kombinaciji sa face liftom ako za to ima indikacija. Intervencija se izvodi u analgosedaciji.

Operacija traje od 45-60 minuta (za par kapaka). Pacijent napusta bolnicu u 1-2h nakon zavrsetka operacije. Konci se skidaju nakon 5 dana.

Korekcija ušiju

Pod korekcijom usiju se podrazumevaju dve vrste ispravljanja tog deformiteta :

1) Korekcija prominentnih ušiju
2) Redukcija ušne školjke.

Najcešce se radi kod dece u uzrastu od 5-15 godina mada ima i starijih pacijenata.Dakle ne postoji starosna granica.
Jako je bitno da se operacija ne radi ukoliko dete nema želju da svoje uši koriguje !

Intervencija se vrsi u lokalnoj anesteziji ili u analgosedaciji. Vreme trajanja operacije je oko sat vremena. Dva sata nakon zavrsetka operacije pacijet napusta bolnicu. Postavlja se elastični zavoj koji se nakon sedam dana skida. Konci se skidaju 10-15 dana od operacije.

Korekcija nosa

Korekcija nosa je uz augmentacionu mamoplastiku (povecanje grudi) najcešca operativna procedura u plasticnoj hirurgiji.

Korektivnom rinoplastikom se moze promeniti velicina nosa, širina nosa, otkloniti grba sa dorzuma nosa, promeniti vrh nosa i širina nozdrva kao i promeniti ugao izmedju nosa i gornje usne.

Osim estetskih problema , hirurškim putem je moguce otkloniti i niz unkcionalnih smetnji koje nastaju kao posledica devijacije nosne pregrade.

Uvećanje Grudi

Ovo je svakako jedna od najcešcih operacija. Može se raditi vec od navršene 18. godine.

Procedura se sastoji u aplikaciji silikonskih implantata koji se mogu smestiti ispod žlezdanog tkiva ili ispod velikog grudnog mišica (PEKTORALIS MAJOR).

Sam pristup može biti inframamarni (što je i najcešci), periareolarni (oko areole) ili transaksilarni (kroz pazušnu jamu).

Izbor zavisi od želja pacijntkinje, konstitucije kao i od samog željenog efekta koji se želi postici.

Dužina reza iznosi oko 3,5 cm i posle par meseci, on se nazire samo u obliku tanke linije.Operacija se izvodi u opštoj endotrahealnoj anestezij i traje oko 45 min do 1 sat.

Najintezivniji bolovi nakon operacije su u prvih dan dva koji se mogu kupirati peroralnim analgeticima.

Smanjenje Grudi

Hirurška intervencija koja podrazumeva smanjivanje velicine ženskih dojki. To se postiže odstranjivanjem viška masnog i žlezdanog tkiva i kože sa ciljem da se dobiju manje i oblikovane dojke.

Podizanje Grudi

Hirurška intervencija kojom se podižu i oblikuju opuštene dojke.
Opuštanje dojki je posledica više faktora:trudnoce,dojenja i biološkog starenja.

Abdominoplastika

Abdominoplastika je hirurška intervencija koja podrazumeva odstranjivanje viška kože i masti sa srednjeg i donjeg dela stomaka uz zatezanje mišica trbušnog zida. Podjednako je efikasna i kod žena i kod muškaraca koji imaju vece ili manje naslage masnog tkiva uz opuštenu kožu stomaka, a što se ne može popraviti dijetom i vežbama. Poseban znacaj ima kod žena kod kojih su usled trudnoce mišici prednjeg trbušnog zida rastegnuti.

Face Lift – Lifting lica – Zatezanje kože lica

Ova intervencija podrazumeva korekciju opuštene kože lica, kako bi ono povratilo mladalački i svež izgled. To se postiže podizanjem i zatezanjem, ne samo kože koja sa godinama gubi elastičnost, već i potkožnih tkiva koja postepeno iščezavaju.

Ovom operacijom se ne zaustavlja biološki proces starenja, već se postiže da osoba za svoje godine izgleda mlađe i svežije.

U praksi često kombinujemo ovu intervenciju sa drugim tehnikama, u cilju uspostavljanja harmoničnih odnosa delova lica (zatezanje čela i podizanje obrva, korekcija očnih kapaka, liposukcija podbratka, liposkulptura, botox injekcije, dermabrazija).

Liposukcija

Liposukcija je hirurška procedura kojom se odstranjuju-usisavaju nepoželjne masne naslage sa odredjenih delova tela.

To je bez sumnje najpopularnija estetska intervencija u celom svetu. Veliki broj zadovoljnih pacijenata opravdava njenu efikasnost u oblikovanju tela.

Liposukcija nije metoda izbora u lecenju preterane gojaznosti. Ona je efikasna u tretmanu ogranicenih masnih naslaga koje se ne smanjuju ni nakon sprovedenih dijeta i vežbanja. Najcešce tretirane regije su podbradak, nadlaktice, dojke, slabine, stomak, bokovi, natkolenice, kolena i potkolenice. Uspešno se odstranjuju i nakupnine masnog tkiva u vidu izraštaja, poznatije kao lipomi.

Uklanjanje ožiljaka

Svako narušavanje celovitosti kože ima za posledicu stvaranje ožiljaka. Oni neizbežno nastaju nakon otvorenih povreda, dubokih opekotina, infekcija kože, kao i hirurških intervencija.

Mogu biti manje ili više uocljivi, sa funkcionalnim posledicama ili bez njih.  Sve osobe ne pokazuju istu sklonost ka stvaranju ožiljaka. Postoje i odredene regije tela sa vecim rizikom od formiranja upadljivih i grubih ožiljaka.

Uklanjanje mladeža

Sve promene na kozi kao što su različite maligne tumefakcije, benigne promene koje po svojoj lokalizaciji mogu imati potencijalno maligni karakter i koje potom zahtevaju ozbiljne rekonstruktivne postupke, kao i niz promena koje predstavljaju samo estetski problem mogu se otkloniti najčešće u lokalnoj anesteziji, hirurškim postupcima koji su relativno kratkotrajni i ne zahtevaju posebnu preoperativnu pripremu niti specijalan postoperativni oporavak.

Uklanjanje tetovaža

Postoji tri načina uklanjanja tetovaza:

  • dermobrazijom
  • hiruskim putem
  • uklanjanje tetovaža laserom

Dermoabrazija je procedura povrsnog otklanjanja tetovaze. Ovom intervencijom stimulise se obnavljanje koznih celija i stvaranje kolagenih vlakana. Ovaj tretman treba ponoviti nekoliko puta.

Hiruskom metodom radi se u lokalnoj anesteziji, posle koje pacijent moze odmah napustiti bolnicu.Na mestu na kome se nalazila tetovaža ostaje pravolinijski ožiljak čija veličina zavisi prevashodno od veličine same tetovaže,kao i od njene lokalizacije. Konci se skidaju nakon 5-10 dana.

Laseri su postali standardni tretman za uklanjanje tetovaža zato što prilikom njihovog korišćenja nema krvarenja i nema neželjenih efekata. Svako uklanjanje se radi iz nekoliko puta.

Preporuka strane: