Kompresivne čarape za vene

Proširene vene su zaista neprijatna pojava i svakodnevna bolna smetnja za obavljanje uobičajenih stvari. Ne prija Vam dugo sedenje, niti dugo stajanje, noge izgledaju neprivlačno, a, što je najgore, ovo može da predstavlja i značajan zdravstveni problem, usled mogućnosti pojave venske tromboze. Kompresivne čarape odlično su pomagalo za problem proširenih vena, jer evakuišu krv od površinskih ka dubokim venama, ubrzavaju cirkulaciju i smanjuju bol u nogama.

Bauerfeind će Vam ponuditi kompresivne čarape za proširene vene, namenjene muškarcima i ženama. Veoma širok spektar različitih kompresija, modela, veličina i boja kompresivnih čarapa daje pacijentu mogućnost uspešnog lečenja i značajnog poboljšanja kvaliteta života. Pravilno korišćenje ovakve terapije značajno usporava venska oboljenja, uklanja simptome venskih oboljenja i pomaže pravilnom oporavku posle operacije vena. Takođe značajno smanjuje mogućnost pokretanja fiksiranog tromba iz venskog sistema donjih ekstremiteta, potpomaže vensku cirkulaciju koja je ugrožena trombozom.

U asortimanu se nalaze:

  • VenoTrain champion su elastične kompresivne čarape pogodne za posao i slobodno vreme zahvaljujući materijalu – mešavaini pamuka i poliamid. Champion efekat pamuka garantuje odličnu regulaciju temperature i vlage. Nošenje čarapa na dugim putovanjima pomaže da se izbegne sindrom ekonomske klase.
  • VenoTrain delight kombinuje udobnost i optimalan terapijski učinak u ravno pletenim medicinskim kompresivnim nogavicama. Delight Full efekat stvara potpun površinski i dubinski uticaj na venski sistem.
  • VenoTrain glider je praktična pomoć za oblačenje medicinskih kompresivnih čarapa sa otvorenim i zatvorenim nožnim prstima
  • VenoTrain impuls koristi inovativan uzorak pletenja za stvaranje brzog porasta pritiska i zatim visoki radni pritisak. Impuls Work efekat pruža intenzivnu podršku za prirodnu funkciju vena i popravlja mobilnost.
  • Elegantan izgled, estetske osobine i lagana transparentnost čine VenoTrain lookvrhuncem među medicinskim kompresivnim čarapama. Jedinstven lookShine efekat osigurava visok stepen privlačnosti s odličnim medicinskim delovanjem.
  • VenoTrain micro sastoje se od fine tkanine s visokim procentom od mikrovlakana. Uz privlačan izgled, ova kompresivna čarapa garantuje prvoklasnu udobnost nošenja.MicroComfort efekat osigurava da koža dolazi samo u kontakt sa mikrovlaknima.
  • Fino tkan, od tkanine dobre za kožu VenoTrain soft nudi visoki stepen udobnosti nošenja. Njegov poseban sastav vlakana stvara SoftVital efekt: koža je lagano masirana, stimuliše se krvotok i vene su komprimovane  i vitalizovane.
  • VenoTrain sport su prve atletske čarape koje odgovaraju RAL (Nemački institut za osiguranje kvaliteta i sertifikovanje) standardima za medicinske proizvode i savršeno su dizajnirane za sportiste. Otoci u nogama, koji se mogu pojaviti nakon napornog vežbanja, su vidno smanjeni, povećana izdržljivost.
  • VenoTrain ulcertec je uverljiv kao rezultat svog jedinstvenog romboidnog tkanja.UlcertecSystem efekat koristi kombinaciju natčarape i potčarape čime stvara jedinstven profil pritiska za delotvorno lečenje venskih ulkusa nogu.

Ukoliko želite da nabavite kvalitetne kompresivne čarape za vene, kontaktirajte Bauerfeind.