Jubilej najstarije poliklinike u gradu – Poliklinika Velisavljev

Poliklinika Velisavljev  će 17. 02. 2021. obeležiti značajan jubilej – 29 godina postojanja. Ova poznata novosadska poliklinika je jedna od prvih privatnih zdravstvenih ustanova registrovanih u Novom Sadu. Registrovana 1992. godine, Specijalistička pedijatrijska ordinacija Velisavljev  je rasla i modernizovala se da bi 2017. godina proširila portfolio usluga i postala renomirana poliklinika Velisavljev. Iako je akcenat stavljen na pedijatriju i neonatologiju,  pažljiv odabir stručnih saradnika garantuje vrhunski kvalitet brojnih usluga, o kojima se možete informisati ovde:

www.poliklinikavelisavljev.com/usluge.html

Poliklinika Velisavljev je nastala kao posledica želje pedijatra dr Millke Velisavljev Pomoriški da utemelji porodičnu tradiciju bavljenja plemenitom tradicijom lekarskog poziva koju je započeo njen otac, pedijatar, neonatolog i genetičar prof. dr Milorad D.Velisavljev.

Profesora Velisavljeva Vojvođani pamte kao pionira u oblasti neonatologije.  On je 1961, na Ginekološko -akušerskoj klinici u Novom Sadu,  uradio je prvu eksangvinotransfuziju u Vojvodini, da bi dugo nakon toga bio jedini pedijatar koji je u Vojvodini radio “zamenu krvi” kod novorođenčadi sa teškom žuticom. Zahvaljujući njegovom trudu da obuči što više mladih lekara i ovu metodu učini rutinskom, hiljade beba je „darovano“ novom šansom za život.

Da se sklonosti nasleđuju, a ljubav prema medicini širi na najbliže okruženje dokazali su njegovi sledbenici, izabravši  lekarsku profesiju. Doprinos medicini porodice Velisavljev svakako se ogleda i školovanju tri lekara: pedijatra dr Milke Velisavljev Pomoriški, pedijatra i neonatologa prof. dr Gordane Velisavljev Filipović i pedijatra i pulmologa prim. dr Velisavljev Dušana. Posvećenost  naučnom radu nastavila je ćerka Prof. Gordana Velisavljev Filipović, pedijatar i neonatolog, pionir primene ultrazvučne metode za pregled mozga. O naučnim  i radnim dostignućima doktorke koja zrači optimizmom opravdanim bogatim znanjem i dugogodišnjim iskustvom,  možete pročitati ovde: www.poliklinikavelisavljev.com/gordana_velisavljev.html

Najverodosniji svedok stručnosti i posvećenosti zaposlenih u ovoj poliklinici je podatak da se u njoj leče i po tri generacije iz jedne porodice, dok prisustvo entuzijazma, radnog elana i istraživačkog duha samih osnivača najbolje ilustruje stasavanje treće generacije lekara u porodici Velisavljev  koja nagoveštava dug vek trajanja.