Laser za uklanjanje akni, ožiljaka i fleka

Laseroterapija se primenjuje za lečenje akni svih vrsta, od onih najblažih, sa komedonima (miteseri), do najtežih, nodulocističnih akni. Danas je na raspolaganju više vrsta lasera, koji se razlikuju po svojoj talasnoj dužini i postižu različite pozitivne efekte na koži sa aknama (keratolitički efekat, smanjenje lučenja sebuma, antiinflamatorni, regenerativni).

U zavisnosti od kliničke slike, odnosno od težine oboljenja, dermatolog predlaže tretman odgovarajućim laserom. Poliklinika Nada Diva koristi najsavremeniji laser za uklanjanje akni, ožiljaka i fleka.

Kod teških oblika akni, laseroterapija uspešno zamenjuje do sada korišćenu medikamentoznu terapiju, a za razliku od nje, bez ikakvih neželjenih efekata. Tretmani laserom su bezbedni, bezbolni, bez ikakve neželjene reakcije nakon tretmana. U početku lečenja akni laserom, seanse se ponavljaju 1-2 puta nedeljno, da bi se nastavile jednom mesečno. Važno je pravovremeno započeti terapiju laserom, kako bi lečenje kraće trajalo i kako bi se izbegle posledice koje nelečene akne mogu da ostave (ožiljci i fleke).

Ukoliko do tih posledica ipak dođe, u ovoj poliklinici ih mogu rešiti, primenom najnovijih lasera u estetskoj medicini, a to su Nd:Yag FRAXEL Er:Yag laser.

Postinflamatorna hiperpigmentacija, kao posledica zapaljenskih procesa na koži,  tretira se Nd:Yag laserom, talasne dužine 1064 nm, koji kao hvatač pigmenta prepoznaje tamno pigmentovane promene i selektivno, fototermolizom, ih neutrališe. Obično je potrebno uraditi nekoliko tretmana.

Ožiljci od akni, kao i svi drugi ožiljci, mogu se uspešno tretirati primenom najnovijeg FRAXEL Er:Yag lasera, koji je trenutno svetski hit u dermatologiji. Novom tehnologijom, koja podrazumeva frakcionisanje laserskog snopa, postiže se produkcija kolagenih vlakana, i time popunjavanje ožiljaka, uz istovremeno ravnanje površine kože, a sa minimalnim periodom oporavka (crvenilo nekoliko sati). Potrebno je uraditi nekoliko tretmana, sa razmacima od 6 nedelja.

Obratite se poliklinici Nada Diva za uklanjanje akni, ožiljaka i fleka laserom.